Iako održavanje kuće možda nije vaša omiljena razonoda, ta aktivnost bi trebalo da bude vaš prioritet jer je dobra za vaš dom i zdravlje. Ali to ne znači da ona treba da uzme svo vaše vreme. Uz odgovarajući usisivač možete da očuvate vrednost doma i zdravlje svoje porodice. Saznajte kako da obavljate ovaj neophodni zadatak što efikasnije.

Jednostavan način za održavanje zdravog doma

Da li je usisavanje zaista toliko važno? Jednom rečju, jeste! Ni u snu ne biste nosili istu neopranu odeću svakog dana ili uvek jeli sa istih neopranih tanjira. Zašto biste postupali drugačije sa površinama vašeg doma?

Redovno usisavanje ne samo da održava podove čistim i vaše tepihe lepim, ono takođe uklanja prašinu i bakterije koje mogu da žive u vašem domu. Samsung u ponudi ima usisivače čija je snaga usisavanja veća od konvencionalnih ciklonskih usisivača i koji tu snagu zadržavaju čak i nakon duže upotrebe. Dodatna snaga usisavanja znači dodatnu zaštitu za vašu porodicu od štetnih čestica prašine i grinja.

Funkcije koje će zaštititi vašu porodicu

Nekoliko ostalih funkcija Samsung usisivača će vam pomoći da održite dom čistim dok će istovremeno taj zadatak učiniti što prijatnijim i efikasnijim:

 • Pametnije usisavanje – Neki modeli su opremljeni funkcijom koja oseća kvalitet prašine na podu i kontroliše snagu usisavanja u skladu sa tim, što doprinosi lakšem i bržem usisavanju.

 • Dizajn za prijatan zvuk – Funkcija pod nazivom Stress Free Sound kontroliše elemente koji proizvode glasno brujanje u velikom broju usisivača.

 • Jednostavno pražnjenje – Vreće za prašinu se lako uklanjaju i prazne bez prosipanja.
 • HEPA filter – HEPA filter (visokoefikasni filter za vazdušne čestice) zadržava mikročestice poput prašine i alergena i ne da im da dospeju nazad u vazduh.

 • Podešavanja za kućne ljubimce – Uz posebne dodatke i podešavanja za čišćenje dlaka kućnih ljubimaca vaš krzneni prijatelj će biti dobrodošao član porodice.

 • Elegantan dizajn – Cela linija usisivača ima elegantan i moderan dizajn – fina dodatna karakteristika za proizvod koji će postati stalan deo vašeg kućnog okruženja.

Ostvarite temeljnije čišćenje

Sada kada znate zašto je usisavanje važno i koje funkcije da koristite, evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da poboljšate efikasnost da biste mogli da se bavite uzbudljivijim aktivnostima:

 • Koliko često? – Odgovor zavisi od toga koliko aktivnosti ima u svakom delu vašeg doma. Područja u kojima se odvija velika aktivnost treba usisavati svaki dan ili dvaput sedmično, dok ostala područja treba usisavati jednom sedmično. Učestalost usisavanja zavisi i od faktora kao što su veličina vaše porodice, teren oko kuće, kao i od toga da li imate kućne ljubimce.

 • Izaberite pravi dodatak – Većina usisivača dolazi sa velikim brojem dodataka za različite površine. Ne dozvolite da oni skupljaju prašinu! Koristite dodatak za tepihe kada usisavate tepih a dodatak za gole podove kada usisavate pod od drveta i pločica. Bićete iznenađeni razlikom.

 • Promenite smer – Poput lepo pokošenog travnjaka i na vašem tepihu bi trebalo da se ocrtavaju unakrsne šare kada završite sa usisavanjem. Promenom smera prikuplja se više prašine i sprečava habanje tepiha.

 • Budite kreativni – Usisivač ste možda kupili samo radi održavanja podova, ali on se može koristiti za mnoge druge stvari u vašem domu. Koristite ga da biste povećali efikasnost frižidera tako što ćete povremeno usisati kondenzatorske spirale i ventilator (uvek prvo isključite napajanje) ili temeljno površinski očistiti kauč kako biste uklonili grinje i bakterije.

 • Uz odgovarajući usisivač i samo nekoliko minuta sedmično, bićete sigurni da će vaš dom biti bezbedno i zdravo mesto za vas i vašu porodicu.