Situacija vam je dobro poznata: prvi bebin korak, matura tinejdžera ili prvi ples tek venčanog para. Vadite kamkorder, kadrirate i pritiskate dugme za snimanje—ali dok snimanje počne, već ste propustili najvažniji trenutak. Ili je baterija kamere prazna. Ili je memorija puna. Uvek neki problem. Ali, ipak ima nade.

Kamkorderi koji su uvek spremni za snimanje

Kamkorderi sa SSD diskom su brži, tanji i efikasniji. Pritisnite dugme za snimanje na SSD kamkorderu i snimanje počinje za manje od sekunde. SSD diskovi su kompaktni i nemaju pokretnih delova, što znači da koriste 1/8 energije koja je potrebna čvrstom disku, a mnogo su i trajniji. Ne samo što baterija duže traje, već dobijate i kamkorder koji je otporan na potrese, udarce, pa čak i na povremene padove.

Više baterije, više memorije, više filmova—SSD

Šta je SSD

SSD je akronim za „solid state drive“, a što je još važnije, to je tehnologija koju kompanija Samsung koristi kako bi bila sigurna da njeni kamkorderi nikada neće propustiti priliku za snimanje. Za razliku od standardnih čvrstih diskova (HDD), koji magnetnim putem snimaju sliku i zvuk pomoću sistema nezgrapnih pokretnih delova, SSD diskovi tu funkciju vrše kao uređaj iz jednog dela—bez pokretnih delova—koji podatke beleži elektronski. Sedam puta su manji, a dvanaest puta lakši od standardnih čvrstih diskova.

Bolji od čvrstih diskova

Sa četiri puta većim brojem ukupnog ponavljanja, upisivanja i brisanja u poređenju sa čvrstim diskovima, SSD diskovi su dizajnirani tako da traju duže od stotinu godina. A pošto su dostupni u verzijama sa kapacitetom do 64 gigabajta fleš memorije, imaćete dovoljno prostora za skladištenje svega što poželite da snimite. Prosto rečeno, SSD je jedna od najboljih tehnologija koje su nam dostupne danas.