Zahvaljujući sve većem broju digitalnih fotoaparata i Smart telefona, kao i veb lokacijama za deljenje fotografija i društveno umrežavanje, snimanje i deljenje fotografija sa prijateljima i porodicom koji su daleko danas je lakše nego ikada. Srećom, nova generacija Smart fotoaparata Vam omogućava da jednostavnim škljocanjem zatvarača i pritiskom nekoliko dugmadi održavate kontakt sa drugima.

Prijatelji i porodica su možda geografski daleko od Vas, ali danas lako možete da budete u bliskoj vezi sa njima zahvaljujući tehnologijama poput e-pošte, video ćaskanja, društvenog umrežavanja i naročito digitalne fotografije. Snimajte, delite i štampajte fotografije kako biste održavali kontakt sa voljenim osobama, ma koliko daleko bile.

Tri najbolja saveta za deljenje fotografija

Snimite mnoštvo fotografija, a delite samo odabrane. Jedna od najvećih prednosti digitalne fotografije je to što više niste ograničeni na 36 snimaka koji staju na filmsku traku, nego na više gigabajta fotografija koje mogu da stanu na memorijsku karticu. Nemojte ipak dozvoliti da Vas tolika sloboda suviše ponese. Čak i ako ste danas napravili 50 fotografija svoje dece u parku, prijatelji i porodica će više uživati u probranom skupu pet upečatljivih snimaka.

Odaberite kanal. Budući da je dostupno toliko različitih načina deljenja digitalnih fotografija, pri izboru najbolje platforme na mreži moraćete da uzmete u obzir potrebe svoje publike. Nekim osobama je najlakše da prilože fotografije uz e-poruke, dok druge više vole da ih dele sa širom publikom preko neke lokacije za društveno umrežavanje, kao što je Facebook. Ako želite dodatnu privatnost (i da olakšate prijateljima i porodici naručivanje štampanih kopija), odaberite uslugu za deljenje fotografija na mreži, kao što je Shutterfly, koja Vam omogućava da kreirate sopstvenu lokaciju „za deljenje sa porodicom“ na koju članovi porodice mogu bezbedno da otpremaju kopije fotografija, pregledaju ih i naručuju.

Delite štampane kopije kao nekada. Da li se sećate fotografija na papiru koje ste mogli da držite u ruci? One još uvek postoje! Ma koliko da se Vaša udaljena rodbina raduje digitalnim snimcima koje im šaljete, koverta sa štampanim fotografijama u sandučetu će kod njih probuditi posebne emocije. Stariji rođaci će biti naročito oduševljeni ako im povremeno budete slali štampane kopije koje mogu da pokazuju prijateljima, urame ili zalepe na frižider.

Funkcije fotoaparata koje omogućavaju lakše deljenje

Deljenje digitalnih fotografija je lako, ali fotoaparat sa funkcijama posebno dizajniranim za deljenje može dodatno da olakša ceo postupak. Samsung Smart fotoaparat WB250F sadrži nekoliko funkcija pomoću kojih će fotografije sa fotoaparata lakše dospeti u ruke Vaših prijatelja i porodice:

AutoShare : Uz aplikaciju AutoShare pametni fotoaparat će verziju svake fotografije koju napravite automatski sačuvati na pametnom telefonu. To ne samo što Vam obezbeđuje automatski sačuvanu rezervnu kopiju svake fotografije koju napravite, već i olakšava slanje fotografija e-poštom i njihovo otpremanje preko veze za prenos podataka koju telefon koristi kada niste u blizini Wi-Fi pristupne tačke.

MobileLink : Samsung MobileLink Vam omogućava da izaberete i prenesete željenu sliku ili album direktno na Android Smart telefon, iPhone ili tablet uređaj bez prilaganja tekstualnoj ili e-poruci. Promene koje unesete u album na telefonu biće sačuvane na fotoaparatu.

DirectLink : Prilagodite fotoaparat svojim potrebama tako što ćete funkciji koju najčešće koristite dodeliti specijalni DirectLink Wi-Fi taster. DirectLink omogućava pristup uslugama kao što su AutoShare, MobileLink, deljenje na društvenim mrežama, Remote Viewfinder, Auto Backup, cloud, e-pošta i mnoge druge uz samo jedan klik.

Deljenje na društvenim mrežama i e-pošta : Najnovije slike i video zapise možete odmah da pošaljete e-poštom ili postavite na omiljenim lokacijama društvenih mreža, direktno sa pametnog fotoaparata. Povežite se preko Wi-Fi veze da biste otpremili sadržaj, a zatim dodajte oznake i komentare. Osim društvenih mreža, kao što je Facebook, sadržaj možete direktno da postavljate i na lokacije kao što su Blogger, Picasa, YouTube i mnoge druge.

Auto Backup (automatsko pravljenje rezervne kopije) : Funkcija Auto Backup Vam omogućava da bežičnim putem prebacujete fotografije i video zapise na računar, čak i kada je isključen. Kada obavite jednostavno jednokratno podešavanje, fotoaparat će preko funkcije „Wake-on-LAN“ moći da uključi računar. Kada se dovrši postupak pravljenja rezervne kopije, fotoaparat može da isključi računar radi uštede energije.

Kada prijatelji i porodica ne mogu da prisustvuju nekom važnom događaju, pa čak i najobičnijim, svakodnevnim dešavanjima u životu, to donekle možete da im nadoknadite fotografijom koju ćete podeliti sa njima. Uz pravi fotoaparat sa funkcijama dizajniranim za lakše deljenje možete lakše nego ikada da održavate kontakt.