Održavanje komunikacije bez obzira na mesto je lako uz odgovarajuće dodatke. Dodaci za mobilne uređaje mogu da imaju različite funkcije – od punjenja baterija do obezbeđivanja dovoljno prostora za skladištenje preuzetih sadržaja velike veličine. Nastavite sa čitanjem da biste saznali neke korisne savete.

Komunicirajte bez ruku koristeći Bluetooth

Bluetooth slušalice se bežično povezuju sa mobilnim telefonom i omogućavaju vam da odgovorite na pozive uz samo jedan pritisak na taster. Postavljaju se preko uha i omogućavaju vam da koristite telefon bez ruku, što je neophodno dok vozite ili obavljate poslovni razgovor na prepunom aerodromu dok nosite kofere ili držite decu za ruke.

Učinite napajanje prenosnim

Ponekad vas može mrzeti da svaki put kada napuštate kuću ili kancelariju pakujete adapter za napajanje. On takođe može da predstavlja dodatni teret: Običan adapter za naizmeničnu struju može da oteža vašu torbu za pola funte. Pružite sebi komfor i eliminišite teret iz svoje torbe tako što ćete koristiti tanki adapter za napajanje. On će vam uštedeti vreme i olakšati rame a pošto uvek možete da ga držite u torbi, nećete ga nikad zaboraviti.

Punite bateriju dok ste na putu

Bolje iskoristite svoje putovanje tako što ćete puniti gadžete tokom vožnje. Adapter za kola od 12 volti (poznat i kao adapter za upaljač za paljenje cigareta) je dostupan za svaki model mobilnog telefona, kao i za mnoge ostale uređaje sa malom potrošnjom energije. Na ovaj način možete da punite čak i neke laptop računare ako imate adapter za punjenje sa većom voltažom.

Punjenje baterije u vazduhu

Mnoge baterije za laptop računare nemaju dovoljan kapacitet da izdrže kontinentalne letove, a mali broj njih ili skoro nijedna nemaju kapacitet za prekookeanska putovanja. Ne samo da treba da vam se posreći da se nalazite u avionu koji omogućava punjenje uređaja već morate da imate i odgovarajući adapter. Srećom, Samsung EmPower adapter od 15 volti je kompatibilan sa utičnicama za napajanje u više od 40 avio prevoznika. Razmislite o tome da dodate jedan u svoj putni komplet ako često letite na velikim udaljenostima. Pre leta proverite na Internetu kakve utičnice za napajanje se nalaze u avionu kojim letite.

Miš: Nije samo za kancelariju

Miš: Nije samo za kancelariju
Računarske table osetljive na dodir su zgodne ako vam je krilo jedina dostupna radna površina, ali ako ćete raditi u hotelskoj sobi ili na terenu sa klijentom, bežični miš može da učini korišćenje računara lakšim, prirodnijim i ergonomičnijim. Koristite prenosivu podlogu za miša kako bi se vaš miš glatko kretao po bilo kojoj podlozi.

Dodatni prostor

Ima li šta neprijatnije od toga kada vam ponestane prostora na čvrstom disku na sastanku sa klijentima dok preuzimate njihove projektne datoteke? Dodajte spoljašnji čvrsti disk u vaš putni komplet – mnogi od njih nisu veći od kutije šibica i nikada nećete ostati bez dodatnog prostora. Čak i ako hoćete da preuzmete najnoviji film u visokoj rezoluciji!

Spakujte se i spremite za polazak

Dodatnu opremu uvek možete da spakujete u ranac, ali to deluje neprofesionalno i rizikujete da nešto slomite dok užurbano prolazite kroz aerodromsko obezbeđenje i pokušavate da ugurate torbu u odeljak za prtljag iznad glave. Koristite torbicu koja je posebno napravljena za visokotehnološku opremu, sa dosta mekanih površina i džepova kako bi vaša oprema uvek bila na dohvat ruke kada vam zatreba.