Možda vi volite nered. Možda uživate u večitoj potrazi za izgubljenim daljinskim upravljačima među jastucima na kauču i u prašini ispod ormara. Možda rado nabavljate mnoštvo baterija koje su vam potrebne za sve te daljinske upravljače. Uz Anynet+, možete se oprostiti od zbirke daljinskih upravljača za različite komponente.

Objavljeno: 16.09.2010.

Jedan daljinski za više uređaja

Zahvaljujući funkciji Anynet+, sada je tu genijalno rešenje: samo jedan daljinski upravljač za do dvanaest uređaja, povezanih sa HD televizorom pomoću HDMI kablova. To znači da više nema muke i zamršenih kablova. HDMI pruža vrhunski kvalitet slike i zvuka uz praktično povezivanje.

Možete upravljati risiverom za kablovsku televiziju, DVD ili Blu-ray plejerom, kućnim bioskopom i drugim uređajima preko Anynet+ mreže—a to važi i za uređaje kao što su digitalni fotoaparati i kamkorderi. Postoji samo jedan uslov—da biste mogli da aktivirate mrežu, potrebno je da svi uređaji podržavaju Anynet+.

Ekskluzivna Samsung tehnologija

Ovu tehnologiju kompanija Samsung predstavila je 2007. godine, a u međuvremenu ju je i nadogradila. Prisutna je samo na Samsung proizvodima.

Kako Anynet+ radi

U pitanju je žičani mrežni sistem. Pristupanjem specijalnom meniju na većini modela Samsung televizora, možete upravljati bilo kojim povezanim uređajem preko Anynet+ daljinskog upravljača.

Daljinski upravljač omogućava podešavanje zvuka i slike na bilo kojoj komponenti. Više ne morate da tražite daljinski za DVD, pa zatim daljinski za TV i da se trudite da optimizujete zvuk i sliku sa dva uređaja. U stvari, funkcija Anynet+ je toliko inteligentna da se onog trenutka kada stavite disk sa filmom u Blu-ray ili DVD plejer, svi AV uređaji povezani sa televizorom automatski uključuju, zajedno sa spoljnim zvučnicima.

Ono što je takođe korisno jeste da vam komponenta (kao što je DVD ili Blu-ray plejer) ne mora biti na vidiku da biste mogli da je koristite. Čak štaviše, ceo vaš Anynet+ sistem možete smestiti u policu, a da i dalje možete da ga koristite. Ne morate da se namestite pola metra od ekrana da biste mogli da pojačavate zvuk.

Jednostavan sistem

Anynet+ radi sve umesto vas. Više uređaja biva povezano u jedan jednostavan sistem—centralnu lokaciju za gledanje kućnih filmova i slika. Nisu potrebna komplikovana podešavanje mreže ili kablova. Jednim dodirom na dugme sve se uključuje ili isključuje, ili pak prebacuje u režim pripravnosti.

A jedan daljinski ćete teže izgubiti, zar ne?