GalaxyS7_Feature_IP68

Galaxy S7 i Galaxy S7 edge poseduju potvrdu zaštite u klasi IP68, što je vrhunski standard zaštite od vode i prašine. Za osobe koje žive u pokretu – rade, putuju i igraju igre na raznim mestima i u raznim sredinama – ova prednost je zaista dobrodošla jer im omogućava da uživaju u uglađenom, naprednom dizajnu najnovijih glavnih modela smart telefona kompanije Samsung bez nepraktične i velike dodatne futrole.

youtube

Šta znači standard IP68

Međunarodna elektrotehnička komisija meri stepen zaštite koji pružaju kućišta, odnosno „IP broj“. IP68 znači da uređaj mora biti u potpunosti otporan na prodor prašine i zaštićen od vode na dubini od maksimalno 1,5 metara tokom 30 minuta.

Kod modela Galaxy S7 i Galaxy S7 edge celokupni uređaj je sada u potpunosti otporan na prodor vode i prašine, čak i u slučaju otvorenih priključaka, kao što su oni za punjač i slušalice. Prethodni uređaji iz serije Galaxy zahtevali su poklopac za prekrivanje USB priključka, baterije i drugih otvora, kao zaštitu od vode i prašine. Ali, dodatna obloga je izazivala negodovanje potrošača zbog dodatih gabarita i nepraktičnosti postavljanja i odvajanja obloge prilikom punjenja i prenosa podataka.

Novi materijali za zaštitu otvora i delova

Samsung je uzeo u obzir mišljenje korisnika prilikom kreiranja novih glavnih modela smart telefona iz serije Galaxy. Kompanija je promenila materijale koji se koriste na spoljašnjim priključcima, kao što su priključak za slušalice i USB punjenje i prešla je na antikorozivne materijale, kao što su nikl i platina.

GalaxyS7_Feature_IP68

Da dizajn ne bi sadržao poklopce, novi Galaxy modeli takođe koriste novu vrstu tehnologije otpornosti na vodu koju je razvila kompanija Samsung i koja sprečava odvajanje proizvoda i kućišta, čime se eliminiše potreba za zaštitnom oblogom. Tako je dobijen telefon tanjeg dizajna, sa integrisanim baterijama za dodatno unapređenje performansi i efikasnosti.

Najnoviji Galaxy modeli su u potpunosti vodonepropusni do nivoa IP68, čime se štiti ne samo izložena spoljašnjost, već celokupna struktura smart telefona. Na primer, sada se za povezivanje pojedinačnih delova koristi guma, uključujući USB priključak za punjenje, priključak za slušalice, ležište za SIM karticu, sve u cilju da se spreči ulazak vode u uređaj.

GalaxyS7_Feature_IP68

Priključak kabla za napajanje je projektovan uz dodatnu obazrivost jer curenje vode može da dovede do kratkog spoja kada je povezan sa USB priključkom, ali novi uređaji sada koriste mehanizam za detekciju ovog opasnog stanja i isključuju napajanje.

GalaxyS7_Feature_IP68

Posebna traka za zaštitu od vode je postavljena na prednje i zadnje staklo, kao i na ostale delove modela Galaxy S7 i Galaxy S7 edge, dok upotreba antikorozivnih materijala i sloja koji sprečava koroziju za izložene spoljašnje delove osigurava da ovi Galaxy smart telefoni u potpunosti budu zaštićeni od vode.

Mikrofon mora da bude u stanju da prima zvuk jasno, tako da je zaštićen materijalom Gore-Tex, koji omogućava dobar protok vazduha i izlaz vlažnosti kako bi se sprečilo da vlaga uđe u uređaj.

Unapređenje procesa za dobijanje sertifikata

Čak i sa svim ovim unapređenjima kod najnovijih Galaxy modela, dobijanje zahtevnog sertifikata IP68 zahtevalo je unapređene kontrole procesa, uključujući upravljanje pojedinačnim delovima, sistematizaciju procesa sklapanja i temeljnu kontrolu kvaliteta.

Na kraju, zbog velikog broja unapređenja, poboljšanja i izmena u celokupnom procesu razvoja, Galaxy S7 i Galaxy S7 edge dobili su potvrdu IP68. To je zahtevalo velike napore kompanije Samsung da unese potrebne inovacije kako bi dobila tu potvrdu, ali prednosti posedovanja uređaja koji su dobro zaštićeni od prašine i vode učinile su da sve to bude vredno napora.

*Sve funkcije, specifikacije i ostale informacije o proizvodu koje se nalaze u ovom dokumentu, uključujući, ali ne ograničavajući se na prednosti, dizajn, cenu, komponente, performanse, dostupnost i mogućnosti proizvoda podložni su promenama bez prethodne najave ili obaveze da vas o istima obavestimo.