Samsung predstavlja GALAXY S 4 - za bogatiji, jednostavniji i ispunjeniji život

15/03/2013

GALAXY S 4 vam pomaže da budete bliži onome što vam je važno u životu jer povezuje vaš svet

Samsung predstavlja GALAXY S 4 - za bogatiji, jednostavniji i ispunjeniji život

Beograd, 15. mart 2013. – Kompanija Samsung Electronics predstavila je četvrtu generaciju linije GALAXY, GALAXY S 4, telefon dizajniran tako da vas približi onome što vam je važno u životu i da poveže vaš svet.

Shvatajući šta nam je u životu najvažnije, Samsung GALAXY S 4 je osmišljen tako da redefiniše način na koji živimo, kao i da nam pomogne da maksimalno ispunimo svoj život. Ovaj elegantni i inovativni smart telefon čini da svaki trenutak u životu postane veoma značajan. Ovaj uređaj razume vrednost veza i omogućava prave veze sa porodicom i prijateljima. Ovaj uređaj veruje u važnost iskustva bez imalo napora i čini da vaš život bude lak i bez imalo gnjavaže, daje vašem životu moć i brine se da vam uvek bude dobro.

Prava lepota ovog telefona krije se u u vrhunskom dizajnu koji obuhvata veći ekran i bateriju, a manji okvir oko ekrana. Sve je to smešteno u najlaganijem (130 g) i najtanjem mogućem (7.9 mm) obliku. Samsung GALAXY S 4 je tanji, ali i jači – u ruci ćete držati manje, ali ćete imati više da vidite. Ovaj model ima naprosto nestvarno kućište. Raspoloživ je u dve boje - Black Mist – „Crna izmaglica“ i White Frost – „Beli mraz“ – na lansiranju, a pojaviće se i u drugim bojama kasnije ove godine.

„Sa modelom GALAXY S 4, Samsung će ponovo poboljšati način na koji živimo“, izjavio Dž. K. Šin, predsednik i direktor poslovne jedinice za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung. „Sve inovativne funkcije uređaja GALAXY S 4 razvijene su na osnovu saznanja koja smo dobili od naših korisnika širom sveta i njihovih potreba. Prateći uspešnu seriju GALAXY S, ovaj telefon je još jedan odličan dokaz da postoje inovacije koje inspirišu ljudi. Mi u kompaniji Samsung nikada nećemo prestati da sledimo inovacije koje su začeli ljudi, kako bismo mogli da im zauzvrat i mi pružimo inspiraciju.“

Značajni trenuci – više uživanja

Bogat je onaj život koji je ispunjen značajnim trenucima, a GALAXY S 4 će te specijalne trenutke ovekovečiti i podeliti sa drugima. GALAXY S 4 ima full HD Super AMOLED ekran koji omogućava da se te fotografije prikažu u najboljem svetlu. Ekran od 5 inča ima 441 ppi za neverovatan doživljaj prilikom gledanja. GALAXY S 4 ima i novu generaciju Gorilla® Glass 3” što ga čini izdržljivim saputnikom u svim životnim avanturama.

Opremljen primarnom kamerom od 13 megapiksela na poleđini, GALAXY S 4 može da se pohvali funkcijom Dual Camera koja omogućava obema kamerama, na prednjoj strani i poleđini, da istovremeno prave fotografije i video snimke. Kada fotografišu, korisnici mogu da biraju od mnoštva efekata koji mogu da spoje dve slike na prirodan način, kao i da prilagode dimenzije male slike unutar veće. Krajnji rezultat je izuzetna slika koja predmet fotografije i okruženje u koje je smeštena prikazuje na sasvim drugačiji način. S druge strane, funkcija Dual Video vam omogućava da pravite i primate grupne video pozive sa porodicom i prijateljima.

Funkcionalnost kamere se pruža dalje od funkcije Dual Camera, jer je uređaj opremljen i mnogim izuzetnim načinima fotografisanja koji obuhvataju Drama Shot, opciju koja vam omogućava da vidite svu akciju bez prekida, kao i Sound & Shot, opciju koja na jedinstven način čuva zvuk i glas dok se slika, zbog čega će specijalni trenuci biti ovekovečeni na najverninji mogući način, baš onako kako su se dogodili.

Ti značajni trenuci se automatski pamte u foto-albumu, koji poseduje novu funkciju Story Album. Sadržaji kao što su SNS postovi, beleške, lokacija i informacije o vremenskim prilikama, kao i fotografije i video snimci, automatski se skupljaju na telefonu kako bi stvorili foto-album koji je personalizovan, a u vezi sa vremenskim tokom specijalnih prilika i događaja. Ti jedinstveni albumi mogu da se naruče i isporuče kao offline foto-album putem novog partnerstva sa kompanijom Blurb*, tako da možete da sačuvate sve te dragocene trenutke kako biste ih gledali i iznova i iznova delili sa drugima.

Prave veze – spajanje ljudi

Samsung GALAXY S 4 omogućava prave veze sa ljudima u našem životu. To je mnogo više od ličnog uređaja u kom može da uživa jedan korisnik – izvlači maksimum iz naših veza i omogućava nam da lako razmenjujemo i doživljavamo mnoga životna zadovoljstva zajedno sa porodicom i prijateljima, gde god se nalazili.

Sa funkcijom Group Play, možete da uživate u muzici, fotografijama i igricama sa ljudima oko vas bez potrebe za Wi-Fi AP ili mobilnim signalom. Ova inovativna funkcija omogućava korisnicima da se povežu direktno sa drugima kako bi razmenjivali, puštali i zajednički stvarali sadržaj i zabavu u istom trenutku. Opcija Share Music omogućava korisnicima da im ista pesma svira na više sinhronizovanih telefona, što stvara najbolju atmosferu zabave.

GALAXY S 4 zbližava ljude jer ruši jezičke barijere. Putovanja u inostranstvo pretvara u užitak sa funkciojom S Translator koja nudi instant prevod koristeći tekstualni ili glasovni prevod na aplikacijama koje obuhvataju elektronsku poštu, SMS i servis ChatON. Takav trenutni prevod je moguć sa govora na tekst i obrnuto, a pobrinuće se za to da možete da se oslonite na ispravne informacije dok se nalazite u inostranstvu.

GALAXY S 4 podržava HSPA+ 42 Mbps i 4G LTE što znači da ćete moći da se oslonite na savršenu konektivnost gde god se nalazili u svetu. Posebno, LTE verzija podržava do Hexa-band koja omogućava funkcionisanje u svim oblastima sa LTE pokrivenošću, kao što omogućava globalni LTE roaming. Pored toga, TDD/FDD LTE Dual Mode verzija će biti predstavljena kasnije ove godine.

Iskustvo bez napora – neka sve bude udobnije

U današnjem svetu, tražimo pametne načine da učinimo život lakšim i sa manje stresa. GALAXY S 4 će se pobrinuti da zadaci budu bez napora i sa inovativnim funkcijama koje vam detektuju lice, glas i pokrete i nude kontrolu ekrana bez potrebe za aktivaciju dodirom.

Samsung Smart Pause vam omogućava da kontrolišete ekran svojim pogledom. Kada gledate video snimak, video se pauzira kada pogledate na drugu stranu, da bi odmah ponovo počeo kada vratite pogled. Samsung Smart Scroll vam dopušta da listate pretraživač ili elektronsku poštu gore i dole bez dodira ekrana. Ova opcija detektuje oči i prepoznaje pokret zgloba, a zatim lista stranice u skladu sa tim.

Air View dopušta korisnicima da, držeći svoj prst iznad sadržaja, mogu da pregledaju sadržaj elektronske pošte, funkcije S Planner, galerije slika i video snimaka, bez potrebe da se otvaraju. Možete čak da gledate uveličani sadržaj na internet pretraživaču, ili telefonski broj koji ste zapamtili pod nekim brojem na tastaturi. Sa opcijom Air Gesture, možete da menjate muzičku traku, prelistavate internet stranicu, ili da prihvatite telefonski poziv zamahom ruke.

Sa opcijom S Voice™ Drive možete da aktivirate komande putem kontrole glasom za optimizaciju dok vozite. Jednom kada se povežete sa Bluetooth-om u kolima, telefon automatski prelazi u način radnja koji je predviđen za vožnji pri čemu konvertuje tekst u govor tako da možete lako i bezbedno da proverite poruke bez potrebe da gledate u ekran.

Optical Reader čini da ulažete manje napora jer automatski prepoznaje tekst, poslovnu kartivu ili QR informacioni kod, a pruža korisne funkcije kao što su prevođenje, poziv, slanje poruke i pretraživanje.

Kod kuće, koristeći opciju Samsung WatchON, uređaj GALAXY S 4 će se pretvoriti u infracrveni daljinski koji upravlja vašim sistemom kućne zabave uključujući TV, risiver, DVD plejer, čak i klima-uređaj. Uz to, možete da uživate u različitim sadržajima kao što je TV uživo, kablovska TV i VOD – „video na naručivanje“ koja se bazira na bogatim informacijama koje pruža EPG (Electronic Program Guide – „Elektronski vodič kroz program“).

Bolji život – briga o vašem zdravlju i kvalitetu života

Model GALAXY S 4 čini vaš život boljim jer vam pruža najnovije informacije o zdravlju i dobrobiti koristeći novi S Health softver. Kombinacija senzora koji su ugrađeni u uređaj sistematski i automatski prate vaše zdravlje, okruženje i još mnogo toga kako bi vam pomogli da poboljšate kvalitet života. Uz to, korisnici mogu da lako provere svoje zdravstveno stanje koristeći dnevnik ishrane, dnevnik vežbanja i monitor za spavanje kako bi uvek bili zdravi i u dobroj formi. (Neke funkcije su omogućene posebnim dodacima.)

Kako bi dodatno vodio računa o vašoj dobrobiti, Samsung Adapt Display pruža optimalni način pregledanja koji je prilagođen za svaki tip aplikacije, dok Samsung Adapt Sound nudi optimalni nivo i tip zvuka, personalizovan za svakog korisnika, kako biste izvukli najviše iz života.

Samsung GALAXY S 4 će se od drugog kvartala naći u prodaji širom sveta, uključujući i SAD, u partnerstvu sa kompanijama AT&T, Sprint, T-Mobile, Verizon Wireless, kao i US Cellular i Cricket. U Evropi, Samsung GALAXY S 4 će sklopiti partnerstvo sa global mobilnim operaterima kao što su Deutsche Telecom, EE, H3G, Orange, Telenor, Telia Sonera, Telefonica i Vodafone.

Za multimedijalne sadržaje i detaljnije informacije, posetite www.samsungmobilepress.com.