Samsung transformiše iskustvo kućne zabave u Evropi vodećim tehnologijama u oblasti TV i naprednim audio-vizuelnim rešenjima

06/02/2013

Beograd – 6. Februar 2013.godine: Samsung Electronics Co., Ltd. je danas na svom Evropskom regionalnom forumu 2013 učvrstio svoju lidersku poziciju uvodeći nove Smart TV uređaje koji odgovaraju na potrebe potrošača u Evropi za vrhunskim dizajnom, boljim karakteristikama, vrhunskim kvalitetom slike i većim ekranima. Samsungovi Smart TV uređaji 2013 omogućavaju korisnicima da uživaju u prijatnijem, integrisanijem i životnijem iskustvu gledanja zabavnih sadržaja.

Samsung je najavio ekpanziju, u Evropi, svojih digitalnih audio uređaja koji lako pretvaraju svako kućno okruženje u optimalno zvučno okruženje i poseduju niz dodataka za bežično povezivanje.

“Svedoci smo stalnog porasta broja aplikacija i sadržaja širom Evrope, a time i izazova za korisnike da otkriju kvalitetan sadržaj koji je najbolje prilagođen njihovim interesovanjima,” izjavio je Seok-pil Kim, predsednik I izvršni direktor Samsung Electronics Europe. “Naši Smart TV uređaji 2013 predstavljaju odgovor na te zahteve, nudeći jednostavan, intuitivniji način za nalaženje i odabir sadržaja koje zaista želite da gledate, istovremeno omogućujući bezbroj mogućnosti za povezivanje i većim opcijama za izbor sadržaja. Dopunu ovim karakteristikama čine I robustan kvalitet zvuka I mogućnosti povezivanja naših AV proizvoda — što zajedno stvara vrhunski doživljaj opuštanja za naše korisnike.”

Novi dizajn Smart Hub-a za vrhunsko uživanje

Samsung korisnicima pruža jednostavniji način otkrivanja novih TV sadržaja I iskustava zahvaljujući potpuno novom dizajnu Smart hub-a.“2013 Smart Hub” nudi novo dizajnirane ekrane sa personalizovanim sadržajem, interfejs koji je lak za navigaciju I titravim sličicama za momentalne preglede. Samsungova pojačana kontrola pokreta omogućava korisnicima da kuckaju, pritiskaju radi zumiranja, ili da koriste flip pokret za lako kretanje između Smart hab ekrana, tako da korisnici mogu da se kreću po ekranu i kontrolišu svoje TV uređaje kao nikada ranije.

Novi “Smart Hub” sadrži ukupno pet ekrana za laku navigaciju:

Na TVu: Novi ekran koji se otvara uključivanjem Samsungovog Smart TV-a 2013, ”On TV” je prva TV usluga u svetu koja analizira navike gledalaca i nudi personalizovane predloge u realnom vremenu —pružajući time istinski novo iskustvo gledanja TV programa
Filmovi & TV programi: Dovodi personalizovane vrhunske, VOD sadržaje iz različitih pretplatničkih kanala na jedno mesto uz udobno otkrivanje sadržaja I mogućnosti odabira
Fotografije, Video snimci & muzika: Pristup na jednom mestu ličnim sadržajima sačuvanim na različitim All Share uređajima
Društvo: Gledanje popularnih video sadržaja na društvenim kanalima
Aplikacije: Olakšani pristup i redigovanje preuzetih Samsungovih aplikacija

Samsungova nova tehnologija “S-Recommendation with Voice Interaction” olakšava i pojednostavljuje korisnicima pretraživanje i otkrivanje sadržaja, uz obezbeđenje personalizovanih preporuka zasnovanih na prethodnim pregledima i rejtinzima gledanosti. Korisnici sada mogu da kontrolišu svoje TV uređaje koristeći svakodnevni jezik, mogu da pretražuju sadržaje po glumcu, naslovu filma ili žanru zahvaljujući Samsungovoj zaštićenoj tehnologiji glasovne interakcije. Dostupna na Samsungovim Smart TV uređajima 2013 na odabranim tržištima Evrope*, “S-Recommendation with Voice Interaction” sadrži poželjne sadržaje raznih provajdera, uključujući i emiterski TV, premium VOD, aplikacije, društvene sadržaje i lokalno sačuvane sadržaje sa drugih ličnih uređaja.

UHD TV—Vrhunska mešavina tehnologije i umeća izrade

Zadivljujući dizajn “Timeless Gallery” novog Samsungovog UHD TV 85S9 postavlja novi standard u industriji i unosi revoluciju u izgled konvencionalnih televizora. Televizor kao da lebdi u ramu, a minimalistički koncept suprotstavljen je velikom ekranu od 85 inča. Veći ekran je deo napora kompanije da poveća broj modela koji se mogu kupiti u veličini ekrana od 60 inča da bi zadovoljila potrebe evropskih potrošača.

Kombinujući vrhunsku tehnologiju I finu izradu, najnoviji model 85S9 nudi četiri puta veću rezoluciju na postojećim Full HD ekranima u cilju prikazivanja detalja, jasnoće i najverodostojnije slike. Model UHD TV 85S9 takođe sadrži I Samsungov zaštićeni aparat za usavršavanje, koji može da konvertuje HD ili Full-HD sliku u UHD postavkom detalja u cilju veće perciznosti za kvalitet slike identičan realnom životu.

Da bi zaokružio najsavremeniji model 85S9, Samsung je predvideo i duboko audio iskustvo jednako kvalitetno kao i ekran, sa zvučnicima od po 120 vati neprimetno ugrađenim u ram televizora.

Vrhunski dizajn za evropske potrošače

Ove godine Samsung značajno proširuje svoju paletu televizora vrhunskog dizajna namenjenu potrošačima u Evropi. Samsungov F8500 LED Smart TV definiše luksuz na potpuno nov način, dizajnom premium Magnum koji je sada dostupan na tržištu po prvi put. Ram i postolje televizora su izliveni iz jednog jedinog parčeta aluminijuma sa prirodno izvijenom zadnjom stranom od istog materijala kao i ram. Ugrađena kamera koja se uvlači suptilno dopunjuje opšti izgled.

Vrhunski dizajn modela F8500 ne dovodi u pitanje kvalitet slike ili performanse. Po prvi put u svetu, karakteristika inteligentno gledanje (Intelligent Viewing) automatski podešava kvalitet slike prema emitovanom sadržaju. Uz modele F7000 I F8000, F8500 je takođe prva Samsungova linija Smart TVa opremljena procesorom sa četiri jezgra — što olakšava prevlačenje aplikacija, onlajn usluga I realnog TV.

Da zaokruže Samsungovu vrhunsku liniju LED televizora za 2013, tu su zadivljujuće 3D sposobnosti modela F6200 LED TV; modeli serija F6500, F6510 i F6800, koji nude isti set karakteristika u tri različita prekrasna dizajna; kao i model F7000, koji poseduje elegantni, ultra tanki okvir sa srebrnim detaljima.

Samsungov Evolution Kit — ažuriranje karakteristika Smart TVa

Samsung ispunjava obećanje koje je dao potrošačima da će i dalje biti predvodnik savremenih tehnologija. Dostupan za odabrane Serije 7, 8 i 9 Smart TVa 2012, “Evolution Kit” obezbeđuje poboljšanja softvera I hardvera među kojima i pristup Smart habu 2013 i drugim Smart karakteristikama i transformiše dva jezgra CPUa na uređaju u četiri jezgra, obezbeđujući time brže interno procesuiranje. Samsungovi liderski Smart TV uređaji 2013 takođe će biti opremljeni“ fiokama” za buduće “Evolution kits”.

Vacuum Tube Air Track — topliji, dublji zvuk bez šumova i distorzije

Samsungov HW-F751 Air Track je zvučni bar koji ispunjava zahteve potrošača za moćnim performansama I prirodnim zvukom, zahvaljujući prvom integrisanom vakumskom cevnom pojačivaču na svetu. “Air Track” je takođe prvi na svetu koga je moguće povezati na televizor putem blututa, a može da funkcioniše kao bežični zvučnik za smart telefon ili tablet. Srebrne je boje, od tankog metala, sa odvojenim, bežičnim sabvuferom

Samsungov DA-F61 Prenosivi bežični blutut zvučnik pruža prvoklasan kvalitet zvuka I elegantni, vrhunski aparat za kuću i u pokretu. Zvučnik takođe poseduje I ugrađenu aptX codec tehnologiju za udobnije, jasnije ikustvo slušanja, NFC bežično povezivanje za smart telephone I SoundShare omogućavaju korisnicima da preuzimaju audio sadržaje odabranih Samsungovih Smart TV uređaja na zvučnik preko blututa.

* “S-Recommendation” sa glasovnom interakcijom (Voice Interaction) biće dostupna od marta u Ujedinjenom Kraljevstvu, Nemačkoj i Francuskoj; a preko poboljšanja hardvera i u Španiji, Italiji i Holandiji u drugoj polovini 2013. godine. Tokom godine objavljivaćemo informacije o dostupnosti I na drugim evropskim tržištima.