Samsung predstavio poboljšanu Seriju 7 Chronos i nove Ultrabook računare na sajmu CES 2013.

08/01/2013

Samsungova proizvodna linija bez premca,Serija 7, nudi profesionalne performanse, ekran osetljiv na dodir i besprekorne multimedijalne mogućnosti sa uvećanom mobilnošću

Beograd, 8. januar 2013. – Kompanija Samsung Electronics Ltd, globalni lider u oblasti digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije, najavila je dva dodatka svojoj liniji personalnih računara Serije 7 sa odličnim performansama: poboljšanu Seriju 7 Chronos, koja poseduje profesionalne performanse u tankom i laganom kućištu, kao i Seriju 7 Ultra, koja Ultrabook računare postavlja na novi nivo sa većim računarskim i grafičkim moćima, kao i bolju osetljivost na dodir. Intuitivni uređaji nove Samsungove Serije 7 uključuju personalne računare u život korisnika pružajući im mogućnost mobilnosti i ujedno pomažući im da budu uvek povezani.

„Godina 2012. bila je prelomna za Samsungovo poslovanje u oblasti personalnih računara – proširili smo liniju proizvoda i iskoristili prednost novih formi i zahteva potrošača. To je dovelo do značajnog porasta u tom delu proizvodnje“, izjavio je Dejvid Song, potpredsednik poslovne jedinice za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. „Tokom 2013, bićemo i dalje usredsređeni na inovacije i na to da stvorimo proizvode koji se uklapaju u životni stil potrošača uz očuvanje vrhunskog Samsungovog dizajna i standarda performansi. Nova Serija 7 Chronos i Ultra proizvodi jesu samo dva primera toga šta možete da očekujete od nas tokom ove godine.“

Nova Serija 7 Chronos – profesionalac sa moćnim performansama
Nudeći profesionalne performanse u tanjem i lakšem obliku, nova Serija 7 Chronos pruža profesionalnim korisnicima veće mogućnosti tokom rada i novo softversko rešenje RAMaccelerator****koje pruža za 150 procenata veću brzinu pretraživanja i rada aplikacija koristeći postojeću memoriju. Multi-tač sa deset prstiju poboljšava ukupno iskustvo, jer dopušta korisniku da stupi u direktnu interakciju sa ekranom, kao i sa tač-pedom i tastaturom. Sa kućištem kompletno izrađenim od aluminijuma, nova Serija 7 Chronos ima isti „DNK“ dizajna kao i njegov prethodnik pri čemu poseduje moćan Intel® procesor sa četiri jezgra sa do 16 GB* memorije, do 1TB***prostora za skladištenje i eksternom grafičkom kartom sa memorijom od 2 GB. Sve to je spakovano u tanko kućište od samo 20.9 mm (0.82 inča).

Serija 7 Chronos omogućava stvaranje kompleksnih sadržaja za profesionalnu upotrebu sa većom efikasnošću i produktivnošću, na bilo kom mestu i u bilo koje vreme. Ispunjavajući potrebe profesionalaca, nova Serija 7 Chronos poseduje visoku rezoluciju, ful HD displej (1920 x 1080), sa osvetljenošću od 300 nit, kao i sa bogatim zvukom sa optimizovanim JBL®zvučnicima, boljom grafikom i dužim životnim vekom baterije, do 11 sati**, što sve skupa omogućava da ovaj računar bude sposoban da izvrši kompleksne zadatke. Ovaj laptop se aktivira za dve sekunde, a sistem diže za manje od 12 sekundi, što znači da će biti spreman da u gotovo istom trenutku omogući pristup svemu što je korisniku potrebno za ozbiljan posao.

Serija7 Ultra – novo Ultrabook iskustvo
Kao prvi Ultra računar u porodici Serije 7, Serija 7 Ultra ima superiornu mobilnost i performanse u ultra-tankom telu i laganom kućištu u potpunosti izrađenom od aluminijuma. Dizajniran kao vrhunski Ultrabook računar za multimedijalne sadržaje, Serija 7 Ultra nudi kristalno jasnu sliku kao i moćan zvuk. Uživajte u video-snimcima i slikama na ful HD displeju (1920 x 1080) sa osvetljenošću od 350 nit, dok optimizovani JBL zvučnici i AMD® grafika upotpunjava to iskustvo. Displej ovog laptopa je sjajniji i širi nego na prethodnim modelima i poseduje ugao gledanja od 178 stepeni, što ga čini izuzetnim uređajem za razmenu multimedijalnih sadržaja sa porodicom i prijateljima, ali i za rad na različitim sadržajima sa kolegama.

Sa baterijom koja traje do 8 sati**korisnici mogu da budu povezani po ceo dan, dok najnoviji Intel® Core™ i5 ili i7 procesori do 256 GB SSD***prostora za skladištenje obezbeđuju računarsku moć koja će zadovoljiti i najzahtevnije korisnike. Intuitivne mogućnosti ekrana osetljivog na dodir sa deset prstiju i podizanje sistema u trajanju od 6 sekundi maksimalno će uvećati produktivnost u pokretu. Ovaj uređaj će takođe biti dostupan sa 4G LTE konektivnošću, čime se dodatno povećava mogućnost pristupa sa bilo kog mesta (bazirano na tač modelu). Povezivanje sa drugim uređajima nikada neće predstavljati problem zahvaljujući postojanju tri USB porta, kao i LAN porta i tankog bezbednosnog slota koji će se pobrinuti za to da uređaj bude bezbedno umrežen kada je to potrebno.