Samsung predstavio vrhunski monitor sa ekranom osetljivim na dodir, namenjen profesionalcima i običnim korisnicima

04/01/2013

Linija monitora za 2013. godinu vodećeg proizvođača u industriji nudi inovacije u ergonomskom dizajnu, kvalitetu slike i mogućnostima osetljivosti na dodir

Beograd, 4. januar 2013. Kompanija Samsung Electronics Ltd, globalni lider u oblasti digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije, premijerno je predstavila dva nova dodatka svojoj liniji vrhunskih monitora, pri čemu je stavila profesionalni kvalitet slike na dohvat ruke profesionalcima i običnim potrošačima. Inovativna Serija 7 i model monitora osetljivog na dodir SC770 optimizovana je za Windows 8, dok model SC750 Serije 7 poseduje tanak, ergonomičan dizajni i vrhunski kvalitet slike.Ovi monitori, koji su osvojili nagrade za inovaciju na sajmu CES, biće izloženi na međunarodnom sajmu CES (International Consumer Electronics Show – „Međunarodna izložba potrošačkih elektronskih uređaja“) na Samsungovom štandu br. 12004 u centralnoj hali, od 8. do 11. januara 2013.

„Mi težimo tome da uslužimo mlade i ambiciozne profesionalce i da proširimo to tržište ponudom profesionalnih monitora koji mogu da odgovore njihovim potrebama“, izjavio je Jung-Huan Kim, potpredsednik poslovne jedinice za vizuelni displej u kompaniji Samsung Electronics. „Kao vodeći proizvođač u toj industrijskoj grani tokom poslednjih sedam godina, Samsung istražuje nove tehnologije koje korisnicima nude priuštive,najmodernije monitore koji pružaju sasvim posebno korisničko iskustvo.“

Model Tač (SC770) serija 7: monitor osetljiv na dodir
Model monitora osetljivog na dodir SC770 serije 7 jeste prvi Samsungov multi-tač displej koji je optimizovan za Windows 8. Pošto ovaj monitor podržava do 10 tačaka simultanog višestrukog dodira, korisnici mogu da prevlače, rotiraju ili biraju predmete na monitoru koristeći svoje prste.

Fleksibilno i ergonomsko postolje modela SC770 zgodno se prilagođava željama korisnika jer ima raspon od 60 stepeni za udobno korišćenje displeja osetljivog na dodir. Uz to, ultra-tanki ram zajedno sa širokim uglovima gledanja pružaju jedno sasvim impresivno iskustvo gledanja.

Serija 7 (SC750): ergonomski dizajn
Monitor SC750 serije 7 poseduje tanak ergonomski dizajn sa rasponom od 90 stepeni što korisnicima nudi veću udobnost. Ovaj monitor je optimizovan za surfovanje internetom i pregledanje dokumenata kako u vidu pejzaža tako i u vidu portreta.

Elegantno postolje monitora precizno pozicionira ekran u udobnom nivou očiju bez potrebe za dodatnim učvršćivanjem, a njegovo metalno postolje cilindričnog oblika naglašava lepotu tankog monitora. Nudeći veoma oštre slike, monitor SC750 ima kontrast 5000:1, što je za pet puta više od standardnog monitora.

Monitori Serije 7 SC750 i SC770 tač-monitor naći će se u prodaji tokom prvog kvartala 2013. godine.

Serija 9 (SB970): profesionalno prekalibrisan monitor
Prvi put predstavljen tokom druge polovine 2012.godine na tržištu SAD, Samsungov nagrađivani monitor iz Serije 9 takođe će biti izložen na sajmu CES. Sa neverovatnim kvalitetom slike i vernim bojama, svaki monitor posebno i ručno podešavaju tehničari pre slanja.Uz to, ugrađeni uređaj za kalibraciju boje omogućava korisnicima da podese ujednačenost, gamma i balans bele boje displeja koristeći Samsungovu tehnologiju Natural Color Expert – „Ekspert za prirodnu boju“, što daje naprirodniju moguću boju.

Monitor Serije 9 takođe koristi PLS paneli WQHD rezoluciju, nudeći četiri puta više detalja od tradicionalne HD rezolucije. Inspirisan modernim neboderima, elegantni i minimalistički dizajn proizvoda doneo je monitoru SB970 neke od najvećih nagrada za dizajn u toj grani industrije, uključujući i IDEA bronzanu nagradu i japansku nagradu za dobar dizajn 2012. godine.