Samsung predstavlja GALAXY Tab 3

30/04/2013

Samsung predstavlja GALAXY Tab 3

Beograd, 30. april 2013. — Kompanija Samsung Electronics Ltd, globalni lider u oblasti digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije, predstavila je GALAXY Tab 3 – tablet računar od 7 inča sa elegantnim dizajnom i većim sposobnostima koje pružaju bolje performanse i multimedijalna iskustva na dodir prstiju.

Sa novim tabletom GALAXY Tab 3, Samsung je proširio svoju paletu inovativnih tablet računara, pri čemu ih je učinio manjim i lakšim za nošenje, uz istovremeno poboljšanje ukupnog korisničkog doživljaja.

lako držanje i prenošenje: kompaktno kućište koje se može držati jednom rukom omogućiće korisnicima da udobno drže uređaj satima, kao i da ga ostavljaju u džepu ili u maloj torbi, zbog čega će u pokretu moći da čitaju i zabavljaju se. Elegantni i stilizovani dizajn obuhvata tanji ram od prethodnog modela GALAXY Tab 2 (7.0).
bolje multimedijalne performanse: sa dual core procesorom od 1,2 GHz, ovaj uređaj dopušta brže preuzimanje i razmenu sadržaja, uz lak pristup video snimcima, aplikacijama, igricama i internetu. Sa varijantama od 8 ili 16 GB interne memorije uz mogućnost proširivanja memorije do 64 GB, uređaj ima dovoljno prostora za čuvanje vaših omiljenih fotografija, muzike, aplikacija, video snimaka i drugih sadržaja.
bolje korisničko iskustvo: GALAXY Tab 3 od 7 inča je opremljen da bolje ovekoveči životne trenutke sa neverovatno čistim fotografijama i snimcima odlične rezolucije pomoću primarne kamere od 3 megapiksela i sekundarne kamere od 1,3 megapiksela. U kombinaciji sa najnovijom platformom Android 4.1 (Jelly Bean), ovaj uređaj omogućava korisnicima da razmenjuju fotografije, video snimke i sve posebne životne trenutke pomoću samo nekoliko dodira.

GALAXY Tab 3 od 7 inča u WiFi verziji će se naći u prodaji globalno počev od maja, dok će se 3G verzija pojaviti u junu. Raspoloživost proizvoda će varirati od tržišta do tržišta, a proizvodi će se postepeno pojavljivati.

Samsung GALAXY Tab 3 od 7 inča – specifikacije proizvoda:

Mreža WiFi
3G
- 3G: HSPA+21 / 5.76 Quad 850 / 900 / 1900 / 2100
- 2G: EDGE / GPRS Quad 850 / 900 / 1800 / 1900
Processor 1,2 GHz Dual Core procesor
Displej 7 inča WSVGA (1024 x 600, 169 PPI) TFT
OS Android 4.1 (Jelly Bean)
Kamera Primarna (iza): 3 megapiksela
Sekundarna (napred): 1,3 megapiksela
Video Kodek: MPEG4, H.264, H.263, WMV
Plejbek: 1080p Full HD @30 fps
Audio Kodek: MP3, OGG, AC3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, WAV, FLAC
Servisi i
dodatne
funkcije
Samsung Apps
Samsung Hub*
- Music Hub / Game Hub / Video Hub / Learning Hub
Samsung Kies,
Samsung Kies Air (može se preuzeti sa Samsung Apps)
Samsung ChatON mobilni komunikacijski servis
Google Mobile Services: Google Search, Gmail, Google Play Store, Google Plus, YouTube, Google Talk, Google Maps (Turn-by-turn Navigation), Google Now
Konektivnost WiFi 802.11a/b/g/n (2,4 / 5 GHz), WiFi Channel Bonding, WiFi Direct
Bluetooth® 3.0
USB 2.0
GPS A-GPS + GLONASS
Senzor WiFi: Accelerometer, Geo-magnetic, Light
3G: Accelerometer, Geo-magnetic, Light, Proximity
Memorija 8 / 16 GB interne memorije + 1 GB (RAM)
microSD kartica (do 64 GB)
Dimenzije 111,1 x 188 x 9,9 mm
302 g (Wi-Fi), 306 g (3G)
Baterija Standardna baterija, Li-ion 4.000 mAh

* Raspoloživost svakog Samsung Hub priključka i Google servisa može da varira u zavisnosti od države.
* Sve funkcije, osobine, specifikacije i druge informacije o proizvodu koje se navode u ovom dokumentu uključujući pogodnosti, dizajn, cenu, komponente, performanse, raspoloživost, sposobnosti i drugo podložni su promenama bez prethodne najave ili obaveze.
* Android, Google, Google Search, Gmail, Google Play, Google Plus, YouTube, Google Talk, Google Maps and Google Now jesu zaštićene robne marke Google Inc.