9-serien: Inspiration genom design

14 oct, 2011

Det sägs att god design berättar en historia. Samsungs 9-serie har en unik design och berättar en historia som inspirerats av naturens element och kraften i människans byggkonster. Dess eleganta linjer och högklassiga finish är slående, med det är den välvda kanten som gör intryck. Den välvda kanten inspirerades av vikt ett pappersark och speglar naturens flöden och människans välvda konstruktioner.

Published: March 16, 2011

Prestanda som imponerar

Låt dig inte luras av den eleganta och kompakta designen. 9-serien har ett slitstarkt hölje och datorkraft som imponerar. Det tunna och aerodynamiskt formade höljet är tillverkat av det lätta och mycket starka materialet duralumin.

Faktum är att detta är den enda laptopen som tillverkas av duralumin, en aluminiumlegering som utvecklats för avancerade stridsflygplan och specialutrustning. Legeringen är dubbelt så hållfast som aluminium men väger inte mer – en perfekt lösning. Duralumin ger inte bara datorn extra skydd – det är även materialet som ger datorn sin högklassiga finish. Det är perfektion som märks.

Lätt att ta med

Denna extremt tunna och strömlinjeformade dator är inte bara lätt att ta med, utan ser också lätt ut tack vare den aerodynamiska formen. 9-serien är en ultratunn med kraftfull maskin som väger drygt ett kilo och är 16 mm hög – motsvarande tjockleken på en vanlig tidskrift – vilket gör den ultraportabel.

Designen finns i detaljerna

Under utformningen av 9-serien koncentrerade vi oss på detaljerna för att uppnå en helhet som är både enkel och sofistikerad. Exteriören är ren och slät och andas självsäkerhet. Detta återspeglas även i alla funktioner:

• • Ljusstark LCD-skärm för ett starkt visuellt intryck: Den ljusstarka och högpresterande skärmen drar inte åt sig uppmärksamheten – den smälter i stället samman med helheten.

• • Multitouch-platta med sofistikerad och intuitiv navigering: Den knapplösa multi-touchplattan har en ny glasbeläggning och sensor och är både elegant och praktisk. Den har förbättrade multitouch-funktioner och bättre detektering av handflatan, vilket innebär att markören inte försvinner eller plötsligt förflyttas.

• • Bakbelyst tangentbord: Det bakbelysta tangentbordet syns alltid tydligt oavsett tiden på dygnet och miljön. En tredimensionell bildsensor tolkar fingerrörelser som nypning, svepning och rotation med hög precision så att du enkelt kan hantera dokument, bilder och applikationer.

Elegant och mobil

I vissa kretsar är modern teknik en modeaccessoar såväl som en teknisk nödvändighet och då behöver du både en kompetent och väldesignad laptop. Och 9-serien imponerar med läcker formgivning, låg vikt och hög prestanda.