Säker batterianvändning

Last Update date : 2015.11.18

Om ditt mobilbatteri skadas, till exempel om det får en buckla eller någon annan synlig skada, så rekommenderar vi att du inte fortsätter använda batteriet utan byter ut det mot ett annat Samsung-batteri. Om ett skadat batteri används kan detta påverka batteriets prestanda och i vissa fall kan batteriet vara så pass skadat att det kan bli överhettat och medföra risk för att batteriet börjar brinna eller exploderar.

Ett batteri kan till exempel skadas om det utsätts för alltför höga temperaturer, yttre tryck på batteriet (t.ex. djurbett) eller om du tappar batteriet.

Telefonen måste ha tillräcklig lufttillförsel och bör inte täckas av olika material såsom exempelvis tyger.

Vi rekomenderar att batterier som inte används förvaras i ett hårt fodral.

Du bör enbart använda äkta Samsung-batterier eller batterier som är specifikt framtagna för att användas till Samsungs produkter. Användande av inkompatibla batterier, kablar och laddare kan vara förenat med risker och kan orsaka skador på produkten eller annat.

För att vara säker på att ditt batteri inte är en förfalskning rekommenderar vi att du, från ansedda säljställen, köper Samsung-märkta batterier