Jag har hört att det finns olika AP chipsets som används i Galaxy Note8. Vad beror det på?

Last Update date : 2017.09.15

Det finns två skäl att använda två olika typer av AP (MSM8998, Kangchen ).
1)MSM8998 för de regioner som behöver stöd för CDMA eftersom Exynos-versionen inte stöder CDMA.
I enlighet med olika regionala nätverksstandarder och nationella operatörskrav använder Note8-enheter optimerade chipset för varje region och dessa kan skilja sig från land till land. Note8-enheter levererar en konsekvent och enastående smartphone-upplevelse.

2) För att säkra stabil komponentförsörjning
Prestandan hos dessa två AP är ungefär lika (de har olika för- och nackdelar) Exynos har till exempel bättre prestanda vid flera kärnor medan Snapdragon har bättre prestanda vid enkel kärna.
GPU och CPU kan vara lite bättre vid AP Chipset, men prestandaskillnaden är försumbar och det finns ingen uppfattbar skillnad