IT dhe komunikimet celulare

Novacion

Samsung Electronics po krijon një kulturë me mundësi të pafundme që na pasuron jetën dhe mahnit botën. Besimi dhe përkushtimi i thellë ndaj klientëve tanë na orienton drejt përpjekjeve të vazhdueshme për të sjellë ndryshim dhe risi.

 

Risitë teknologjike në Samsung Electronics janë që kanë sjellë zhvillim tonë dhe performancën e paarritshme. Kjo provohet dhe me shitjet vjetore prej 400 milionë pajisjesh celulare në shkallë bote, të arritura falë teknologjisë sonë mahnitëse për celularët inteligjentë. Pajisjet dhe zgjidhjet tona për telekomunikacione nxisin zgjerimin botëror të 4G. Dhe teknologjia jonë e imazherisë dixhitale pasuron jetën e njerëzve, jo vetëm duke ruajtur momentet, por edhe duke mundësuar bashkëndarjen e menjëhershme të këtyre kujtimeve me të tjerët kudo dhe kurdo.

Figurë që përfaqëson sektorin e komunikimeve celulare

Sektori i komunikimeve celulare

Të fokusuar mbi novacionin e frymëzuar nga njerëzit, ne synojmë gjithnjë të thellojmë vlerat dhe komoditetin për klientët tanë.

Jemi ngritur në krye të tregut botëror të celularëve inteligjentë në vitin 2016 duke ofruar një përvojë të pasur për përdoruesit dhe aftësi më inteligjente të produkteve, duke forcuar kështu pozitat tona në kryesimin e tregut. Për më tej, modelet tona cilësore të celularëve inteligjentë, gamat tona të produkteve me çmime të nivelit mesatar/të ulët, na mundësojnë të gjykojmë nga komentet pozitive të klientëve edhe në tregje më të gjera anembanë botës. Kemi forcuar ekosistemin tonë të produkteve me pajisje që mbahen në trup, IoT (internetin për pajisjet) dhe aksesorë, duke forcuar njëherësh dhe konkurrencën tonë në treg me zgjerimin e shërbimeve që ofrojmë si dhe të portofolit B2B për sektorin e biznesit në pagesa celulare, zgjidhje sigurie etj. Në vitin 2017, synojmë të sjellim novacion kuptimplotë dhe pasurues për jetën duke ofruar një përvojë të përmirësuar për klientët tanë ndërsa analizojmë kushtet e tregut deri në detaj për të vënë në jetë strategjinë tonë të gamave botërore të produkteve si dhe në synim të rritjes së fitimeve. Ne do të përdorim kapacitetet tona të fjalës së fundit së kërkim-zhvillimit (R&D) për të prezantuar produkte novatore që shtyjnë më tej kufijtë e tregut tonë të celularëve inteligjentë duke siguruar menaxhim të pakrahasueshëm cilësie për të rritur përfitimet e konsumatorëve. Për më tej, investimi dhe kërkim-zhvillimi ( R&D) do të vazhdojë në sektorët e interneti të pajisjeve ( IoT), inteligjencës artificiale, shërbimeve të orientuara nga përmbajtja dhe në B2B, që do të orientojnë ritmin për zhvillimet e së ardhmes.

Sektori i rrjeteve

Ofron infrastrukturën e rrjeteve të gjeneratës së re me teknologji të jashtëzakonshme dhe përvoja të suksesshme.

Kemi ndërmarrë një projekt greenfield për të ngritur rrjetin e ri LTE (4G) më të madh të botës me klientin tonë të madh në Indi dhe kemi nisur shërbimin e parë LTE mbarështetëror të Indisë në shtator 2016. Në Malajzi, kemi vendosur rrjetin TD-LTE, të parin LTE syresh në vend që mbështet VoLTE (Voice over LTE) me synim shërbime në mbarë vendin. Ndërsa përpjekjet tona për të zgjeruar praninë në tregjet në zhvillim, vijon të lulëzojnë, njëherësh përpiqemi të drejtojmë zhvillimet në tregjet e komunikimeve të avancuara celulare si p.sh. në Kore, SHBA dhe Japoni. Produktet tona për stacione qendrore po marrin kryesimin duke prezantuarLTE-Advanced Pro, evolucionin e teknologjisë 4G LTE përpara epokës së 5G dhe po punojmë ndërkohë me operatorët kryesues të tregjeve botërore për të testuar teknologjinë tonë të komunikacioneve të gjeneratës së re në ambiente reale pune me synimin për t’u bërë të parët që do të hedhim në tregun e gjerë teknologjinë 5G FWA (Fixed Wireless Access). Në vitin 2017, do të vazhdojmë me projektin ‘Infill & Growth’ në Indi për të zgjeruar mbulimin e shërbimeve dhe kapacitetet e rrjetit ndërsa zgjerojmë implementimin e zgjidhjeve të larmishme të menaxhimit të cilësisë së komunikacioneve, duke përfshirë VoMA dhe DMA. Në tregun e avancuar, do të drejtojmë komercializimin e teknologjisë së parë në botë 5-band frequency carrier aggregation, 4x4 Multiple Input Multiple Output (MIMO) dhe të teknologjisë narrow-band IoT (NB-IoT) ndërsa do të prezantojmë portofolin tonë të produkteve me gamë të gjerë për celularë të vegjël, me synimin e kapjes së klientëve të rinj. Po punojmë për të qarkulluar një version komercial të produktit 5G FWA End-to-End që u demonstrua në “2017 Mobile World Congress” dhe po zhvillojmë FD-MIMO dhe teknologji të tjera 5G millimeter wave, si dhe teknologjinë Below 6GHz njëherësh për të vijuar me promovimin dhe orientimin e komercializimit të teknologjive të telekomunikacioneve të gjeneratës së re.

Figurë që përfaqëson sektorin e rrjeteve