Entertainment

Zbulimi i Mistereve Magjike në Art - Pjesa I

Art që tregon histori: çfarë fshihet pas pikturave dhe artistëve të njohur.

The Frame në mur duke shfaqur njërën prej pikturave të Johannes Vermeer, 'Woman with a Pearl Necklace', e cila e transformon dhomën e ndenjes në galeri, dhe një grua teksa shikon veprat e artit. The Frame në mur duke shfaqur njërën prej pikturave të Johannes Vermeer, 'Woman with a Pearl Necklace', e cila e transformon dhomën e ndenjes në galeri, dhe një grua teksa shikon veprat e artit.

Interesi ndaj artit mund t’ju trembë, por nuk ka përse. Nuk ka të bëjë me të qenurit tërheqës, por me gjetjen e një lidhjeje personale me diçka më të madhe se ne. Çdo vepër përfaqëson një histori, të ngrirë në kohë, që pasqyron momentin kur u krijua. Këto histori arti kanë fuqinë të na argëtojnë, shërojnë, mësojnë dhe frymëzojnë. Gjetja e kuptimit në art sjell bukuri dhe magji në jetën tonë të përditshme.

The Frame duke shfaqur 'Sunflowers' të Van Gogh si një prej pikturave më të njohura të Van Gogh. The Frame duke shfaqur 'Sunflowers' të Van Gogh si një prej pikturave më të njohura të Van Gogh.

- Sunflowers(1889), Vincent van Gogh

Zbuloni historinë pas telajos

Të kuptuarit e historisë që qëndron pas një vepre arti dhe artistit që e krijoi atë, çon në një vlerësim më të thellë të veprës dhe historisë së saj. Mbi të gjitha, një kryevepër e vërtetë pasqyron me besnikëri shpirtin, jetën dhe vizionin e krijuesit të saj. Ndonjëherë, ajo që gjeni mund edhe t’ju befasojë. A e dini se shumë prej artistëve të dashur dhe të famshëm të sotëm shkuan gjerësisht të panjohur në jetën e tyre? Apo që disa nga piktorët më të respektuar dhe me ndikim të sotëm u përballën me kritika të mëdha nga bashkëkohësit e tyre? Këtu, ne ndajmë pesë histori të artistëve dhe kontributet e tyre në botën e artit.

Samsung The Frame duke shfaqur pikturën 'Sunflowers, Vincent van Gogh' të Paul Gauguin, e cila është një nga pikturat e njohura që tregon një histori rreth miqësisë së Paul Gauguin dhe Van Gogh. Samsung The Frame duke shfaqur pikturën 'Sunflowers, Vincent van Gogh' të Paul Gauguin, e cila është një nga pikturat e njohura që tregon një histori rreth miqësisë së Paul Gauguin dhe Van Gogh.

Sunflowers e Van Gogh dhe Gauguin

"Vincent van Gogh, një nga piktorët më të njohur në botë pas impresionizmit, nuk u njoh për talentin e tij deri sa ndërroi jetë. I vuajtur nga sëmundja kronike mendore gjatë gjithë jetës së tij, ai jetoi si një artist i panjohur që kërkoi ngushëllim në artin e tij. Sunflowers ishte një nga tematikat e preferuara të van Gogh, dhe i pikturonte shpeshherë. Faktikisht, në 1888, van Gogh prodhoi disa piktura të lulediellit për të dekoruar një dhomë pritjeje, ku miku i tij artist Paul Gauguin vinte për të qëndruar.

Gjatë kohës së bashku, Gauguin pikturoi 'Pikturën Sunflowers të Vincent van Gogh dhe thuhet se vetë van Gogh nuk e pëlqente shumë veprën. Gjatë jetës së tij, Gauguin u kritikua shpesh për eksperimente me përbërje jo-konvencionale dhe të forta, me ngjyra të kundërta në pikturat e tij. Në fund të fundit, ideologjitë e ndryshme të dy artistëve çuan në prishjen e marrëdhënies së tyre.

Sot, Gauguin i teknikave të guximshme, për të cilat kritikohej në kohën e tij, janë këto teknika që e bëjnë atë një mjeshtër të lëvizjes pas impresionizmit. Dhe pavarësisht jetës së tij të vështirë dhe vdekjes tragjike, kryeveprat e van Gogh sjellin shpresë dhe rehati për të tjerë të panumërt në mbarë globin."

"Arti ngushëllon të lënduarit nga jeta"".

- Vincent van Gogh

The Frame në mbajtësen studio shfaq 'Woman with a Pearl Necklace' të artistit hollandez, Johannes Vermeer, i njohur edhe si një piktor i dritës. The Frame në mbajtësen studio shfaq 'Woman with a Pearl Necklace' të artistit hollandez, Johannes Vermeer, i njohur edhe si një piktor i dritës.

Gjeni i dritës dhe hijeve

Johannes Vermeer dhe pikturat e tij pothuajse humbasin në errësirë. Një artist i periudhës baroke hollandeze, Vermeer prodhoi një numër të vogël veprash arti gjatë jetës së tij, pasi ai punonte ngadalë dhe me shumë kujdes. Megjithëse ditët e sotme ai njihet për mjeshtrinë e tij në përfaqësimin e dritës dhe reflektimet e saj në pasqyrimet intime të jetës së përditshme hollandeze , shumë prej kryeveprave të tij iu janë atribuar gabimisht artistëve të tjerë përgjatë viteve. Sot, Vermeer njihet si artist mjeshtër i epokës së artë hollandeze.

The Frame TV në Art Mode tregon një prej pikturave të famshme të Edouard Manet, 'In the Conservatory' e cila flet për një histori të një piktori rreth piktorit impresionist Edouard. The Frame TV në Art Mode tregon një prej pikturave të famshme të Edouard Manet, 'In the Conservatory' e cila flet për një histori të një piktori rreth piktorit impresionist Edouard.

- In the Conservatory (1879), Edouard Manet

Pioner i impresionizmit

I konsideruar si njeriu me frymë polemike për thyerjen e traditave realiste të ditës së tij, Édouard Manet i qëndroi besnik vizionit të tij unik dhe inovator gjatë gjithë jetës së tij. Ai përhapi teknikën alla prima , që ka të bëjë me të pikturuarit drejtpërsëdrejti me ngjyrën e dëshiruar, në vend të aplikimit të ngjyrave të ndryshme në telajo. Kjo teknikë pikturimi u përqafua gjerësisht më vonë nga impresionistët, shumë prej të cilëve i ndikuan shumë nga Manet.

The Annunciation' i El Greco i shfaqur në The Frame. Dhe ajo transmeton stilin e El Greco dhe modernizmin në dhomën e ndenjes duke treguar një prej pikturave të El Greco. The Annunciation' i El Greco i shfaqur në The Frame. Dhe ajo transmeton stilin e El Greco dhe modernizmin në dhomën e ndenjes duke treguar një prej pikturave të El Greco.
Samsung The Frame  duke shfaqur veprën e artit Paris Street, Rainy Day (1877) të Gustave Caillebotte në  Art Store. Samsung The Frame  duke shfaqur veprën e artit Paris Street, Rainy Day (1877) të Gustave Caillebotte në  Art Store.
Art Store
Organizoni koleksionin tuaj të personalizuar me vepra nga Art Store i The Frame.

Vizionar i artit modern

Doménikos Theotokópoulos, i njohur më mirë si në mbarë botën si El Greco, zotëronte aftësinë të shprehej nëpërmjet pikturës në një mënyrë që bota se ka parë kurrë më parë. El Greco përfshiu elemente abstrakte si forma të zgjatura dhe ngjyra të panatyrshme në krijimet e tij të hollësishme që ishin kundër prirjeve ekzistuese të kohës së tij. Stili i tij dramatik dhe unik kishte aq ndikim sa që puna e tij shpesh quhet "origjina e artit modern".

"* Imazhet janë të simuluara dhe vetëm për qëllime ilustruese. Paraqitja, dizajni dhe specifikimet GUI (Ndërfaqja grafike e përdoruesit) që nuk ndikojnë në performancën e produktit mund të ndryshohen pa njoftim.
* Art Store mund të mos jetë i disponueshëm në disa vende.
* Veprat e artit në Art Store mund të ndryshojnë pa njoftim paraprak.
* Art Mode (Shërbimi inteligjent) dhe GUI (Ndërfaqja grafike e përdoruesit) mund të ndryshojnë sipas modelit dhe rajonit.
* Kërkohet abonim për Art Store.
* Mbajtësja studio shitet veç."

Zbuloni më shumë piktura që tregojnë histori

Shtoni art dhe bukuri në përditshmërinë tuaj.

Lexoni këto histori më pas