Fotografia

E ardhmja e prodhimit të filmave
është në telefonin tuaj

Mësoni sesi të bëni montazh të videove, duke filluar me këtë vlog të udhëtimit të Bruklinit—të regjistruar në Galaxy Note10.

Një imazh i një videoje duke treguar Urën e Bruklinit me tekstin sipër që thotë “Një ditë në Bruklin #withGalaxy” Një imazh i një videoje duke treguar Urën e Bruklinit me tekstin sipër që thotë “Një ditë në Bruklin #withGalaxy”

Me aftësinë për të regjistruar, bërë montazh dhe publikuar drejtpërdrejt nga pajisja, smartfonët janë një zonë e pashkelur e re për prodhuesit e rinj të filmave që kërkojnë të krijojnë filma si të Hollivudit me pak para. Nëse jeni të interesuar në prodhimin e filmave dhe jeni kureshtarë sesi të bëni një film në një telefon, një film i shkurtër është një mënyrë e shkëlqyer për hapat e parë. Shihni vlogun e udhëtimit të Bruklinit dhe rikrijoni tuajin duke ndjekur këto parime thelbësore të prodhimit të filmave.

Zgjidhni vendin e duhur

Një vend i duhur mund të bëjë të gjithë ndryshimin mes një filmi epik dhe një filmi mesatar. Megjithëse është një pjesë e rëndësishme e procesit përpara prodhimit, gjetja e vendit nuk ka pse të kërkojë diçka ekstravagante. Për shembull, vlogu ynë i udhëtimit tregon një ditë të zakonshme në Bruklin—duke luajtur dhe duke kaluar kohën. Thjesht kërkoni vende që do t’ju ndihmojnë të tregoni historinë tuaj të veçantë—diku ku ka pak kalimtarë dhe hapësirë të mjaftueshme për të regjistruar. Dhe gjithnjë mbani mend të pyesni nëse ju nevojitet një leje e vendit.

Një pamje në telefon e një lumi dhe një ure. Pamja në ekran tregon telefonin duke kaluar nga regjimi i këndit ultra të gjerë në regjimin me kënd të gjerë, ndërsa kamera afrohet dhe largohet, duke filluar nga 7.9 herë tek 1.0 herë tek 0.5 herë. UI/UX mund të ndryshojnë. Një pamje në telefon e një lumi dhe një ure. Pamja në ekran tregon telefonin duke kaluar nga regjimi i këndit ultra të gjerë në regjimin me kënd të gjerë, ndërsa kamera afrohet dhe largohet, duke filluar nga 7.9 herë tek 1.0 herë tek 0.5 herë. UI/UX mund të ndryshojnë.
KËSHILLË
Kyçni fokusin dhe ekspozimin për ta mbajtur ndriçimin të njëtrajtshëm ndërsa lëvizni.

Zgjeroni ose shkoni

Nëse dëshironi të pushtoni imagjinatën e audiencës tuaj me pamje spektakolare, të stilit kinematografik, atëherë Ultra e Gjerë është mënyra e duhur. Nga shfaqja e peizazheve epike tek thjesht përfshirja e gjithçkaje në ekran—një lente Ultra e Gjerë ndihmon në përcaktimin e skenës për tregimin tuaj. Dhe meqë do të mbuloni më shumë kënde, përpiquni të regjistroni në zona të ndriçuara mirë për të shmangur hije dhe grimca. Ekzistojnë, sigurisht, kohët “më të mira” të ditës për të regjistruar, të cilat janë zakonisht gjatë lindjes ose perëndimit (gjithashtu të njohura si ora e artë) prandaj përkushtohuni atyre një periudhë kohe.

Një pamje e personit të parë e një individi në skateboard në një rrugicë prej betoni. Mund të shihni këmbën e djathtë dhe dorën e majtë që lëviz lartë e poshtë ndërsa marrin vrull. Një pamje e personit të parë e një individi në skateboard në një rrugicë prej betoni. Mund të shihni këmbën e djathtë dhe dorën e majtë që lëviz lartë e poshtë ndërsa marrin vrull.

Qëndroni të qëndrueshëm

Stabilizimi i videos nuk është i nevojshëm nëse me qëllim kërkoni pamje të lëkundshme, por kur kërkoni të mposhtni turbullimin, duhet të investoni në një trekëmbësh ose stabilizues. Një trekëmbësh është i mirë për pamje të palëvizshme, por një stabilizues është më i mirë për lëvizje. Nëse jeni duke mësuar sesi të filloni një vlog dhe nuk jeni gati për pajisje shtesë, thjesht përdorni veçorinë Super i qëndrueshëm në Galaxy Note10 për të pakësuar tronditjen që vjen me pamjet me dorë.

Një pamje në telefon e një burri duke i rënë kitarës së tij në një tarracë. Kamera afrohet nga 1.0 herë në 7.9 herë për të theksuar aftësinë e Mikrofonit me zmadhim për të izoluar tingullin e kitarës. UI/UX mund të ndryshojnë. Një pamje në telefon e një burri duke i rënë kitarës së tij në një tarracë. Kamera afrohet nga 1.0 herë në 7.9 herë për të theksuar aftësinë e Mikrofonit me zmadhim për të izoluar tingullin e kitarës. UI/UX mund të ndryshojnë.
Një imazh i vetëm në një mikrofon të verdhë. Një imazh i vetëm në një mikrofon të verdhë.
Mikrofoni me zmadhim
Kontrolloni tingullin rreth jush kur afroheni ose largoheni në Galaxy Note10.

Dëgjoni

Një film me tingull të keq mund të jetë edhe pa zë fare, nëse nuk planifikoni të shtoni një kolonë zanore krejtësisht të re në procesin pas prodhimit (dhe kush ka kohë për atë?). Kursejini vetes telashin e gjetjes sesi të hiqni zhurmën e sfondit nga video dhe përpiquni të regjistroni skenat e dialogut në një vend të qetë. Dëgjoni jehonë? Një marifet i thjeshtë për të eliminuar jehonën është të përdorni batanije të trasha për të absorbuar tingujt që vijnë nga dyshemeja. Nëse vendi është i shkëlqyer, por zhurma e sfondit është shqetësuese, përdorni Mikrofonin me zmadhim në Galaxy Note10 për t’u fokusuar tek tingulli i caktuar që dëshironi të theksoni.

Një grua i buzëqesh kamerës me ndërtesa që shfaqen pas saj ndërsa rrëshqitësi i fokusit Live të videos rregullohet për të mjegulluar në rritje sfondin e saj Një grua i buzëqesh kamerës me ndërtesa që shfaqen pas saj ndërsa rrëshqitësi i fokusit Live të videos rregullohet për të mjegulluar në rritje sfondin e saj

Provoni të mjegulloni sfondin

Një film imponues ka të bëjë me pamje të ndryshme, kënde të papritura dhe këndvështrime të veçanta. Kështu që jepuni hov aftësive tuaja krijuese. Pse të mos mjegulloni një pjesë të videos dhe ta përqendroni të gjithë vëmendjen tek subjekti juaj? Për atë thellësi kinematografike të fushës, afrojuni subjektit tuaj dhe bëjeni atë yllin e regjistrimit. Gjithashtu, përpiquni të regjistroni në vende ku ka mjedise me ngjyra të gjalla ose drita të shndritshme në sfond. Një veçori argëtuese si Video e fokusit Live në Galaxy Note10 ju lejon të krijoni ato efektet bokeh që kërkohen shumë direkt nga telefoni juaj.

'Një ditë në Bruklin #withGalaxy' tregohet e shtypur në video ndërsa tregon pamjen e Urës së Bruklinit. Pastaj, tregon një imazh/pamje në telefon të një vajze duke bërë patinazh ndërsa veçoritë e montazhit të Adobe Premiere Rush janë të dukshme në ekran. Kalimet ndryshojnë nga 'asnjë' tek 'rrëshqit' 'Një ditë në Bruklin #withGalaxy' tregohet e shtypur në video ndërsa tregon pamjen e Urës së Bruklinit. Pastaj, tregon një imazh/pamje në telefon të një vajze duke bërë patinazh ndërsa veçoritë e montazhit të Adobe Premiere Rush janë të dukshme në ekran. Kalimet ndryshojnë nga 'asnjë' tek 'rrëshqit'
Një imazh i vetëm i një baterie me 100% të shkruar në të, duke treguar se është e karikuar plotësisht Një imazh i vetëm i një baterie me 100% të shkruar në të, duke treguar se është e karikuar plotësisht
Bateria për gjithë ditën
Regjistroni secilën dhe të gjitha pamjet falë një baterie që zgjat gjithë ditën.

Bëjeni montazhin shkëlqyeshëm

Montazhi mund të duket si pjesa e mërzitshme, por kjo është me të vërtetë atje ku ndodh magjia. Pa montazh, gjithçka që keni janë disa video interesante por pa kuptim—kështu që shpenzoni kohë për t’i vendosur në një renditje që tregon një histori të udhëtimit imponuese nga pikëpamja vizive. Një nga aplikacionet më të mira për montazhin e videove, Adobe Premiere Rush, ju lejon të vendosni disa kalime në kohën e duhur, të shtoni tituj për përmbajtje dhe të korrigjoni ngjyrat si një profesionist—gjithçka në telefonin tuaj.

Bëhuni gati të krijoni vlog-un tuaj kinematografik të udhëtimit

Më sistemin e tij të kamerës të nivelit profesionist dhe baterinë për gjithë ditën, Galaxy Note10 është gati që ta çojë prodhimin tuaj të filmave në një dimension krejtësisht të ri.

Lexoni këto histori më pas