Productivity / Work

Mbani shënime si bos

Strategjitë e mbajtjes së shënimeve për të trajtuar listën tuaj të gjërave për t’u bërë.

Pavarësisht nëse i shkruani, i hiqni ose i fshini, kushdo ka nevojë të mbajë shënime. Nëse jeni duke kërkuar për një avantazh në sallën e takimeve ose thjesht keni nevojë për një ndryshim në sallën e leksioneve, kemi 4 strategji të mbajtjes së shënimeve për t’ju ndihmuar të kuptoni sesi të jeni më produktiv dhe me të mirë sesa shefi juaj.

Galaxy Note8 ju lejon të përdorni aftësitë tuaja të mbajtjes së shënimeve drejtpërdrejt në ekran.
1

Shkruajeni siç duhet herën e parë

Mund të dëshironi të kaloni një hap dhe t’i shtypni shënimet tuaja drejtpërdrejt në procesorin tuaj të preferuar të fjalëve, por mbajtja e shënimeve me dorë rrit fuqinë e kujtesës tuaj—dhe do të dëshironi të vini në punë sa më shumë nga truri juaj që të jetë e mundur. Plus, një stilolaps si Samsung Galaxy S Pen e bën të kollajtë të shkruani drejtpërdrejt në ekran dhe Note8 mund t’a shndërrojë të gjithë shkrimin tuaj me dorë në tekst më vonë.

Aftësitë e dëgjimit aktiv mund t’ju ndihmojë në mbani mend ide të rëndësishme.
2

Mos bëni vetëm dëgjim—dëgjoni aktivisht

Shumë mbajtës të shënimeve thjesht dëgjojnë pikat e folësit dhe i shkruajnë ato. Dëgjimi aktiv do të thotë kushtimi i vëmendjes ndaj asaj që po thotë folësi dhe sesi po e thonë atë. Në vend që të përsërisni fjalë për fjalë, përpiquni t’i perifrazoni pikat. Riformulimi i pikave të tyre do të thotë se i kuptoni ato aq sa për t’i thënë me fjalët tuaja.

Shkrimi drejtpërdrejt në ekran është një strategji e shpejt, e efektshme e mbajtjes së shënimeve.Shkrimi drejtpërdrejt në ekran është një strategji e shpejt, e efektshme e mbajtjes së shënimeve.
Galaxy S Pen me Shkrimin me dorë në tekst
Nga shkrimi me dorë në tekst

Përdorni Galaxy S Pen për të konvertuar kollaj shkrimin tuaj me dorë në tekst për email, tekst dhe më shumë.

MËSO MË SHUMË
3

Regjistroni krijimtarinë kur jeni në lëvizje

A keni kaluar tridhjetë minuta duke u munduar të kujtoni atë idenë e madhe që patët gjatë drekës që do t’a “mbanit mend plotësisht më vonë?” Shanset janë se mund të përfitoni nga patja e një mënyre të shpejtë për të regjistruar mendimet tuaja ndërsa jeni në lëvizje. Telefoni juaj mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për t’i kujtuar vetes shënime me zë ose për të shkruar dhe lënë shënime direkt në ekran.

Galaxy S Pen me Shkrimin me dorë në tekst
Nga shkrimi me dorë në tekst

Përdorni Galaxy S Pen për të konvertuar kollaj shkrimin tuaj me dorë në tekst për email, tekst dhe më shumë.

MËSO MË SHUMË
Merrni një kafe për të ndarë në pjesë ditën tuaj.
4

Mbani shënim kohën tuaj të lirë

Kalimi pa pushim gjatë një dite të gjatë të detyrave mund të duket si mënyra më e mirë për t’i bërë të gjitha, por zbrazja dhe lodhja mendore do të bëjnë më shumë për t’ju ngadalësuar sesa do të bëjë një pushim. Është e rëndësishme të gjeni kohë për gjërat që ju pëlqejnë për të lejuar që mendja juaj të bëjë pushim dhe të rifreskohet. Dilni shëtitje, merrni një kafe ose thjesht ecni rreth e rrotull në zyrë—do të ktheheni dhe do të sulmoni listën e gjërave për t’u bërë edhe më fort.

Mjete për gjërat që duhen bërë

Shënimet më të mira fillojnë me mjetet e duhura, si Galaxy Note8.

Samsung Galaxy Note10+ duke qëndruar në këmbë me një Pen S blu të mbështetur në anën e tij

Galaxy Note10 | 10+

Samsung Galaxy Tab S6 i zi me një S Pen gri që qëndron vertikalisht në të majtë

Galaxy Tab S6

Samsung Notes ikona e kuqe

Samsung Notes

Lexoni këto histori më pas