Productivity / Work

Çfarë është ekuilibri puna-jeta?

Këshilla për të manovruar punën tuaj të përditshme dhe kohën për vetveten.

Rëndësia e ekuilibrit puna-jeta dhe këshilla për t’ju ndihmuar që t’a arrini atë.

Të gjithë e dimë se smartfonët ndihmojnë për të bërë gjithçka me rehati kudo që jeni. Por si të gjeni një ekuilibër të shëndetshëm punë-jetë? Këtu janë disa këshilla të ekuilibrit punë-jetë për të mbetur produktiv ndërsa shmangni lodhjen.

Aplikacionet Google Play mund të ndihmojnë në organizimin e rrjedhës së punës dhe të ndalojnë elementet që ju tërheqin vëmendjen.
Aplikacioni Thrive për arritjen e ekuilibrit punë-jetë
Aplikacioni Thrive

Thrive ju ndihmon të shkëputeni nga bota në mënyrë që të mund të përqëndroheni tek ajo që ka më shumë rëndësi.

Mëso më shumë
1

Bëni që aplikacionet të jenë portierët tuaj

Asnjë nuk mund të ndalojë shefin tuaj që t’ju dërgojë email ose tekste në çdo orë, por mund të ndryshoni sesi reagoni—ose nuk reagoni ndaj tyre. Ka aplikacione të veçanta në ndalimin e njoftimeve nga disa kontakte gjatë “kohës tuaj”. Aplikacione si THRIVE dhe OFFTIME ju lejojnë të caktoni ditë dhe orë të caktuara që ruhen nga njoftimet e punës, ndërsa bëjnë një listë për ju që t’a trajtoni si gjëja e parë të hënën në mëngjes.

Aplikacioni Thrive për arritjen e ekuilibrit punë-jetë
Aplikacioni Thrive

Thrive ju ndihmon të shkëputeni nga bota në mënyrë që të mund të përqëndroheni tek ajo që ka më shumë rëndësi.

Mëso më shumë

“Ditët tona janë mbushur plot me gjëra që nuk kanë rëndësi në pjesën më të madhe të kohës.”

-Jason Fried, Themelues i Basecamp

Rrisni produktivitetin tuaj në zyrë
2

Bëjeni kohën në zyrë kohë pune

Kjo mund të duket si një gjë e thjeshtë, por është mirë të ri-vlerësoni sesa produktiv jeni në zyrë. “Ditët tona janë mbushur plot me gjëra që nuk kanë rëndësi në pjesën më të madhe të kohës,” thotë Jason Fried, autor i librit më të shitur të The New York Times “Rework” dhe themelues i Basecamp. “Thjesht jemi duke biseduar. Ka një dallim të madh ndërmjet bisedave dhe takimeve të vazhdueshme dhe bërjen e punës.” Nëse jeni më të përqëndruar dhe më produktiv gjatë orëve të rregullta të zyrës, atëherë ka më shumë të ngjarë të mbroni atë kohë të pushimit që ju nevojitet shumë.

Caktoni një rutinë ose një listë të këngëve për t’ju ndihmuar që të hyni në gjendjen e duhur mendore.
KËSHILLË

Teknologjia nuk është përgjigja e vetme: mbani vajra thelbësore si eukalipt në tryezën tuaj dhe merrni frymë thellë për qartësi dhe përqëndrim mendor.

3

Rutinat ju ndihmojnë të caktoni gjendjen shpirtërore

Çdo person i trurit të majtë sapo ngriti kokën lart nga ky titull, por kjo përdoret ende për të gjithë tipat krijues gjithashtu. Mendoni për rutinat si caktuese të gjendjes shpirtërore për prodhimet tuaja krijuese—një mënyrë për të bërë hile me trupin dhe mendjen tuaj se është zyrtarisht “koha e punës” kështu që të mund të fillojë zgjuarsia. Pavarësisht nëse rutina është ardhja herët në mëngjes dhe marrja e kafesë tuaj të preferuar ose ndezja e një qiriri në shtëpi dhe dëgjimi i listës tuaj të preferuar të këngëve për t’u shplodhur, josheni vetveten në një gjendje mendore më produktive kur është koha për të.

KËSHILLË

Teknologjia nuk është përgjigja e vetme: mbani vajra thelbësore si eukalipt në tryezën tuaj dhe merrni frymë thellë për qartësi dhe përqëndrim mendor.

Përdorni kalendarë dhe kujtues për të azhornuar gjithnjë planin tuaj.
4

Plani juaj është miku juaj më i mirë

Pranimi se teknologjia është droguese është hapi i parë drejt shërimit. Pas kësaj, krijoni një plan të qartë pune dhe udhëzime të arsyeshme për atë që duhet të prisni të jetë e disponueshme jashtë zyrës. Siç do të këshillojë çdo terapist, kufijtë janë të shëndetshëm dhe përfundimisht dëshironi të jeni pjesë e një organizate që respekton kufijtë tuaj po aq sa ju respektoni kufijtë e tyre.

Bëj gjëra më të mëdha

Me Galaxy Note8, mund të bëni shumë detyra në të njëjtën kohë për të bërë më shumë me mbajtjen e shënimeve më kollaj, Multi-Window dhe S Pen.

Galaxy Note8

Galaxy Note8

Lexoni këto histori më pas