Wellbeing

Lista juaj e preferuar e motivimit për stërvitje

Nuk keni pse të largoheni nga zona juaj e rehatisë për të trajtuar qëllimet tuaja të stërvitjes.

Një grua duke bërë ushtrime joga në shtëpi duke përdorur pesha Një grua duke bërë ushtrime joga në shtëpi duke përdorur pesha

Nëse nuk e mbani mend herën e fundit kur përdorët anëtarësimin tuaj në palestër, nuk do t’ju gjykojmë. Të mbeturit në një vend me çdo regjim të ushtrimeve i ndodh edhe më të mirit prej nesh. Fatmirësisht, kemi recetën për një regjim që nuk do të kërkojë t’i drejtoheni palestrës—kështu që mund të pakësoni përpjekjen që duhet për t’u paraqitur (pjesa më e vështirë!) dhe t’a kaloni atë energji drejt kapërcimit të rekordeve tuaja personale.

Fotografi e një gruaje duke bërë ushtrime me Galaxy Watch Active Fotografi e një gruaje duke bërë ushtrime me Galaxy Watch Active
KËSHILLË
Përdorni një listë të këngëve të drejtuar nga BPM prej afërsisht 147–169 BPM për vrapim dhe afërsisht 135–170 BPM për ciklizëm.
1

Mbushja me adrenalinë gjendet pranë jush

Është konfirmuar – muzika faktikisht mund t’ia hedhë trurit tuaj që t’i bëjë ushtrimet tuaja të ndjehen më pak si punë. “Muzika është si një drogë e ligjshme për atletët,” thotë Kostas Karageorgis, Doktor i Shkencave në Shkollën e Sporteve dhe Arsimit të Universitetit të Brunait në Londër, në një intervistë me Reuters. “Mund të pakësojë perceptimin e përpjekjes në mënyrë të konsiderueshme dhe të rrisë qëndrueshmërinë me deri në 15 përqind.” Për të gjetur ritmin, gjeni një listë të këngëve që sinkronizon ritmin e veprimtarisë së ushtrimeve tuaja. Disa aplikacione të transmetimit të muzikës kanë lista muzikore BPM (ritme-në-minutë) që mund t’i përdorni në pajisjet që mund të vishen si Galaxy Watch Active 2. Dhe, siç e keni supozuar: BPM e këtyre këngëve gjithashtu përputhet me rrahjet tuaja të zemrës.

Fotografi e një gruaje që po bën vrap me Gear IconX Fotografi e një gruaje që po bën vrap me Gear IconX
Galaxy Fit-e Galaxy Fit-e
Galaxy Fit-e
Merrni trajnimin në kohë reale ndërsa vraponi me një trainer virtual në vesh.
2

Një partner i përgjegjësisë që nuk ju lë kurrë në baltë

Ndonëse ushtrimet me një shok të përgjegjshëm në jetën e vërtetë mund t’ju japin nxitjen që ju nevojitet për të vazhduar një plan i zgjuar i ushtrimeve, gjetja e dikujt orari i të cilit përputhet me tuajin mund të jetë sforcim. Fatmirësisht, trainerët virtualë të stërvitjes ekzistojnë (mendojeni: trainerë personalë pa kostot e larta) dhe janë mjaft fleksibël. Por nëse kërkoni edhë më shumë udhëzime miqësore në kohë reale, një pajisje e regjistrimit të stërvitjes si Galaxy Fit-e mund t’ju thotë se kur është koha të shpejtoni ose të ngadalësoni vrapin tuaj përmes mesazheve inkurajuese me zë.

Dy ekranë telefonash me ekranin majtas që tregon "Fituat!" për arritjen e 50,000 hapave ndaj një konkurrenti në aplikacionin e sfidës së hapave dhe ekrani djathtas do të tregojë aplikacionin e Samsung Health ku gjendja juaj aktuale dhe gjendja e konkurrentit tuaj tregohen si një lojë. Dy ekranë telefonash me ekranin majtas që tregon "Fituat!" për arritjen e 50,000 hapave ndaj një konkurrenti në aplikacionin e sfidës së hapave dhe ekrani djathtas do të tregojë aplikacionin e Samsung Health ku gjendja juaj aktuale dhe gjendja e konkurrentit tuaj tregohen si një lojë.
3

Një konkurrim miqësor

Gjëja e fundit që ndoshta dëshironi të bëni është të lodhni veten fizikisht për një orë përpara ose pas një dite të gjatë pune. Përpiquni t’i bëni ushtrimet tuaja më shumë si një lojë dhe më pak si një detyrë duke u lidhur me “lojtarë” të tjerë. Aplikacione të stërvitjes si Samsung Health mund t’ju ndihmojnë të kanalizoni dellin tuaj konkurues dhe të ecni me të njëjtin hap me shokët (ose përdorues të tjerë anembanë botës) në sfida që do t’ju mbajnë të motivuar. Korrni shpërblimet—ose të drejtat e krenimit—dhe argëtohuni gjatë procesit.

Imazhi i një gruaje duke bërë qenin poshtë me videon e jogas Imazhi i një gruaje duke bërë qenin poshtë me videon e jogas
4

Një klasë që mblidhet sipas orarit tuaj

Nëse jeni në gjendjen shpirtërore për të kaluar tek pozicioni i qenit poshtë, mendoni përtej qilimit. Telefoni juaj përmban një bibliotekë të aplikacioneve të stërvitjes sipas kërkesës, si Traineri i ushtrimeve, që ka mijëra ushtrime dhe programe të personalizuara trainimi që mund të zgjidhni. Pavarësisht nëse dëshironi të rrisni qëndrueshmërinë tuaj në një kamp të rënies nga pesha ose të forconi muskujt tuaj kryesorë nëpërmjet një videoje joga plot energji—do të merrni një përvojë të studios së nivelit të lartë, edhe nëse jeni në shtëpi të veshur me pizhamat tuaja. Plus, nëse jeni duke e parë klasën tuaj në një ekran kinematografik si ai në Galaxy S10, mund të duket sikur jeni atje personalisht.

Bëni kilometrin shtesë

Pajisje si Galaxy S10 e bëjnë të thjeshtë që të arrini deri në fund me shumë energji të mbetura për t’i kursyer. Dhe falë ndarjes se energjisë me valë, ka mjaft edhe për shokët tuaj të ushtrimeve—qofshin ata të vërtetë, apo dixhitalë.

Lexoni këto histori më pas

Kelland, Kate. “Sports Doctor Designs First Musical Half-Marathon.” Reuters,
Thomson Reuters, 1 Oct. 2008, www.reuters.com/article/us-running-music-idUSTRE4904TA20081001.