20th Century Fox, Panasonic dhe Samsung Fitojnë Momentin për të ofruar përvojën më të mirë të mundshme të shikimit me teknologjinë HDR10plus

12/01/2018

Las Vegas, NV – 5 Janar, 2018 – 20 Century Fox, Panasonic Corporation dhe Samsung Electronics njoftuan sot përditësime të platformës dinamike pa detyrime për metadata të High Dynamic Range (HDR) përmes një programi certifikimi dhe markimi, të quajtur HDR10+, të cilën ata fillimisht e prezantuan vitin e kaluar në IFA.


HDR10+

Platforma HDR10 + së shpejti do të vihet në dispozicion të kompanive të përmbajtjes, televizorëve me rezolucion shumë të lartë, disqeve lexuese/regjistruesve Blu-ray dhe prodhuesve të set-top box, si dhe shitësve të SoC, pa pagesë me vetëm një tarifë nominale administrative. Kompanitë mund të shohin logon e re, të mësojnë rreth programit të liçencimit duke përfshirë specifikimet përfundimtare, marrëveshjet e adaptuesve dhe të regjistrohen për të marrë një njoftim kur specifikimet teknike për HDR10+ të bëhen të disponueshme në http://www.hdr10plus.org. Përveç kësaj, mjetet e prodhimit të metadatave Ultra HD Blu-ray janë zhvilluar me palë të treta dhe së shpejti do të jenë të disponueshme për krijuesit e përmbajtjes që u mundësojnë lojtarëve Ultra HD Blu-ray të hyjnë në treg. Detajet mbi transferimin e përmbajtjes dhe formatin e ndërfaqes për krijimin e përmbajtjes do të lançohen së shpejti.

HDR10+ do të ofrojë një eksperiencë të vërtetë HDR për shikuesit nëpërmjet një programi çertifikimi pajisjesh që siguron një përfaqësim të saktë të qëllimit krijues të shprehur në përmbajtje. Gjithashtu, përmirësimet e punës së krijuesit do të inkurajojnë prodhimin e shtuar të përmbajtjes HDR premium.

Programi i liçencuar HDR10+ do t'u japë kompanive të interesuara specifikat e nevojshme teknike dhe të testimit për të zbatuar teknologjinë HDR10 + në mënyrë që të dyja të ruajnë cilësi të lartë të imazhit dhe u jep çdo prodhuesi mundësinë për të aplikuar hartën dinamike të toneve në mënyrë inovative. Programi i certifikimit do të sigurojë që produktet e HDR10+ të përmbushin cilësinë më të mirë të fotos dhe të përcjellin qëllimin kreativ të krijuesve të filmave dhe kinematografëve. Një produkt i certifikuar do të shfaqë logon HDR10+, e cila nënkupton cilësinë e shkëlqyer të fotografisë.

Aspektet kryesore të programit të liçencimit do të përfshijnë:

• Përfitime për prodhuesit e pajisjes (p.sh. TV, Ultra HD Blu-ray, OTT STB etj.), ofruesit e shërbimeve të shpërndarjes së përmbajtjes, prodhuesit SoC, botuesit e përmbajtjeve dhe ofruesit e mjeteve për krijimin e përmbajtjes.

• Nuk ka pagesa për njësi.

• Një tarifë nominale vjetore administrimi për prodhuesit e pajisjeve, prodhuesit e SoC dhe ofruesit e shërbimeve të shpërndarjes së përmbajtjes.

• Specifikimin teknik, specifikimet e testimit, logon HDR10+, udhëzuesin për logon, patentat nga tre kompanitë që lidhen direkt me specifikimet teknike dhe specifikimet e testimit.

• Çertifikimi për pajisjet do të kryhet nga një pale e tretë, qendër testimi e autorizuar.

Sapo të hapet programi i liçencuar HDR10+, të treja kompanitë themeluese do të inkorporojnë teknologjitë HDR10+ në të gjitha lançimet e ardhshme të filmit Ultra HD, televizorët e përzgjedhur, disqet lexues/regjistruesit Ultra HD Blu-ray dhe produktet e tjera.

"Ishte e rëndësishme për ne të krijonim një sistem të hapur që është fleksibël dhe ofron një përvojë shikimi shumë më afër qëllimit kreativ për filmin," tha Danny Kaye, Zëvendëspresident Ekzekutiv pranë 20th Century Fox dhe Drejtor Menaxhues pranë Fox Innovation Lab. "Së bashku me Samsung dhe Panasonic, ne synojmë të standardizojmë procesin e liçencimit duke e bërë të lehtë për partnerët, përfshirë krijuesit e përmbajtjeve, prodhuesit e televizorëve dhe pajisjeve, për të inkorporuar këtë teknologji dhe për të përmirësuar përvojën e të parit për të gjithë audiencat."

Mbështetja vazhdon të rritet për HDR10+ dhe kompanitë po presin të aplikojnë specifikimet 3C dhe programin e certifikimit. Më shumë se 25 kompani që përfshijnë shumë industri të ndryshme kanë shprehur interes të madh në mbështetjen e platformës HDR10 +, duke përforcuar më tej rrugën e saj drejt suksesit.

Amazon Prime Video, ofruesi i parë i shërbimit të transmetimit për të ofruar HDR10+, e ka bërë të gjithë librarinë Prime Video HDR të disponueshme në HDR10 + globalisht. Katalogu Prime Video HDR10+ përfshin qindra orë përmbajtje si Prime Originals The Grand Tour, Golden Globe®-nominuar The Marvelous Mrs. Maisel, Jean-Claude Van Johnson, The Tick and The Man in the High Castle dhe qindra tituj të tjerë të liçencuar.  

Warner Bros. Home Entertainment do të mbështesë HDR10 + për të mundësuar një zgjidhje dinamike të metadatave për përmbajtjen e Warner Bros për Samsung, Panasonic dhe HDR10+ të tjerë për televizorët 4K HDR. "Warner Bros. është përpjekur gjithmonë të ofrojë përvojën më të mirë të argëtimit në shtëpi për konsumatorët," tha Jim Wuthrich, President për Strategjinë Globale, pranë Warner Bros Home Entertainment. "Me metadatat dinamike HDR10+, BB mund të vazhdojë të sjellë më saktë vizionin e filmave të botimeve tona për vitin 2018 dhe katalogun tonë të gjerë mbi shtatëdhjetë e pesë tituj HDR 4K në shtëpi nëpër një gamë të gjerë televizorësh HDR10+."

Teknologjia e re HDR10+ optimizon cilësinë e imazhit për ekranet e gjeneratës së ardhshme duke përdorur hartimin dinamik të toneve për të reflektuar kuadrin në skenë për ndryshimet në ndriçimin, saturimin e ngjyrave dhe kontrastin, për një eksperiencë të zgjeruar shikimi. Teknologjia HDR10+ optimizon performancën e shumë TV-ve me rezolucion të lartë 4K, duke bërë të mundur riprodhimin e një game të gjerë të televizorëve të gjeneratës së ardhshme, duke sjellë përvojën e përdoruesit shumë më afër qëllimit origjinal kreativ për filmat e Hollywood.

"Duke bashkuar njohuritë dhe teknologjinë nga tre kompanitë themeluese, HDR10+ ka potencial për të ofruar përfitime të konsiderueshme të cilësisë së imazhit si për shikuesit ashtu edhe për krijuesit," tha Toshiharu Tsutsui, drejtor i Divizionit të Biznesit pranë Panasonic. "Prandaj, Panasonic parashikon mbështetje të gjerë për HDR10+."

"Samsung është e përkushtuar ndaj inovacionit teknologjik në televizorët tanë dhe HDR10+ paraqet një evolucion në cilësinë e ekranit për përvojën më të mirë të mundshme të të parit," tha Jongsuk Chu, Zëvendëspresident i Visual Display Business pranë Samsung Electronics. "Ne gjithashtu kemi hartuar platformën HDR10+ për të inkurajuar zhvillimin e ardhshëm në mënyrë që të ofrojmë teknologji të zgjeruar më tej në vitet që vijnë."

20th Century Fox, Panasonic dhe Samsung do të shfaqin demonstrime teknike të teknologjisë HDR10+ në CES 2018. Gazetarët e akredituar ose palët e interesuara në programin e liçencuar mund të dërgojnë email në adresën chris.bess@fox.com për më shumë informacion. Gazetarët e akredituar mund të shohin demo teknike të Panasonic's HDR10+ në suitën e saj në Qendrën e Konferencave MGM Grand. Një demo e teknologjisë HDR10+ do të mbahet në eventin e parë të Samsung në Enclave Las Vegas më 7 Janar.