Samsung ISOCELL Dual Software Solution Mundëson Karakteristikën e Kamerës së Dyfishtë në një Gamë më të Gjerë Smartfonësh

07/02/2018

Zgjidhja e re software për sensorët e imazhit ISOCELL Dual mbështet rifokusimin dhe shkrepjen në dritë të ulët në smartphone me hardware të klasit të mesëm


Seul, Kore - 6 Shkurt 2018 - Samsung Electronics Co., Ltd., një lider botëror në teknologjinë gjysmëpërçuese të avancuar, prezantoi sot një zgjidhje të re të kamerës së dyfishtë me sensorët ISOCELL të imazhit të dyfishtë dhe software të patentuar për dy karakteristika të njohura - rifokusimin (bokeh) dhe shkrepjet në kushtet e ndriçimit të ulët (LLS). Ndërkohë që karakteristika të tilla si kamera e dyfishtë ishin në përgjithësi ekskluzive për smartphone premium, sensorët e dyfishtë ISOCELL dhe libraria e saj e algoritmeve të software të patentuar mundësojnë këto karakteristika edhe në pajisje me çmim më të ulët.

Samsung Isocell dual

"Kamerat e dyfishta po sjellin eksperienca të reja dhe emocionuese të fotografive në pajisjet mobile," tha Ben K. Hur, zëvendës president i marketingut të Sistemit LSI pranë Samsung Electronics. "Zgjidhja e përgjithshme e Samsung për ISOCELL Dual do të lehtësojë procesin e zhvillimit të produkteve për klientët tanë, duke u lejuar atyre të sjellin karakteristikat më të optimizuara të kamerave të dyfishta tek një gamë më e gjerë e konsumatorëve."

Smartphonët me kamera të dyfishtë kanë dy sensorë të imazhit që kapin informacione të ndryshme të dritës, duke mundësuar funksione të reja si rifokusimi dhe LLS. Me këto përfitime, kamerat e dyfishta janë një trend në rritje në pajisjet mobile premium. Sidoqoftë, integrimi i kamerave të dyfishta mund të jetë një proces i vështirë për prodhuesit e pajisjeve origjinale (OEM), pasi kërkon optimizim në kohë midis OEMs dhe shitësve të ndryshëm që zhvillojnë sensorë dhe algoritma software. Zgjidhja e re e kamerës së dyfishtë së Samsung do ta thjeshtojë këtë proces dhe do të mundësojë që pajisjet mobile të nivelit nivelit të mesëm deri në fillestar të përfitojnë nga karakteristika të caktuara të kamerës, kryesisht të disponueshme në pajisjet premium të pajisura me një procesor shtesë të sinjalit të imazhit.

Për të përshpejtuar zhvillimin dhe zvogëlimin e vështirësive të optimizimit në smartphone me kamera të dyfishtë, Samsung tani ofron zgjidhjen e parë të përgjithshme të industrisë së dyfishtë me dy pajisje ISOCELL Dual sensor dhe software me algoritma për optimizimin e sensorëve. Kjo mundëson edhe pajisjet e nivelit të mesëm deri në fillestar të shfrytëzojnë veçoritë popullore të kamerës së dyfishtë si rifokusimi dhe LLS. Samsung bashkon algoritmin e saj të rifokusimit me një set të sensorëve të imazhit prej 13 Mp dhe 5Mp dhe algoritmin e saj LLS me dy sensorë 8Mp, për të lehtësuar implementimin nga OEM-të.

Lista Nuk ka faqe të mëparshme Nuk ka faqe përpara