Samsung dhe SK Telecom prezantojnë 5G-në e botës reale në garat e shpejtësisë së lartë

05/09/2019

Bandat e frekuencës mmWave zhvillojnë teknologjinë 5G për të marrë një përvojë gjithëpërfshirëse , duke rritur standardin për tifozët e garave

Samsung dhe SK Telecom prezantojnë 5G-në e botës reale në garat e shpejtësisë së lartë

Samsung Electronics dhe SK Telecom njoftuan sot një demonstrim të suksesshëm se si teknologjia 5G mund të përmirësojë përvojat e garave motorike për tifozët.

Demostrimi, i zhvilluar në garën motorike  ‘Korea International Circuit’, u bë e mundur nga zgjidhjet që ofrojnë  Samsung Networks 5G mmWave, përfshirë stacionet bazë 5G New Radio (NR). E njëjta pajisje ka qenë në operim komercial në Shtetet e Bashkuara që nga gjysma e parë e këtij viti.

Ndërsa makina garuese lëvizte me afërsisht 130 milje në orë (210 km / orë) në pista, prova  vërtetoi performancën e qëndrueshme të download, uploads  dhe dorëzimeve të drejtpërdrejta midis qelizave 5G në hipodrom. Shpejtësitë e shkarkimit arrijnë deri në 1Gbps, duke demonstruar aftësinë për shkarkime multi-gigabit në një pajisje 5G brenda një makine garash, duke përdorur gjerësinë e brezit 200MHz të spektrit 28GHz.

Shpejtësia e madhe 5G, komunikimet e menjëhershme dhe dorëzimet pa probleme lejojnë një mënyrë më të efektshme dhe më të sigurt për të transferuar video tek dhe nga makinat që përshpejtojnë deri në 130 milje në orë (200 ~ 370Km / orë). Kompanitë ishin në gjendje të përdorin këtë transmetim të drejtpërdrejtë të videos aftësia për të transmetuar pamje të shumta të garës në kohë reale mbi zgjidhjen e transmetimit të drejtpërdrejtë të SK Telecom, T Live Caster 5G.

Testi tregoi se teknologjia mmWave mund të zhbllokojë potencialin e plotë të 5G, për ofrimin e rasteve të përdorimeve inovative dhe modeleve të biznesit, siç janë përvojat e reja argëtuese në eventet e sportit motorik. Për shembull, kamerat e ndërtuara në kabinat e makinave do të jenë në gjendje të transmetojnë të dhëna video në kohë reale nga secila makinë mbi lidhje me 5G wireless, duke lejuar shikuesit të shijojnë skena të gjalla të garës nga pikëpamja e shoferit. Nëpërmjet rrymave të videos VR, AR dhe 360 ​​shkallë, tifozët e garave do të jenë në gjendje të shijojnë përvojën gjithëpërfshirëse të ndjesisë sikur janë brenda një makine aktuale lëvizëse.

"5G tashmë hapi një horizont të ri kur shërbimi i parë tregtar filloi në gjysmën e parë të vitit 2019 në të gjithë Korenë dhe Sh.B.A.", tha Jaeho Jeon, Zv/President dhe Ekzekutiv i Shefit të R&D, Rrjetet e Biznesit në Samsung Electronics. “Samsung është në pararojë me operatorët globalë në sjelljen e përfitimeve 5G për konsumatorët, industritë dhe shoqëritë duke i ndihmuar ata të ofrojnë rrjete komerciale 5G. Ky test është një shembull i shkëlqyeshëm i përvojës së mirë të përdoruesit dhe industrisë së garave në lartësi të reja. "

"Shërbimi tregtar 5G nënkupton shumë më tepër sesa shpejtësi më të madhe. Është një motor jetësor në transformimin e peizazheve dixhitale për të sjellë modele të biznesit të zgjeruar që kishin jetuar vetëm në imagjinatën tonë, "tha Park Jin-hyo, Zyrtar Kryesor i Teknologjisë dhe Shef i Qendrës së TIK R&D të SK Telecom. "Ne do të vazhdojmë të punojmë ngushtë me Samsung në zgjerimin e kufijve të teknologjisë aktuale dhe maksimizimin e fuqisë së rrjetit 5G."

Në Shtator 2017, Samsung arriti dorëzimin e parë të 5G në botë me 118 milje në orë (190Km / orë) dhe shpejtësi  1Gbps në një automjet që lëviz me 127 milje në orë (205Km / orë) në Kore (Link). Bazuar në këto arritje, Samsung ka zhvilluar inovacionin në rrjetë përmes një serie gjithëpërfshirëse të rasteve të përdorimit në botë reale të mundësuar nga 5G në partneritet me operatorët globalë, duke ndihmuar në tejkalimin e kufijve të teknologjisë aktuale.

Lista Nuk ka faqe të mëparshme Nuk ka faqe përpara