Samsung Electronics vendos nivele të reja të performancës për SSD-të NVMe të konsumit me 970 EVO Plus

28/01/2019

970 EVO Plus paraqet përmirësime të konsiderueshme të performancës dhe efikasitet të energjisë për aplikimet me bandë të lartë

Samsung 970 EVO Plus

SEUL, Korea – Jan. 23, 2019 Samsung Electronics Co., Ltd. prezantoi Samsung 970 EVO Plus, produktin më të ri në portofolin SSD të Non-Volatile Memory Express (NVMe). Me performancën udhëheqëse në industri dhe deri në dy terabajt në kapacitet, Samsung 970 EVO Plus vendos një standart të ri për ruajtje me performancë të lartë, duke u mundësuar profesionistëve të IT-së, entuziastëve të teknologjisë dhe lojtarëve që të përballojnë ngarkesa intensive të punës në PC dhe workstation me më shumë lehtësi.

"Që nga prezantimi i SSD-ve NVMe të parë në tregun e konsumit në vitin 2015, Samsung ka vazhduar të sfidojë barrierat teknike në dizenjinin dhe performancën e SSD", tha Dr Mike Mang, Zv/President i Marketingut të Produkteve të Markave, Memory Business në Samsung Electronics. " 970 EVO Plus e re, e pajisur me teknologjinë V-NAND të gjeneratës së pestë të Samsung, tani do të ofrojë performancë të pakrahasueshme në klasën e saj, kur merr përsipër detyra të tilla si editimi i përmbajtjes 4K, modelimi 3D dhe simulimi, si dhe lojëra të rënda".

Duke integruar çipat  më të përparuar të kompanisë V-NAND me firmuerin e optimizuar, 970 EVO Plus arrin përmirësime të konsiderueshme të performancës – rritje deri në 57 për qind në shpejtësinë e shkrimit[1] - si dhe rritjen e efikasitetit të kursimit të energjisë në krahasim me paraardhësin e tij, EVO 970. Drive-i i ri siguron shpejtësi sekuenciale të leximit dhe shkrimit deri në 3.500 megabytes për sekondë (MB / s) dhe deri në 3.300 MB / s respektivisht, ndërsa shpejtësitë e rastësishme arrijnë deri në 620.000 IOPS për operacionet e  leximit dhe deri në 560.000 IOPS për ato të shkrimit[2].

Përdoruesit mund të përditësojnë  lehtësisht pajisjet e tyre pasi 970 EVO Plus vjen në një formë kompakte M.2 duke përdorur ndërfaqen PCIe Gen3 x4 të gjetur në kompjuterët më moderne. 970 EVO Plus gjithashtu ofron një garanci të kufizuar pesëvjeçare[3] ose deri në 1,200 terabytes të shkruar[4].

970 EVO Plus vjen në një sërë opsionesh të kapacitetit; kapaciteti prej 250GB, 500GB dhe 1TB tani janë në shitje në mbarë botën dhe kapaciteti prej 2TB do të jetë i disponueshëm në prill. Çmimet e sugjeruara të shitjes së prodhuesit fillojnë nga 89.99 dollarë. Për më shumë informacion, duke përfshirë detajet e garancisë, ju lutemi vizitoni samsung.com/SSD ose samsungssd.com. 

[1] Deri në 57 për qind rritje te e performancës në shpejtësinë e rstësishme të shkrimit për versionin 250 GB

[2] Performancat mund të ndryshojnë në varësi nga versioni i firmware-ve SSD dhe hardware dhe konfigurimi i sistemit. Matjet e performancës bazuar në IOmeter 1.1.0. Performancat e shkrimit u matën me aktivizimin e teknologjisë Inteligjente TurboWrite. Performancat e shkruar pas Regjistrimit të Inteligjencës TurboWrite janë: 400 MB / s (250GB), 900 MB / s (500GB), 1,700 MB / s (1TB) dhe 1,750 MB / s (2TB). Performancat e shkrimit të rastit pas rajonit Inteligjent TurboWrite janë: 100,000 IOPS (250GB), 200,000 IOPS (500GB), 400,000 IOPS (1TB) dhe 420,000 IOPS (2TB).

* Konfigurimi i sistemeve të testimit: Intel Core i7-7700K CPU @4.2GHz, DDR4 2400MHz 32GB, OS-Windows 10 Built 10240, Chipset–ASUS PRIME Z270-A.

[3] Pesë vjet ose TBW, kushdo që vjen e parë. Për më shumë informacione mbi garancinë, ju lutem shikoni dokumentin e garancisë brenda paketimit.

[4] TBW në garanci për 970 EVO Plus: 150TB për modelin 250GB, 300TB për modelin 500GB, 600TB për modelin 1TB, 1,200TB për 2TB.

Lista Nuk ka faqe të mëparshme Nuk ka faqe përpara