SAMSUNG QLED TV vjen si seria e parë e televizorëve 'CalMAN ready'

SAMSUNG QLED TV

Seul, Kore, 18 Maj 2017 - Samsung Electronics Co., Ltd. deklaroi sot disponueshmërinë e softuerit të ri të Portrait Displays me kalibrim automatik, CalMAN me AutoCal, në televizorët QLED 2017. Ky softuer përdoret nga kalibratorë për video profesionale brenda industrisë së ekranit dhe përdoruesit më të fundit në industrinë e transmetimit, prodhimit dhe post-prodhimit. 

Kalibrimi është procesi i rregullimit gradual të ngjyrave të ekranit të televizorit. Ky proces është tepër i rëndësishëm për dizenjuesit, fotografët dhe profesionistët e video-ve, të cilët synojnë t’i përshtatin ngjyrat në mënyrë të përkryer me paisjet hyrëse si monitorët dhe paisjet e jashtme si printerat. Kalibrimi u siguron përdoruesëve mundësinë për të optimizuar përvojën e tyre të dëshiruar të pamjes, bazuar në ambientet e tyre të shikimit. 

Në partneritet me Portrait Displays, i cili është ofruesi kryesor në botë i softuerit të kalibrimit të ekranit të videos, Samsung QLED TV janë televizorët e parë në botë që mbështesin autokalibrimin për cilësi të lartë të HDR. Më parë, autokalibrimi ishte i disponueshëm vetëm për cilësinë e figurës SDR. 

“Ne jemi të emocionuar që po sjellim softuerin CaIMAN me AutoCal në shtëpitë e njerëzve përmes partneritetit me Portrait Displays,” tha HS Kim, President i Visual Display Business në Samsung Electronics. “Samsung QLED TV është linja e parë televizive e kompletuar, që përfshin kalibrimin superior CaIMAN dhe lejon konsumatorët tanë të kenë mjetet në dispozicion të tyre për një eksperiencë shikimi premium". 

Tradicionalisht, procesi i kalibrimit mund të zgjaste disa orë pasi përdoruesit i duhej të akordonte në mënyrë manuale televizorët përmes një telekomande duke përdorur një menu në ekran. Ky proces ishte një metodë e lodhshme e kalibrimit dhe ndonjëherë e pasaktë. Sot, televizorët QLED të pajisur me softuerin CalMAN me AutoCal matin automatikisht dhe rregullojnë qindra opsione në pak minuta me vetëm disa klikime. 

Për të përdorur softuerin CalMAN me AutoCal në një televizor QLED, përdoruesit thjeshtë duhet të pajisen me AutoCal Calibration Kit dhe të instalojnë softuerin në kompjuterin e tyre. Sapo të shkarkohet, përdoruesit mund të lidhin kompjuterin e tyre me televizorin QLED për të filluar procesin e autokalibrimit. Më pas, televizori QLED do të ndajë komandat e menusë me softuerin në mënyrë që automatikisht të rregullojë cilësinë e televizorit sipas preferencave të përdoruesit. 

"Pasi punuam me ekspertët në Samsung, ne jemi të lumtur që zyrtarisht të kemi programin tonë CalMAN me AutoCal të aktivizuar në të gjithë televizorët Samsung QLED 2017", tha Martin Fishman, bashkëdrejtues i “Portrait Displays”. "Të zhvilluar në mënyrë specifike për mjedise të ndryshme të pamjes, së bashku me Samsung, ne e parashikojmë CalMAN me AutoCal duke krijuar një horizont të ri të cilësisë së figurës për shfaqjet televizive". 

Përdoruesit e televizorëve Samsung QLED gjithashtu mund të matin volumin e ngjyrës së televizorit të tyre duke përdorur softuerin CalMAN me AutoCal. Volumi i ngjyrës është standardi më i fundit i cilësisë së figurës, që tregon se si ekranet i pasqyrojnë ngjyrat me saktësi, pavarësisht nivelit të ndriçimit. Televizorët Samsung QLED janë linja e parë dhe e vetme në botë që mund të shfaq volumin e ngjyrave 100%. 

Për më shumë detaje rreth linjës Samsung QLED TV, ju lutem vizitoni http://www.samsung.al -  Për informacione të tjera mbi CalMAN me AutoCal, ju lutem vizitoni http://calman.spectracal.com/autocal.html.

 

Rreth Samsung Electronics Co, Ltd

Samsung Electronics Co, Ltd frymëzon botën dhe modelon të ardhmen me ide dhe teknologji transformuese. Kompania po ripërcakton botën e TV-ve, telefonëve inteligjentë, pajisjeve që vishen, tabletëve, kamerave, pajisjeve dixhitale, printerave, pajisjeve mjekësore, sistemeve të rrjetit dhe zgjidhjeve për gjysëmpërçues dhe LED. Për të rejat më të fundit, ju lutem vizitoni redaksinë e lajmeve të Samsung në news.samsung.com. 

Rreth Portrait Displays

Portrait Displays, Inc., që nga viti 1993, është ofruesi kryesor i softuerëve të aplikacioneve (ASP) për PC, smartphone dhe tabletë. Ekipi i Portrait Displays tani përfshin SpectraCal, ofruesin kryesor në botës të softuerit të kalibrimit të ekranit për video. Kompanitë të kombinuara ofrojnë vlerë të shtuar, me metoda të pasura për të dy prodhuesit e ekranit të OEM dhe për përdoruesit përfundimtarë që kërkojnë saktësi dhe menaxhim të përmirësuar të ekraneve të tyre.

 

Portrait Displays, një kompani Intel Portfolio Capital, është një korporatë private me seli në Pleasanton, Kaliforni, SHBA me përfaqësues në Europë, Tajvan, Kinë, Japoni dhe Kore.

Lista Nuk ka faqe të mëparshme Nuk ka faqe përpara