Life Hacks

Ukusan i zdrav obrok za jednu osobu

Kuhanje za jednu osobu ne mora biti teško. Zapravo, može biti ukusno, hranjivo i jednostavno za pripremu. Slijedi sjajan primjer zdravog obroka za jednu osobu kuhara s Michelinovim zvjezdicama.

Filet pastrmke lijepo je ukrašen povrćem u raznim bojama. Bijeli tanjur postavljen je na podmetaču s priborom za jelo. Filet pastrmke lijepo je ukrašen povrćem u raznim bojama. Bijeli tanjur postavljen je na podmetaču s priborom za jelo.
Michel Troisgros, član Samsungova Club des Chefs kluba, smiješi se prekriženih ruku. Na drugoj se slici naginje nad stol dok pažljivo priprema jelo. Michel Troisgros, član Samsungova Club des Chefs kluba, smiješi se prekriženih ruku. Na drugoj se slici naginje nad stol dok pažljivo priprema jelo.
Upoznajte chefa Troisgrosa
Chef Michel Troisgros vlasnik je vrlo cijenjenog istoimenog restorana Troisgros u Parizu. Kao ponosni vlasnik triju Michelinovih zvjezdica vrlo je tražen, a trenutačno radi kao kulinarski savjetnik Orient Hotela u Bangkoku, član je uprave Relais & Chateaux lanca hotela i restorana, te partner u pariškom hotelu Lancaster. Godine 2001. otvorio je poznati Koumir u Moskvi te je član osnivač Samsungova Club des Chef kluba.
Kalifornijska se pastrmka nalazi na dasci za rezanje, oko koje su narezani kolutići luka, komadići mrkve, tikvice, crvene i žute paprike, cherry rajčice raznih boja, zelene jabuke, crni i bijeli papar, Worcestershire umak, lješnjakovo ulje, sol, gorušica, maslinovo ulje i ocat. Kalifornijska se pastrmka nalazi na dasci za rezanje, oko koje su narezani kolutići luka, komadići mrkve, tikvice, crvene i žute paprike, cherry rajčice raznih boja, zelene jabuke, crni i bijeli papar, Worcestershire umak, lješnjakovo ulje, sol, gorušica, maslinovo ulje i ocat.

Sastojci

- 1 kalifornijska pastrmka (250g), 1 crveni luk, 2 mrkve, 1/2 tikvice, 1 žuta paprika, 1 crvena paprika, 4 crvene cherry rajčice, 4 žute cherry rajčice, 1 zelena jabuka
- 6 kašikica maslinovog ulja, 1/3 čajne kašikice soli, 1/3 čajne kašikice crnog papra, 1 čajna kašika senfa, 1 čajna kašika worcestershire umaka, ocat, 1 čajna kašika ulja lješnjaka, 1/3 čajne kašikice bijelog papra, 1/3 čajne kašike soli

3 koraka filetiranja pastrve 3 koraka filetiranja pastrve

1. korak: 3 koraka za ispravno filetiranje kalifornijske pastrmke

- Nožem nježno vodoravno zarežite ribu, počevši od glave pa sve do repa.
- Zatim odrežite rep i odstranite škrge i peraje.
- Blago je začinite solju i biberom.

Priprema pastrve Priprema pastrve
Chef u tavu za sotiranje ulijeva maslinovo ulje te ga zagrijava na Samsung Chef Collection indukcijskoj ploči. Ribu stavlja u tavu te ju s pomoću žlice polijeva maslinovim uljem. Koristeći se kuhinjskom lopaticom, pažljivo okreće filet ribe. Chef u tavu za sotiranje ulijeva maslinovo ulje te ga zagrijava na Samsung Chef Collection indukcijskoj ploči. Ribu stavlja u tavu te ju s pomoću žlice polijeva maslinovim uljem. Koristeći se kuhinjskom lopaticom, pažljivo okreće filet ribe.

2. korak: Priprema fileta pastrve u tavi za sotiranje

- U tavu za sotiranje ulijte maslinovo ulje te ga zagrijte na Samsung Chef Collection indukcijskoj ploči pri srednjoj temperaturi upotrebljavajući Virtual Flame tehnologiju.
- Ribu položite u tavu.
- Koristeći se lopaticom, pažljivo podignite ribu te ju vratite natrag kako se ne bi lijepila za tavu.
- Dok se priprema, ribu s pomoću kašikice zalijte malom količinom maslinovog ulja.
- S pomoću lopatice okrenite filet kako bi se ispekla i druga strana.
- Začinite biberom.

Priprema povrća Priprema povrća
 Priprema povrća  Priprema povrća
A front view of Samsung refrigerator. A front view of Samsung refrigerator.
Twin Cooling Plus™ tehnologija
Pobrinite se da hrana zadrži vlažnost i ostane svježa do dva puta dulje.

3. korak: Priprema povrća uz zadržavanje najviše okusa i svježine

- Izvadite jabuku, mrkve, cherry rajčice, tikvice i paprike čiju je svježinu održavao frižider s Twin Cooling Plus™ tehnologijom.
- Vrlo tanko narežite sve povrće: 2 mrkve, 4 crvene cherry rajčice, 4 žute cherry rajčice, ½ tikvice, 1 žutu papriku, 1 crvenu papriku i 1 glavicu luka. Jabuku bi trebalo narezati na duge i tanke trakice.

Kuhanje povrća Kuhanje povrća

4. korak: Kuhanje povrća baš onoliko koliko treba

- Dok se kalifornijska pastrmka priprema na Samsung Chef Collection indukcijskoj ploči, u tavu s njom dodajte povrće i jabuku.
- Na jednoj strani tave nastavite s pripremom pastrmke, a na drugoj strani u ostatku ulja blago propržite povrće tako da ostane svježe i hrskavo.
Desno od ove tave, na Samsung Chef Collection indukcijsku ploču stavite manju tavu i dodajte preostalo povrće koje imate pri ruci. Fleksibilnost indukcijske ploče omogućuje istovremeno kuhanje u više posuda.

Priprema umaka Priprema umaka

5. korak: Priprema savršenog umaka za preljev

- U malu tavu za umake dodajte gorušicu, worcestershire umak i šeri ocat.
- Dodajte prstohvat sitne soli i bijelog papra.
- Kašikom u potpunosti izmiješajte sve sastojke.
- Istom kašikom pažljivo kapnite umak pored ribe.

Posluživanje jela Posluživanje jela
Podmetač je uredno postavljen na stolu. Pripremljena pastrva pažljivo je poslužena na tanjur koji je stavljen na podmetač. Zatim se na ribu i oko nje pažljivo poslužuju povrće i umaci. U blizini su postavljeni čaša vode i noževi. Podmetač je uredno postavljen na stolu. Pripremljena pastrva pažljivo je poslužena na tanjur koji je stavljen na podmetač. Zatim se na ribu i oko nje pažljivo poslužuju povrće i umaci. U blizini su postavljeni čaša vode i noževi.

6. korak: Aranžiranje hrane na tanjuru za Vaše savršeno jelo

- Pastrmku pažljivo poslužite na tanjuru za posluživanje.
Zatim na ribu i oko ribe pažljivo i dekorativno poslužite povrće i umake.

Predstavljamo Twin Cooling Plus™ frižider

Pročitajte ove priče