Savjeti

Ukusan i zdrav obrok za jednu osobu

Kuhanje za jednu osobu ne mora biti teško. Zapravo, može biti ukusno, hranjivo i jednostavno za pripremu. Slijedi sjajan primjer zdravog obroka za jednu osobu kuhara s Michelinovim zvjezdicama.

Upoznajte chefa Troisgrosa
Chef Michel Troisgros vlasnik je vrlo cijenjenog istoimenog restorana Troisgros u Parizu. Kao ponosni vlasnik triju Michelinovih zvjezdica vrlo je tražen, a trenutačno radi kao kulinarski savjetnik Orient Hotela u Bangkoku, član je uprave Relais & Chateaux lanca hotela i restorana, te partner u pariškom hotelu Lancaster. Godine 2001. otvorio je poznati Koumir u Moskvi te je član osnivač Samsungova Club des Chef kluba.
Kalifornijska se pastrmka nalazi na dasci za rezanje, oko koje su narezani kolutići luka, komadići mrkve, tikvice, crvene i žute paprike, cherry rajčice raznih boja, zelene jabuke, crni i bijeli papar, Worcestershire umak, lješnjakovo ulje, sol, gorušica, maslinovo ulje i ocat. Kalifornijska se pastrmka nalazi na dasci za rezanje, oko koje su narezani kolutići luka, komadići mrkve, tikvice, crvene i žute paprike, cherry rajčice raznih boja, zelene jabuke, crni i bijeli papar, Worcestershire umak, lješnjakovo ulje, sol, gorušica, maslinovo ulje i ocat.

Sastojci

- 1 kalifornijska pastrmka (250g), 1 crveni luk, 2 mrkve, 1/2 tikvice, 1 žuta paprika, 1 crvena paprika, 4 crvene cherry rajčice, 4 žute cherry rajčice, 1 zelena jabuka
- 6 kašikica maslinovog ulja, 1/3 čajne kašikice soli, 1/3 čajne kašikice crnog papra, 1 čajna kašika senfa, 1 čajna kašika worcestershire umaka, ocat, 1 čajna kašika ulja lješnjaka, 1/3 čajne kašikice bijelog papra, 1/3 čajne kašike soli

1. korak: 3 koraka za ispravno filetiranje kalifornijske pastrmke

- Nožem nježno vodoravno zarežite ribu, počevši od glave pa sve do repa.
- Zatim odrežite rep i odstranite škrge i peraje.
- Blago je začinite solju i biberom.

Chef u tavu za sotiranje ulijeva maslinovo ulje te ga zagrijava na Samsung Chef Collection indukcijskoj ploči. Ribu stavlja u tavu te ju s pomoću žlice polijeva maslinovim uljem. Koristeći se kuhinjskom lopaticom, pažljivo okreće filet ribe. Chef u tavu za sotiranje ulijeva maslinovo ulje te ga zagrijava na Samsung Chef Collection indukcijskoj ploči. Ribu stavlja u tavu te ju s pomoću žlice polijeva maslinovim uljem. Koristeći se kuhinjskom lopaticom, pažljivo okreće filet ribe.

2. korak: Priprema fileta pastrve u tavi za sotiranje

- U tavu za sotiranje ulijte maslinovo ulje te ga zagrijte na Samsung Chef Collection indukcijskoj ploči pri srednjoj temperaturi upotrebljavajući Virtual Flame tehnologiju.
- Ribu položite u tavu.
- Koristeći se lopaticom, pažljivo podignite ribu te ju vratite natrag kako se ne bi lijepila za tavu.
- Dok se priprema, ribu s pomoću kašikice zalijte malom količinom maslinovog ulja.
- S pomoću lopatice okrenite filet kako bi se ispekla i druga strana.
- Začinite biberom.

Twin Cooling Plus™ tehnologija
Pobrinite se da hrana zadrži vlažnost i ostane svježa do dva puta dulje.

3. korak: Priprema povrća uz zadržavanje najviše okusa i svježine

- Izvadite jabuku, mrkve, cherry rajčice, tikvice i paprike čiju je svježinu održavao frižider s Twin Cooling Plus™ tehnologijom.
- Vrlo tanko narežite sve povrće: 2 mrkve, 4 crvene cherry rajčice, 4 žute cherry rajčice, ½ tikvice, 1 žutu papriku, 1 crvenu papriku i 1 glavicu luka. Jabuku bi trebalo narezati na duge i tanke trakice.

4. korak: Kuhanje povrća baš onoliko koliko treba

- Dok se kalifornijska pastrmka priprema na Samsung Chef Collection indukcijskoj ploči, u tavu s njom dodajte povrće i jabuku.
- Na jednoj strani tave nastavite s pripremom pastrmke, a na drugoj strani u ostatku ulja blago propržite povrće tako da ostane svježe i hrskavo.
Desno od ove tave, na Samsung Chef Collection indukcijsku ploču stavite manju tavu i dodajte preostalo povrće koje imate pri ruci. Fleksibilnost indukcijske ploče omogućuje istovremeno kuhanje u više posuda.

5. korak: Priprema savršenog umaka za preljev

- U malu tavu za umake dodajte gorušicu, worcestershire umak i šeri ocat.
- Dodajte prstohvat sitne soli i bijelog papra.
- Kašikom u potpunosti izmiješajte sve sastojke.
- Istom kašikom pažljivo kapnite umak pored ribe.

Podmetač je uredno postavljen na stolu. Pripremljena pastrva pažljivo je poslužena na tanjur koji je stavljen na podmetač. Zatim se na ribu i oko nje pažljivo poslužuju povrće i umaci. U blizini su postavljeni čaša vode i noževi. Podmetač je uredno postavljen na stolu. Pripremljena pastrva pažljivo je poslužena na tanjur koji je stavljen na podmetač. Zatim se na ribu i oko nje pažljivo poslužuju povrće i umaci. U blizini su postavljeni čaša vode i noževi.

6. korak: Aranžiranje hrane na tanjuru za Vaše savršeno jelo

- Pastrmku pažljivo poslužite na tanjuru za posluživanje.
Zatim na ribu i oko ribe pažljivo i dekorativno poslužite povrće i umake.

Predstavljamo Twin Cooling Plus™ frižider

Pročitajte ove priče