Fotografija

Buket bokeh svjetala

Kako zamagliti pozadine fotografija za predivan estetski doživljaj.

Ah, te noći kao iz snova, savršena pozadina za snimanje čarobnih trenutaka magije i blaženstva. Ako želite zadivljujuće snimke koje će prenijeti atmosferu dobro provedene noći, ne tražite dalje od bokeh efekta. Jeste li za? Evo naših najboljih savjeta i trikova za fotografiju s bokeh efektom koji će Vašu ljetnu fotografiju podići na novi nivo.

Što je bokeh efekt?

Ova fotografska tehnika - čije ime dolazi od japanske riječi „boke” što znači „zamagljivanje” ili „izmaglica” – estetski je ugodan efekt zamućene / nefokusirane pozadine. Ako niste čuli za taj izraz, definitivno ste ga svugdje vidjeli. Idealan za ljetnu fotografiju pri slabom osvjetljenju, uz bokeh efekt Vaš će se predmet istaknuti na lijepoj mutnoj pozadini.

Približite se subjektu

Kada želite snimiti fotografiju s plitkom dubinom polja, potrebno je što više se približiti subjektu. Dakle, približite se. Ne, bliže. Pogledajte koliko blizu možete doći dok ih i dalje držite u fokusu. Što ste bliže, to će bolje bokeh izgledati. Za dobre rezultate, koristite objektiv koji Vam pomaže izolirati objekt naspram zamućene pozadine.

Udaljenost je ključna

Pozadina je možda simpatična, ali ako Vam je previše blizu, bokeh će patiti. Zapamtite, da bi se vaš subjekt istaknuo na lijepoj bokeh pozadini, važno je održati dobar omjer predmeta i pozadine. Uvijek bi trebali biti blizu predmeta, ali daleko od izvora svjetlosti. Što je veća udaljenost između njih, to će pozadina biti zamućenija. Jednostavno.

SAVJET
Promijenite izgled pozadinskih svjetala pomoću Live Focus filtera na Galaxy S10+ uređaju.

Sve je u naglašavanju

Za dramatičan bokeh efekt, uvijek obratite pažnju na istaknute dijelove. To su najsvjetliji dijelovi Vašeg prizora, pa se pobrinite da se iza objekta nalaze živopisne boje. Drugim riječima, neka svijetli. Obične pozadine neće vam dati taj „wow efekt”, pa pronađite zanimljiviju pozadinu. Definitivno iskoristite ta gradska i ulična svjetla u svoju korist. Neonska svjetla su savršena za stvaranje upečatljivih svjetlosnih krugova. Odraz u lokvi također čini čuda za stvaranje fenomenalne bokeh pozadine.

Dvostruki otvor blende
Upotrijebite F1.5 otvor blende na Galaxy S10+ kako biste dobili svjetlo u mraku.

Budite kreativni

U idealnom svijetu biste snimali u dobro osvijetljenom području. Negdje gdje je svjetlo, uz rasvjetu, ulične lampe i svjetleće reklame, gdje sve svijetli u savršenom skladu. Ali ako je Vaša lokacija premalo osvijetljena (a mjesec i zvijezde nisu dovoljni), pokušajte oko subjekta postaviti nekoliko svjetlećih predmeta. Ako ste s prijateljima, zamolite ih da upale svjetiljke na svojim telefonima za dodatnu svjetlost. Sitne lampice djeluju još bolje i dodaju zasljepljujući element Vašoj ljetnoj fotografiji.

Igra boja, sve do kraja

Uvijek budite u potrazi za mjestima koja će stvoriti raznobojnu pozadinu. Dok urbana područja svugdje imaju boje, široko otvoreno polje ili park neće Vam pružiti nikakvu pozadinu (žao mi je prirodo, grad pobjeđuje u ovom krugu). Također, pokušajte osvijetliti svoj predmet. Suptilno svjetlo sprijeda (možda ambijentalni sjaj uličnog svjetla) - što nadopunjuje dominantne nijanse pozadine - pružit će Vam privlačnu snimku koju tražite. Za jedinstven izgled, pokušajte dodati sjaj hladnim bojama na vašem predmetu kako biste uravnotežili tople boje u pozadini.

Osjećate se nadahnuti?

Dodajte čarobni dodir ljetnim noćnim fotografijama uz Galaxy S10+. S nadograđenom Live Focus funkcijom, koja uključuje opcije za dodavanje za dodavanje „spin bokeh”, „zoom bokeh” i efekta boje – uskoro ćete postati gospodar zamućivanja.

Pročitajte ove priče

*Značajke Galaxy S10+ uređaja razlikuju se ovisno o državi.