Fotografija

Vodič za mobilno snimanje filmova:
Kako snimati poput profesionalca

Savjeti za snimanje filmova od ekipe The Tonight Show s Jimmyjem Fallonom.

Postojalo je vrijeme kada se nije mogla postići zvjezdana video produkcija bez razbijanja budžeta (ili naših leđa) s glomaznom vrhunskom studijskom opremom. Dobra vijest je da su se vremena promijenila.

Zanimljivost: producentska ekipa emisije The Tonight Show s Jimmyjem Fallonom snimila je cijelu epizodu na ulicama New Yorka s Galaxy S10+ uređajem. Evo kako možete snimiti vlastite videozapise spremne za emitiranje s Vašeg telefona, pomoću uputa samih profesionalaca.

Video iza kulisa producentske ekipe emisije The Tonight Show s Jimmyjem Fallonom koji dijele savjete za snimanje filmova nakon što su koristili Samsung Galaxy S10+ za snimanje čitave epizode Video iza kulisa producentske ekipe emisije The Tonight Show s Jimmyjem Fallonom koji dijele savjete za snimanje filmova nakon što su koristili Samsung Galaxy S10+ za snimanje čitave epizode

Koristite veličinu u svoju korist

Prvo skinite teret - doslovno i figurativno. Ako imate kvalitetnu kameru na pametnom telefonu, već ste spremni za početak snimanja. Budući da ne morate brinuti o snažnoj opremi kamere, proširite popis za snimanje kako biste razmotrili ugodne lokacije na kojima bi inače bilo teško snimati. Možete čak i zgrabiti telefone svojih prijatelja kako biste ih koristili kao dodatne kamere za različite uglove i intimnije pripovijedanje. Prijenosna priroda Galaxy S10+ uređaja omogućila je Fallonovoj posadi da snima u skučenom taksiju i podiže svoje telefone na kuhinjske pultove u talijanskom restoranu Rao’s, da bi se upustili u zakulisno stvaranje mesnih okruglica.

Postanite kreativni s perspektivama

Tačka gledišta - ili kako publika doživljava Vaš vizualni projekt - od presudnog je značaja za stvaranje filma. Ako uključite objektive fotoaparata, to može promijeniti točku gledišta i povesti Vašeg promatrača na putovanje drugih likova ili čak prikazati istu scenu na potpuno novi način. Na primjer, objektivi ugrađeni u pametne telefone poput objektiva ultra široke kamere pomogli su ekipi emisije Late Night da iskoriste najviše moguće od svojih omiljenih lokacija u gradu snimajući čitav prizor točno onako kako se dešavao, čak i u uskim prostorima.

„Imati ultra široki objektiv je zaista korisno. Možete se približiti jako blizu i snimiti puno okoline.”

– Chris Tartaro, redatelj

Video snimljen u potpunosti sa Samsung Galaxy S10+ uređajem koji prikazuje kako se Jimmy Fallon pridružuje grupi The Roots pjevajući harmonično doo-wop acapella izvedbu skladbe Video snimljen u potpunosti sa Samsung Galaxy S10+ uređajem koji prikazuje kako se Jimmy Fallon pridružuje grupi The Roots pjevajući harmonično doo-wop acapella izvedbu skladbe
Ultra široki ugao
Objektiv je dovoljno širok da u Vaš kadar stane cijela ekipa.

Idite na profesionalnu razinu

Jeste li ikada primijetili kako kamera glatko klizi u vašim omiljenim filmovima? Pa, nema razloga zašto ne bi mogli postići tu istu razinu. Stabiliziranje nemirnih snimaka jedan je od načina da vašem niskobudžetnom filmu pružite vrhunski kinematografski osjećaj. Iako je produkcijska ekipa Late Night koristila nekoliko DJI brendiranih gimbala za neke dodane stabilna snimanja s jednom rukom, postavke fotoaparata poput one uređaja S10+ Super stabilan način rada može pomoći u ublažavanju trzaja.

„Super stabilan način rada stvarno je sjajna karakteristika za sve koji su zainteresirani pokušati napraviti film vrhunske kvalitete ili kratki film na telefonu.”

– Chris Tartaro, redatelj

Složite sve zajedno uz pomoć aplikacije za uređivanje filmova

Sada dolazi zabavni dio: stvaranje gotovog proizvoda. Na sreću, aplikacije za uređivanje filmova poput Adobe Premiere Rush olakšavaju Vam učitavanje snimaka na telefonu, uređivanje i dijeljenje na društvenim kanalima u pokretu (bez potrebe korištenja računala). Ne zaboravite staviti svoj spin na video igrajući se različitim efektima, ubaciti crno-bijele fotografije ili istaknuti sve što može bolje uhvatiti suštinu Vašeg seta i priče.

Jeste li spremni za svoju premijeru?

Bez obzira snimate li Instagram priče, vlogirate putovanja ili čak producirate vlastiti show ili kratki film, koristite ove mobilne alate za snimanje filmova kako biste stvorili svoje remek-djelo gdje god bili.

Pročitajte ove priče