Fotografija

Budućnost snimanja
u Vašem je telefonu

Saznajte kako uređivati videozapise, počevši s ovim putopisnim vlogom snimljenim Galaxy Note10 uređajem u Brooklynu.

S mogućnošću snimanja, uređivanja i objavljivanja direktno putem telefona, pametni telefoni novi su poligon za stvaranje snimatelja koji žele stvarati holivudske filmove s malo novca. Ako Vas zanima snimanje i želite saznati kako snimiti film telefonom, kratak film sjajan je uvod u ovu vještinu. Pogledajte ovaj vlog o putovanjima iz Brooklyna i snimite vlastiti film poštujući ova osnovna načela snimanja.

Odaberite pravu lokaciju

Dobra lokacija čini veliku razliku između legendarnog i prosječnog filma. Premda čini važan dio pretprodukcije, traženje lokacije ne mora značiti da morate uključiti nešto ludo. Na primjer, naš vlog o putovanjima prikazuje jednostavan dan u Brooklynu: igranje igara, kupovinu i druženje. Jednostavno potražite mjesta koja će Vam omogućiti pričanje jedinstvene priče; mjesto bez velikih gužvi i s dovoljno prostora za snimanje. I obavezno provjerite treba li Vam lokacijska dozvola.

Prikaz rijeke i mosta na telefonu. Prikaz na zaslonu prikazuje kako telefon prelazi iz iznimno širokokutnog načina u širokokutni način uz približavanje i udaljavanje prikaza, počevši od 7,9 puta pa 1,0 puta do 0,5 puta. UI/UX podložni su promjeni. Prikaz rijeke i mosta na telefonu. Prikaz na zaslonu prikazuje kako telefon prelazi iz iznimno širokokutnog načina u širokokutni način uz približavanje i udaljavanje prikaza, počevši od 7,9 puta pa 1,0 puta do 0,5 puta. UI/UX podložni su promjeni.
SAVJET
Zadržite fokus i vrijednost ekspozicije da bi osvjetljenje ostalo isto dok se krećete.

Idite na široko ili ništa

Ako želite zaokupiti maštu publike spektakularnim snimkama kao u kinu, morate odabrati Iznimno širokougaonu kameru. Od epskih pejzaža do bilježenja svega što stane na displej, iznimno širokougaoni objektiv pomaže Vam pripremiti scenu za Vašu priču. Budući da pokrivate više uglova, pokušajte snimati na dobro osvijetljenim područjima kako ne bi došlo do sjena i zrnanja. Naravno, postoje „najbolji” dijelovi dana za snimanje, a to su obično izlazak ili zalazak sunca (poznatiji i kao zlatni sat), stoga im posvetite malo vremena.

Slika izbliza osobe koja vozi skateboard na betonskoj stazi. Vide se njezina desna loga i lijeva ruka koje se pomiču naprijed-natrag radi hvatanja momenta. Slika izbliza osobe koja vozi skateboard na betonskoj stazi. Vide se njezina desna loga i lijeva ruka koje se pomiču naprijed-natrag radi hvatanja momenta.

Neka bude stabilno

Stabilizacija videozapisa nije nužna ako namjerno želite postići podrhtavanje, ali ako želite izbjeći zamućenje, morate uložiti u stalak ili kardan. Stalak je dobar za snimanje na mjestu, ali kardan je najbolji za snimanje u pokretu. Ako samo razmišljate o pokretanje vloga i niste spremni za dodatnu opremu, jednostavno koristite funkciju super stabilizacije na Galaxy Note10 da biste izbjegli podrhtavanje do kojeg dolazi usred snimanja iz ruke.

Telefon koji prikazuje muškarca koji svira gitaru na krovu. Kamera zumira od 1,0 do 7,9 puta radi prikaza sposobnosti značajke Zoom-in mikrofon da izolira zvuk gitare. UI/UX podložni su promjeni. Telefon koji prikazuje muškarca koji svira gitaru na krovu. Kamera zumira od 1,0 do 7,9 puta radi prikaza sposobnosti značajke Zoom-in mikrofon da izolira zvuk gitare. UI/UX podložni su promjeni.
Zoom-in mikrofon
Kontrolišite zvuk oko sebe prilikom približavanja ili udaljavanja prikaza na Galaxy Note10 uređaju.

Slušajte

Film s lošim zvukom slobodno može biti i nijem osim ako ne planirate dodati potpuno novi zvuk u postprodukciji (a tko ima vremena za to?). Poštedite se razmišljanja kako ukloniti pozadinske zvukove iz videozapisa i pokušajte snimati scene razgovora na tihom mjestu. Čujete jeku? Jednostavan trik za uklanjanje odjeka jest koristiti teške deke za upijanje zvučnih valova koji se odbijaju od poda. Ako je lokacija sjajna, ali s prevelikom pozadinskom bukom, koristite značajku Zoom-in mikrofon na Galaxy Note10 uređaju da biste pojačali zvuk koji želite naglasiti.

Žena se smiješi u kameru, a iza se prikazuju zgrade dok se klizač videozapisa s fokusom uživo namješta radi većeg zamućivanja okoline Žena se smiješi u kameru, a iza se prikazuju zgrade dok se klizač videozapisa s fokusom uživo namješta radi većeg zamućivanja okoline

Pokušajte zamutiti pozadinu

Privlačan film čine različiti snimci, neočekivani uglovi i jedinstvene tačke gledišta. Potaknite svoju kreativnost još malo. Zašto ne biste zamutili dio videozapisa i fokusirali pažnju na objekt? Za onu filmsku dubinu polja približite se objektu i pretvorite ga u filmsku zvijezdu. Također probajte snimati na mjestima gdje postoje mjesta sa živopisnim bojama ili jarkim svjetlom u pozadini. Zabavna funkcija kao što je Videozapis s fokusom uživo na Galaxy Note10 uređaju omogućuje Vam stvaranje popularnih bokeh efekta pomoću samog telefona.

'„Dan u Brooklynu #withGalaxy” upisuje se na videozapisu koji prikazuje Brooklyn Bridge most. Zatim se prikazuje telefonski prikaz djevojke koja kliže, dok su svojstva za uređivanje u programu Adobe Premiere Rush vidljiva na ekranu. Prijelazi se mijenjaju iz „bez” u „klizanje” '„Dan u Brooklynu #withGalaxy” upisuje se na videozapisu koji prikazuje Brooklyn Bridge most. Zatim se prikazuje telefonski prikaz djevojke koja kliže, dok su svojstva za uređivanje u programu Adobe Premiere Rush vidljiva na ekranu. Prijelazi se mijenjaju iz „bez” u „klizanje”
Cjelodnevna baterija
Zabilježite sve što Vam se ukaže zahvaljujući cjelodnevnoj bateriji koja traje.

Uspješno uređivanje

Uređivanje se možda čini kao dosadan dio, ali tu nastaje čarolija. Bez uređivanja imate samo nekoliko zanimljivih, ali besmislenih isječaka, stoga odvojite vrijeme da ih posložite po redu kako bi ispričali vizuelno privlačnu priču o putovanju. Jedna od najboljih aplikacija za uređivanje videozapisa Adobe Premiere Rush omogućuje Vam unos pravodobnih prelaza, dodavanje naslova za kontekst i ispravljanje boja poput profesionalca – sve na Vašem telefonu.

Pripremite se za izradu vlastitog filmskog vloga o putovanju

Zahvaljujući profesionalnom sistemu kamera i cjelodnevnoj bateriji, Galaxy Note10 spreman je uzdići Vaše snimanje na novi nivo.

Pročitajte ove priče