Wellbeing

Ostanite jaki dok ostajete kod kuće

Kako vježbanje kod kuće može pomoći parovima da napreduju.

Par se priprema za početak svakodnevnog vježbanja kod kuće Par se priprema za početak svakodnevnog vježbanja kod kuće

Vježbanje kod kuće izvrstan je način da se dobro osjećate u ovim vremenima. Bez obzira na to, vrlo lako dođe do dosade i lošeg raspoloženja dok sami trčite na traci za trčanje ili dižete tegove. Uključite partnera kako bi kućni fitness bio zabavan i svjež. Udahnite novi život u svoju rutinu vježbanja i provedite kvalitetno vrijeme uz par vježbi kod kuće.

 Par se odmara kod kuće ispred velikog ekrana  Par se odmara kod kuće ispred velikog ekrana

Prilagodite svoju rutinu

Ako vježbate u paru, u udobnosti svog doma, to znači da slobodno možete pronaći ritam i tempo koji je prihvatljiv za vas oboje. Pogledajte različite video sadržaje s vježbama i upotrijebite najbolje dijelove kako biste stvorili personaliziranu vježbu koju možete pratiti na televizoru. Zajedno postavljajte i ostvarujte kondicijske ciljeve i njegujte svoj odnos.

Osmislite vježbu u kojoj ćete oboje uživati

Zagrijte se na pravi način

Jeste li znali da istezanje prije vježbanja povećava fleksibilnost mišića i poboljšava cirkulaciju krvi? Zagrijavanje uz dinamično rastezanje cijelog tijela dobra je navika. Reproduciranje videozapisa s vježbama istezanja na TV ekranu olakšava usvajanje detaljnih pokreta i razvoj pravilnog držanja i tehnike. Za početak, evo nekoliko osnovnih načina istezanja za parove.

Par se priprema za vježbanje ispred televizora s velikim ekranom Par se priprema za vježbanje ispred televizora s velikim ekranom
2020 82" Q950R Flagship QLED 8K HDR 4000 Smart TV 2020 82" Q950R Flagship QLED 8K HDR 4000 Smart TV
2020 QLED 8K
Pregledajte novi fitness sadržaj na svom televizoru i dobijte preporuke na osnovu svojih sklonosti.

Izgradite čvrst temelj

Dobra rutina vježbanja započinje izgradnjom snage. Čučnjevi jačaju vaše trbušne mišiće i uravnotežuju gornji i donji dio tijela. Ako izvodite čučanj u paru to vam pomaže da čučnete niže, povećavajući efikasnost vježbanja cijelog tijela. Započnite okrenuti jedan prema drugom, ispružite te se uhvatite za obje ruke dok se spuštate u čučanj. Dok držite položaj čučnja, svaki partner otpušta jednu ruku i polako zakreće kičmu dok drugu ruku pruža prema van. Držite kukove okrenute prema partneru.

Osvojite izazove zajedno

Osjećate se dovoljno samopouzdano da biste mogli testirati svoje vještine? Na svom televizoru potražite naprednije vježbe koje su postavili online lični treneri. Ova izazovna joga poza odlična je vježba parova za poboljšanje ravnoteže tijela, snage i povjerenja. Preporučujemo da započnete s fizički jačim partnerom kao bazom, a laganijim partnerom kao letačem.

Baza i letač u početnom položaju za joga pozu Baza i letač u početnom položaju za joga pozu

1. KORAK

Baza leži ravno na podu, savijenih koljena, s oba stopala čvrsto pritisnuta na bokove zgloba letača.

Baza i letač se drže za ruke i pripremaju za sljedeći korak Baza i letač se drže za ruke i pripremaju za sljedeći korak

2. KORAK

Letač prebacuje težinu naprijed, prema nogama baze, dok se oba partnera hvataju za ruke i drže ih ravno. Kontakt očima između letača i baze uspostavit će povjerenje.

Letač podiže noge s tla, a baza preuzima težinu letača Letač podiže noge s tla, a baza preuzima težinu letača

3. KORAK

Kada se težina letača prebaci na bazu, letač podiže noge s tla dok baza ispravlja koljena. Letač drži noge vodoravno, a nožne prste ispruženo.

Letač je u zraku, s težinom poduprtom samo nogama baze Letač je u zraku, s težinom poduprtom samo nogama baze

4. KORAK

Baza i letač usredotočuju snagu u ramenima kako bi se međusobno mogli gurati i pridržavati. Letač drži čvrsti trup, podiže glavu licem prema naprijed, pušta ruke i pruža ih unatrag poput ptičjih krila.

Čovjek koji sjedi kod kuće na kauču, gleda televizor s velikim ekranom i prima obavijesti o rasporedu izravno na TV ekranu. Čovjek koji sjedi kod kuće na kauču, gleda televizor s velikim ekranom i prima obavijesti o rasporedu izravno na TV ekranu.
Logotip aplikacije Samsung SmartThings Logotip aplikacije Samsung SmartThings
Aplikacija SmartThings
Postavite ciljeve u fitnessu i pratite svoje zdravlje pomoću aplikacije.

Pratite svaki centimetar svog napretka

Završite svako vježbanje selfiejima kako biste zabilježili taj zdravi sjaj nakon vježbanja i svoje rezultate. Pregledajte zajedno fotografije na Televizor s velikim ekranom i uočite nove mišiće koje ste razvili ili zabilježite dijelove koje želite poboljšati. To je zabavan način za komunikaciju i međusobnu odgovornost na putu za fitness.

Postavite podsjetnike za vježbanje

Sinhronizirajte pametni telefon s Pametni televizor i primajte obavijesti o rasporedu direktno na TV ekranu.

* Slike služe samo kao ilustracija i radi boljeg razumijevanja.
* Specifikacije izgleda, dizajna i GUI (grafički korisnički interfejs) koje ne utječu na rad proizvoda podložne su promjenama bez prethodne obavijesti.
* Pametne usluge, dostupnost značajke i grafički korisnički interfejs (GUI) može se razlikovati od regije do regije.
* Prije upotrebe potrebno je prihvatiti odredbe i uslove za Smart funkciju i pravila o zaštiti privatnosti.
* Za pametne funkcije potrebni su kompatibilni uređaji ili telefoni.
* Pogledajte stranicu s pojedinostima o proizvodu za pojedini model.

Opremite svoju kućnu teretanu

Opremite se osnovnim i trenirajte pametnije.

Pročitajte ove priče