Blagostanje

Vaš motivacijski fitness popis

Ne morate napuštati svoju zone komfora da biste dostigli fitnes ciljeve.

Ako se ne možete sjetiti kada ste zadnji put iskoristili članstvo u teretani, nećemo Vas osuđivati. Ispadanje iz rutine vježbanja događa se i najboljima od nas. Srećom, dobili smo recept za režim koji ne zahtijeva obilazak fitness centra – tako da možete smanjiti napor (najteži dio!) i prebaciti tu energiju prema obaranju ličnih rekorda.

SAVJET
Isprobajte popis za reprodukciju s BPM-om od cca. 147–169 BPM za trčanje i cca. 135–170 BPM za vožnju biciklom.
1

Adrenalinsko gorivo na dohvat ruke

Potvrđeno je – muzika može doslovno prevariti Vaš mozak kako bi se Vaši treninzi činili manje kao posao. „Muzika je poput lijeka za sportaše”, kaže dr. Costas Karageorghis iz London’s Brunel University School of Sport and Education, u intervjuu za Reuters. „Može značajno smanjiti percepciju napora i povećati izdržljivost za čak 15 posto.” Da biste se zaista uživjeli u vježbanje, pronađite popis za reprodukciju koji se sinkronizira s ritmom Vaše tjelesne aktivnosti. Neke muzičke streaming aplikacije imaju popise za reprodukciju BPM (otkucaja po minuti) kojima možete pristupiti putem nosivih uređaja poput Galaxy Watch Active. I pogodili ste: BPM tih pjesama također odgovara vašem ciljanom otkucaju srca.

Galaxy Buds+
Odradite trening trčanja s virtuelnim trenerom u uhu.
2

Odgovoran partner koji nikada ne odustaje

Vježbanje s prijateljem u stvarnom životu može Vam dati poticaj koji Vam je potreban pametni plan vježbanja, ali pronalaženje osobe čiji se raspored slaže s Vašim može završiti kao navlačenje. Srećom, virtuelni fitness treneri stvarno postoje (zamislite: lični treneri bez velikih troškova), a fleksibilnost je njihovo srednje ime. Ali ako tražite više prijateljske smjernice u stvarnom vremenu, uređaj za praćenje fitnessa kao što je Gear IconX može Vam reći kada je vrijeme da trčite brže ili sporije uz ohrabrujuće glasovne upute.

3

Prijateljska konkurencija

Posljednja stvar koju vjerovatno želite učiniti jest fizički se napregnuti sat vremena prije ili nakon dugog radnog dana. Gledajte na vježbu kao na igru, a ne kao na posao na način da ubacite druge „igrače”. Fitness aplikacije poput Samsung Health mogu vam pomoći u usmjeravanju konkurentske crte i da budete ukorak s prijateljima (ili drugim korisnicima širom svijeta) u izazovima koji će vas motivirati. Iskoristite nagrade ili se samo pohvalite i uživajte u tom procesu.

4

Stil kojeg pokreće Vaše vrijeme

Ako ste raspoloženi za pozu psa koji gleda dolje, razmislite izvan prostirke. U Vašem telefonu nalazi se biblioteka aplikacija za fitness kao što je Trener za vježbanje, u kojoj možete odabrati hiljade vježbi i prilagođenih treninga. Želite li potaknuti svoju izdržljivost pomoću kampa za mršavljenje ili izgraditi temeljne mišiće putem energizirajućeg joga videozapisa – dobit ćete vrhunsko studijsko iskustvo čak i ako ste kod kuće u pidžami. Osim toga, ako gledate svoj sat na kino-prikazu kao što je onaj na Galaxy S10 uređaju, možete imati osjećaj kao da ste tamo.

Dodatno se potrudite

Uređaji kao što je Galaxy S10 olakšavaju Vam da se posvetite rastezanju kod kuće i sačuvate energiju. Zahvaljujući bežičnom PowerShare-u, ima dovoljno energije i za Vaše prijatelje s kojima vježbate – i stvarne i digitalne.

Pročitajte ove priče