Odaberite svoju lokaciju i jezik.
Lokalne novosti

Novi Galaxy S21 Ultra okupio legende britanske umjetničke scene

15/01/2021

Rankin i Steflon Don odaju počast muzičkim zvijezdama 80-ih kroz nesvakidašnji photo shooting 

Sarajevo, 15. januar 2021. godine – Kompanija Samsung Electronics predstavila je galeriju radova legendarnog britanskog fotografa Rankina, u potpunosti snimljenu novim Samsung Galaxy S21 Ultra pametnim telefonom. U saradnji sa britanskom rep umjetnicom, pjevačicom i tekstopiscem Stefflon Don, Samsung i Rankin odali su počast kultnim ženskim muzičarima 80-ih godina prošlog vijeka, koje su inspirisale današnje muzičke zvijezde, iz korijena promijenile kulturu i otvorile put novoj generaciji vizionara. 

 

Kombinujući duh osamdesetih sa moćnom energijom modernih društvenih mreža, Rankin i Stefflon Don poigrali su se sa ovom legendarnom erom, kreirajući fotografije i video sadržaje za Instagram i TikTok. Boje, stil i estetika sadržaja potupuno su transformisani uz pomoć sočiva na kameri Samsung Galaxy S21 Ultra telefona. Kao uređaj koji pomjera granice onoga što jedan pametni telefon može da uradi, S21 Ultra omogućio je Rankinu i Stefflon Don da dostignu novi nivo kreativnosti i izražavanja i podijele ga sa publikom na društvenim mrežama. Ovaj tip medija stvorio je novu formu umjetnosti, te je čitava jedna generacija korisnika društvenih mreža posvećena stvaranju, dijeljenju i gledanju sadržaja na svojim mobilnim uređajima, a Rankin se ovim projektom priključio tom rastućem trendu.  

 

„Sastavni dio mog kreativnog procesa jeste istraživanje novih tehnika i metoda za stvaranje revolucionarnih sadržaja. Radeći sa Steflon, kompanijom Samsung i Galaxy S21 Ultra telefonom, uspio sam da probudim u sebi novi vid kreativnosti, pritom ostajući vjeran sebi i svojoj estetici. Radio sam ono što volim, i to u potpunosti na pametnom telefonu - kreirao, snimao, uređivao sadržaje pogodne za društvene mreže, na način koji je promijenio moj rad izvan onoga što sam mislio da je moguće“, izjavio je Rankin i dodao da je veoma ponosan što su imali priliku i da odaju počast inspirativnim legendama 80-ih, koje su u svoje vrijeme slobodno izražavale svoju individualnost, a danas nastavljaju da motivišu nove generacije. Sa njim se složila i Stefflon Don, rekavši da su umjetnici iz 80-ih godina prošlog vijeka utabali put ka uspjehu muzičarima poput nje, te da je saradnja sa kompanijom Samsung i Rankinom bila izvanredna prilika da se oda priznanje njihovom sjajnom stilu i energiji.

 

Koristeći profesionalnu kameru Galaxy S21 Ultra telefona i njenu 8K Video Snap funkciju, Rankin je sa lakoćom mogao da iz 8K video zapisa „izvuče“ fotografije visoke rezolucije, bilježeći svaki živopisni detalj sa snimanja u formi fotografija i video snimaka, kao stvorene za dijeljenje na društvenim mrežama. Nova Director’s View funkcija omogućila je Rankinu da pregleda i odabere najbolje fotografije, kako bi u potpunosti prenio duh 80-ih, dok Vlogger View pruža mogućnost istovremenog snimanja videa prednjom i zadnjom kamerom, mijenjanje kadrova i zumiranje do 100 puta uz 100x Space Zoom.

 

Telefon Galaxy S21 Ultra predstavlja najnovije poglavlje decenijske tradicije Galaxy S serije, koja pruža vrhunsko mobilno iskustvo. S21 serija dolazi u tri modela koji odgovaraju različitim životnim stilovima - Galaxy S21 i S21+ nude najnovije flagship iskustvo koje će korisnicima pomoći da izvuku maksimum iz svakog trenutka, dok S21 Ultra donosi najsavremeniju tehnologiju onima koji uvijek žele da budu jedan korak ispred svih. Uz uređaje poput ovih i moć društvenih mreža, sadašnje i buduće generacije nastaviće da izražavaju svoju individualnost, otkrivajući i osnažujući naraštaje prije i poslije njih.

 

Za više informacija o Galaxy S21 telefonima posjetite https://www.samsung.com/ba/smartphones/galaxy-s21-5g/  ili https://www.samsung.com/ba/smartphones/galaxy-s21-ultra-5g/.

 

O Samsung Electronics Co., Ltd.

 

Svojim idejama i tehnologijom Samsung inspiriše svijet i oblikuje budućnost. Kompanija postavlja standarde u oblasti TV aparata, smartphonea, nosivih uređaja, tableta i digitalnih kućnih uređaja, mrežnih i LSI sistema, memorije i LED tehnologija. Za dodatne informacije i vijesti, posjetite http://news.samsung.com.

 

O Rankinu

 

Rankin je britanski fotograf, izdavač i filmski režiser. Njegov portfolio obuhvata sve od portreta do dokumentaraca, a neka od imena sa kojima je radio su bendovi The Rolling Stones i The Queen, David Bowie, Kate Moss, Kendall Jenner i mnogi drugi.

 

Rankin je 1992. godine, zajedno sa Jeffersonom Hackom, pokrenuo časopis Dazed & Confused, a među ostalim publikacijama nalaze se i AnOther, AnOther Man, štampano i digitalno izdanje posvećeno modi i popularnoj kulturi Hunger, kao i više od 40 knjiga. Njegovi radovi objavljivani su svuda - od njegovih publikacija, do magazina Elle, Vogue, Esquire, GQ, Rolling Stone i Wonderland, a izlagao je u galerijama širom svijeta, uključujući muzej MoMA u New Yorku i Viktorije i Alberta u Londonu. Kao režiser, kreirao je kampanje za Nike, L'Oreal, Dove, Pantene, Diageo, Women's Aid i Comic Relief, kao i muzičke spotove za Miley Cyrus, Ritu Oru, Kelis...

 

O Steflon Don

 

Stefflon Don, čije pravo ime ime je Stefani Alen, popularna je britanska rep umjetnica, pjevačica i tekstopisac. Njen uspon na britanskoj rep sceni bio je munjevit, budući da je za kratko dospjela u prvih 10 na top listama u Britaniji, kao i na Bilbord listama. Nakon toga, njena karijera je išla samo uzlaznom putanjom.

 

Porijeklom sa Jamajke, Stefflon je rođena u Birmingemu, da bi se sa četiri godine preselila sa porodicom u Holandiju. U London se vratila kada je napunila 14 godina, kako bi započela svoju muzičku karijeru, radeći sa britanskim rep umjetnicima – Bizzle i Sneakbo. Stefflonino jamajčansko naslijeđe ima jak uticaj na njenu muziku, a može se osjetiti i upliv španske, portugalske i afričke kulture.

 

Svjetsku slavu stekla je 2017. godine, kada se njen debitantski singl „Hurtin Me“ u saradnji sa French Montanom našao u prvih 10 u Britaniji, dostigavši platinumski status. Stefon danas ima fanove širom Sjedinjenih Američkih Država, Južne Amerike i Evrope, sa 2,3 milijarde slušanja na Apple Music platformi, 444 miliona pregleda na Vevo, 1,2 miliona pratilaca na YouTube-u i 2,5 miliona na Instagramu. Sarađivala je sa brojnim svjetskim zvijezdama, kao što su Drake, Lil' Kim, Skepta, Mariah Carey i Shon Pol.