Odaberite svoju lokaciju i jezik.
Lokalne novosti

Kompanija Samsung Electronics organizuje prvi 6G forum kako bi predstavila komunikacijske tehnologije sljedeće generacije

Poznati akademici i stručnjaci iz industrije pozvani su na majski događaj

10/05/2022
Kompanija Samsung Electronics organizuje prvi 6G forum kako bi predstavila komunikacijske tehnologije sljedeće generacije Kompanija Samsung Electronics organizuje prvi 6G forum kako bi predstavila komunikacijske tehnologije sljedeće generacije

Sarajevo, 10. maj 2022. – Kompanija Samsung Electronics najavila je organizaciju prvog Samsung 6G seminara koji će se održati 13. maja 2022. godine s početkom u 2 sata iza ponoći po našem vremenu. Svi zainteresovani mogu se registrovati online putem web stranice događaja https://Samsung6gForum.com do 13. maja. Sve novosti vezane uz događaj bit će poslane putem maila, a registrovani učesnici mogu postavljati pitanja na web stranici uoči svakog dijela.

 

Samsung 6G forum će u okviru teme "Sljedeće hiper-povezano iskustvo za sve" (The Next Hyper-Connected Experience for All.) okupiti vodeće globalne stručnjake iz akademske zajednice i industrije u području komunikacijskih tehnologija sljedeće generacije kako bi detaljno raspravljali o budućnosti tehnologija koje će doprinijeti značajnim promjenama u cijelom svijetu do 2030. godine.

 

Forum će biti podijeljen u dva dijela i emitovat će se uživo putem Samsung Youtube kanala. Svaki dio sadržavat će govore stručnjaka nakon kojih će uslijediti panel diskusija.

 

"Uzbuđeni smo što ćemo ugostiti naš prvi forum koji je posvećen isključivo dijeljenju znanja i uvida u 6G tehnologiju te širenju naše vizije. Kao dodatak Samsung AI seminaru i Samsung Security Tech seminaru koji održavamo svake godine pod nazivom 'Samsung Tech Forum', novi Samsung 6G forum osnažit će našu poziciju na ovom području. Radujemo se što ćemo raspravljati o povezanim ključnim temama s kolegama, stručnjacima i sa svim zainteresovanima za komunikacijske tehnologije sljedeće generacije", izjavio je Sebastian Seung, predsjednik i voditelj odjela za istraživanje.

 

Odjel za istraživanje kompanije Samsung Electronics djeluje kao napredni centar za razvoj kompanije, a prednjači pri budućim tehnologijama za DX odjel (Device eXperience).

 

Raspored Samsung 6G foruma

 

Jutarnji dio – 6G Air Interface (2:00-5:10 CEST)

Jutarnji dio započet će uvodnim riječima Sebastiana Seunga, predsjednika i voditelja odjela za istraživanje. Detaljne stručne razgovore o temi "6G Air Interface" izlagat će Jeffrey Andrews, profesor na Univerzitetu Texas u Austinu, Charlie Zhang, viši potpredsjednik  Samsung Researcha America, Takehiro Nakamura, viši potpredsjednik i generalni direktor 6G Laboratorije u NTT DOCOMO, i John Smee, viši potpredsjednik inženjeringa u Qualcomm Technologies, Inc. Nakon toga slijedi panel diskusija koju će voditi Juho Lee, saradnik u Samsung Researchu.

 

Poslijepodnevni dio – Inteligentna mreža za 6G (6:10-9:10 CEST)

Poslijepodnevni dio na temu "Inteligentna mreža za 6G" počet će govorom Tarika Taleba, profesora na Univerzitetu u Oulu, nakon kojega će uslijediti govori SeungJooa Maenga, stručnjaka u mrežnom poslovanju kompanije Samsung Electronics, Byonghyoa Shima, profesora na Seulskom nacionalnom univerzitetu te Shin Jina, profesora na Southeast Univerzitetu u Kini. Nakon njihovih izlaganja, uslijedit će panel rasprava koju će voditi Sunghyun Choi, izvršni potpredsjednik i voditelj Centra za istraživanje naprednih komunikacija u odjelu za istraživanje, Samsung Electronics.

 

Za više informacija o Samsung Tech Forumu posjetite https://research.samsung.com/events.

 

###

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost transformirajućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefinira svjetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, lijevanih i LED rješenja. Za najnovije vijesti posjetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com.