Odaberite svoju lokaciju i jezik.
Lokalne novosti

Samsung dostigao brojku od milion prodatih pametnih monitora

Tajna popularnosti M8: moderan dizajn i nove karakteristike čine vaš životni stil još pametnijim

02/05/2022
Samsung Smart Monitor Samsung Smart Monitor

Sarajevo, 29. april 2022. – Kompanija Samsung Electronics objavila je da je akumulirana prodaja serije Smart Monitora premašila milion uređaja na globalnom nivou.

 

Novi „uradi sve" monitori podržavaju Smart Hub, pružajući savršenu kućnu kancelariju i okruženje za školske obaveze bez potrebe za povezivanjem sa računarom ili bilo kojim drugim vanjskim uređajem. Osim toga, monitor korisnicima omogućava uživanje u raznim OTT uslugama kao što su Netflix, Samsung TV Plus i YouTube.  

 

Na temelju popularnosti svog prvog pametnog monitora koji je predstavljen krajem 2020, Samsung je ove godine poboljšao svoju ponudu. Sada Samsung nudi 11 vrhunskih pametnih monitora, uključujući modele M8, M7 i M5.

 

Konkretno, svestrani novi M8 karakteriše legendarni tanak dizajn i dolazi u četiri, privlačne nove boje - topla bijela, ružičasta, svjetloplava i proljetno zelena. Elegantan dizajn M8 monitora dobro se uklapa u svako okruženje, zadovoljavajući niz različitih zahtjeva korisnika.

 

Osim toga, uklonjiva kamera SlimFit Cam M8, aplikacija za videokonferencije i druge inovativne tehnologije prikaza, glavni su pokretači njegove popularnosti jer se ljudi prilagođavaju novim životnim stilovima – poput rada i školovanja od kuće.

 

Smart Monitor M8 dobio je nagradu CES 2022 Innovation Awards od CTA (Consumer Technology Association) kao priznanje za široku lepezu njegovih tehnologija prikaza. Samsung je počeo primati prednarudžbe za M8 u SAD-u, Njemačkoj, Francuskoj i mnogim drugim zemljama 28. marta 2022. Prednarudžbe za proizvod nadmašile su očekivanja kompanije, odražavajući popularnost proizvoda u cijelom svijetu. U prvom tromjesečju prodaja serije Smart Monitora, uključujući i prodaju M8 po narudžbi, porasla je za približno 40% u odnosu na isti period prošle godine.

 

"Kako potrošači sve više rade, uče i zabavljaju se kod kuće, Smart Monitor redefiniše tradicionalnu ulogu monitora i nudi niz karakteristika za poboljšanje bilo kojeg načina života. Oduševljeni smo što smo dostigli ovu prekretnicu od milion jedinica i predviđamo da će se potražnja nastaviti jer potrošači širom svijeta žele živjeti pametnije svaki dan”, rekla je Hyesung Ha, izvršna potpredsednica divizije za vizuelne prikaze kompanije Samsung Electronics.

 

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

 

Samsung inspiriše svijet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svjetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rješenja. Za najnovije vijesti posjetite http://news.samsung.com.