Odaberite svoju lokaciju i jezik.
Lokalne novosti

Samsung na CES 2022 sajmu predstavio najnovije modele MICRO LED, Neo QLED i Lifestyle televizora

Unaprijeđena kvaliteta slike i zvuka, nova Smart Hub platforma te dodatna oprema koja nudi personalizovano korisničko iskustvo obilježava nove modele Samsung televizora

06/01/2022
Samsung na CES 2022 sajmu predstavio najnovije modele MICRO LED, Neo QLED i Lifestyle televizora Samsung na CES 2022 sajmu predstavio najnovije modele MICRO LED, Neo QLED i Lifestyle televizora

Sarajevo, 5. januar 2022. Kompanija Samsung Electronics predstavila je svoje najnovije modele MICRO LED, Neo QLED i Lifestyle televizora na najočekivanijem tech događaju Consumer Electronics Show (CES) 2022. Sa značajnim napretkom u kvaliteti slike i zvuka, novim mogućnostima odabira veličine ekrana te nadograđenim interfejsom s prilagodljivim dodacima, televizori u 2022. donose viziju 'Screens Everywhere, Screens for All' s realističnim prikazom živopisnih boja, impresivnog zvuka te hiper-personalizovanim korisničkim iskustvom.

MICRO LED: Vrhunac prikaza na ekranu

Na sajmu CES 2022 Samsung je predstavio MICRO LED ekrane u tri nove veličine – 110”, 101” i 89”, koji zahvaljujući LED diodama veličine 25 miliona mikrometara nude najbolju kvalitetu slike u svom rangu. Osim hardverskih inovacija, najnoviji MICRO LED ekran podržava 20-bitnu dubinu sivih tonova s više od milion koraka svjeta i nivoa boja za istinski HDR doživljaj. Također izražava 100% DCI i Adobe RGB raspon boja, a zajedno s impresivnim dizajnom koji omogućava omjer ekrana i okvira u nivou od 99,99%, donosi revolucionarne performanse za najbolje iskustvo gledanja omiljenih sadržaja.

 

Zaključno, MICRO LED dolazi s još boljom funkcionalnošću i karakteristikama prilagodbe:

·        Art Mode obogaćen je s dva ekskluzivna umjetnička djela poznatog umjetnika i dizajnera Refika Anadola.

·        Multi View omogućava korisnicima da istovremeno gledaju sadržaj iz četiri različita izvora – s bilo kojeg ili sva četiri HDMI priključka – u 4K rezoluciji do 120 FPS-a.

·        Dolby Atmos donosi vrhunsko audio iskustvo s gornjim, bočnim i donjim kanalnim zvučnicima za višedimenzionalni zvuk koji oduzima dah.

 

“Značajnim napretkom tehnologije i različitim načinima distribucije zabave, uloga televizora dramatično se promijenila u posljednjih nekoliko godina. S našom najnovijom linijom televizora korisnicima pružamo impresivno video i audio iskustvo koje se može maksimalno prilagoditi njihovim individualnim potrebama. Bilo da ste ljubitelj filmova, tech entuzijast, gamer ili čak ljubitelj umjetnosti, Samsung ima vrhunske uređaje koji mogu ukrasiti svačiji dom,“ rekao je Simon Sung, izvršni potpredsjednik i voditelj tima prodaje i marketinga Odjela za vizuelno poslovanje, Samsung Electronics.

 

Nova evolucija Neo QLED televizora
Novi modeli Neo QLED televizora pružaju neke od najčišćih slika uz impresivni doživljaj zvuka, a sve zahvaljujući Neo Quantum procesoru koji sadrži unaprijeđeno mapiranje kontrasta s pozadinskim osvjetljenjem, povećavajući nivo svjetla s 12 na 14-bitnu gradaciju za veću kontrolu izvora svjetlosti. Novi Neo QLED televizori donose i Real Depth Enhancer, multi-inteligentni algoritam kvalitete slike, obogaćeni su i inovativnim EyeComfort načinom rada za automatsko prilagođavanje svjetla i tona ekrana, dok Dolby Atmos tehnologija s novim višekanalnim zvučnicima brine za dinamičan zvuk koji prati radnju iz svih uglova. Na kraju, novi modeli omogućavaju korištenje i Shape Adaptive Light tehnologije koja koristi Neo Quantum Procesor za analizu linija, oblika i površina za upravljanje svjetlošću iz Quantum Mini LED dioda. Time se poboljšava nivo svjetlosti i preciznost svih oblika prikazanih na ekranu, što će rezultirati izvanrednim i punim HDR prikazom.

 

Lifestyle televizori ojačani mat zaslonom
Nagrađivani Samsung Lifestyle televizori za 2022. godinu neprimjetno spajaju dizajn i tehnologiju koja stvara jedinstveno i personalizovano korisničko iskustvo. Ovogodišnji The Frame, The Serif i The Sero ojačani su novim mat ekranom sa svojstvima protiv odsjaja, anti-refleksije i otiska prsta što će korisnicima pružiti dosad najugodniji doživljaj gledanja omiljenog sadržaja. Također, The Frame sada dolazi s većim rasponom odabira veličine zaslona od 32'' do 85'', isto kao i The Serif koji ima novi dodatak opcije veličine ekrana od 65”.

Novi Smart Hub za vrhunsko korisničko iskustvo
U 2022. godini Samsung pametni televizori dolaze s novim Smart Hubom koji korisnicima otkrivanje i odabir sadržaja stavlja u centar njihovih preferencija gledanja. Korisnicima je dostupna i nova aplikacija Watch Together za videorazgovor s prijateljima i porodicom dok gledaju svoje omiljene serije i filmove, što zagarantovano zbližava cijelu porodicu. Nadalje, Smart Calibration opcija osigurava podešavanje postavki za optimalnu kvalitetu slike, a korisnici na raspolaganju imaju Basic način rada za brz i jednostavan način kalibracije ekrana u roku od 30 sekundi te Professional način rada koji optimizira ekran za netaknutu kvalitetu slike za oko 10 minuta. Gamerima je na raspolaganju Gaming Hub opcija koja donosi odličan streaming sadržaj omiljenih naslova, dok brojna partnerstva s vodećim organizacijama u industriji kao što su NVIDIA, GeForce Now, Stadia i Utomik donose bogatu bazu igraćih naslova. Korisnici koji vole umjetnost mogu iskoristiti mogućnost NFT platform aplikacije u obliku integrisane, intuitivne platforme za pretragu i kupovinu digitalnih umjetničkih djela putem MICRO LED, Neo QLED i The Frame modela televizora.

Dodatne opcije kreirane po mjeri korisnika
Novi Samsung modeli televizora iz 2022. podržavaju vertikalni interfejs, uključujući platformu Smart Hub i opciju Multi View. Aplikacije kao što su YouTube i TikTok imaju mogućnost mirroringa i emitovanja u vertikalnom načinu rada isto kao i Ambient Mode+ i Art Mode, a sve uz novu tipku za rotiranje na daljinskom upravljaču koja korisnicima omogućava jednostavno rotiranje zaslona jednim klikom na dugme.

Pomicanje granica s najnovijim Soundbarom
Samsung soundbarovi za 2022. dobili su tehnološke nadogradnje kako bi pružili još impresivnije, trodimenzionalno audio iskustvo. Q-Symphony, prepoznatljivo iskustvo surround zvuka poboljšano je s dodatnom sinhronizacijom što omogućava soundbaru i zvučnicima TV-a još bolje povezivanje i uključivanje zvučnika gornjeg kanala istovremeno pružajući ekspanzivnu, moćnu zvučnu scenu. Također dolaze s Dolby Atmos bežićnim povezivanjem[1], bežičnom vezom pametnog televizora na Soundbar u kojoj ekran i zvučnici soundbara pružaju nevjerovatno audio iskustvo bez kablova koji ometaju.

Predstavljen je i novi soundbar model HW-S800B Ultra Slim Soundbar, čija je glavna karakteristika uz tanki dizajn moćna reprodukcija bas zvuka zahvaljujući integraciji pasivne radijatorske tehnologije sa subwoofeerom. S vrhunskim zvučnim kanalima, novi ultra tanki model soundbara pruža istinski snažan zvuk s dubinom od 1.6''.

Za više informacija, uključujući fotografije ili video o proizvodima koje je Samsung predstavio na ovogodišnjem CES 2022, posjetite news.samsung.com/global/ces-2022.

 

Napomena: Sve funkcije, opcije, specifikacije i druge informacije o proizvodu navedene u ovom dokumentu, uključujući, ali ne ograničavajući se na prednosti, dizajn, cijene, komponente, performanse, dostupnost i mogućnosti proizvoda podložni su promjenama bez obavijesti ili obaveze. Dostupnost gore navedenih proizvoda, usluga i opcija može se razlikovati ovisno o regiji.

 

###

 

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost transformišućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefinira svjetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livanih i LED rješenja. Za najnovije vijesti posjetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com.

 

[1] Kompatibilan sa Samsung QLED televizorima iz 2022. godine

Samsung na CES 2022 sajmu predstavio najnovije modele MICRO LED, Neo QLED i Lifestyle televizora