Odaberite svoju lokaciju i jezik.
Lokalne novosti

Samsung na CES 2022 predstavio najnovije Bespoke frižidere s francuskim vratima te nove Bespoke kućanske uređaje, kao i mogućnosti integracije SmartThings tehnologije

Osim novih modela Bespoke frižidera, na međunarodnom sajmu predstavljeni su i Bespoke kuhinjski set, Bespoke Jet™ usisivač te Bespoke mašina i sušilica rublja, a dodatno su predstavljene mogućnosti SmartThings Hub tehnologije Samsung uređaja u pametnom domu

11/01/2022
Samsung na CES 2022 predstavio najnovije Bespoke frižidere Samsung na CES 2022 predstavio najnovije Bespoke frižidere

Sarajevo, 10. januar 2022. – Kompanija Samsung Electronics je na međunarodnom tehnološkom sajmu CES 2022 premijerno predstavila svoj prvi Bespoke frižider s francuskim vratima, proširujući široku ponudu poznatih Bespoke frižidera. Novi modeli uključuju verzije s 3 vrata, 4 vrata i Family Hub™ modelom. Uz to, Samsung je prikazao i cijeli niz Bespoke kućanskih uređaja, uključujući nove proizvode kao što su Bespoke Jet™ bežični štapni usisivač i Bespoke mašina za veš i sušilica, donoseći ideal Bespoke tehnologije i drugim uređajima u kućanstvu. Novi kućanski uređaji spajaju prilagodljiv dizajn s jedinstvenim tehnologijama koje zajedno nadahnjuju potpuno novi način života. Dodatno, otkrivene su i dodatne pojedinosti o integraciji softvera SmartThings Hub u odabrane Samsung pametne telefone, ekrane i Family Hub frižidere za 2022. godinu.

 

Sa Bespoke frižiderom u centru domaćinstva, korisnici će moći prilagoditi interijer prema vlastitom stilu s kuhinjskim paketima koji uključuju mašine za suđe, šporete i mikrovalne pećnice velikog raspona u bijeloj, tamnoplavoj ili zelenoj boji. Izvan kuhinje, Bespoke Jet™ usisivač donosi snažne performanse čišćenja i eleganciju u dnevni boravak, dok Bespoke mašina za veš i sušilica rublja čine pranje rublja inteligentnim i jednostavnim zadatkom.

 

„Bespoke koncept nije ograničen samo na uređaje u kuhinji. Vjerujemo da bi korisnici trebali imati slobodu dacprilagode cijeli svoj dom onako kako bi zaista htjeli. Ovim novim kućanskim uređajima omogućavamo korisnicima stvaranje životnih prostora koji uistinu odražavaju njihov ukus i osjećaj estetike – koristeći značajne Samsung inovacije i tehnologiju“, izjavio je Kanghyup Lee, izvršni potpredsjednik i voditelj prodaje i marketinga odjela za poslovanje digitalnim uređajima, Samsung Electronics.

 

Bespoke frižider s francuskim vratima

Dostupan u raznim veličinama, konfiguracijama i bojama, najnoviji Samsung Bespoke frižider s francuskim vratima omogućava prilagodljivi elegantan dizajn ravnog prednjeg dijela. Uz ovo proširenje postojeće ponude Bespoke frižidera, koja uključuje Bespoke 4-Door Flex™, Bespoke 2-Door zamrzivač i Bespoke 1-Door Flex Column, sad postoji opcija Bespoke frižidera koja odgovara potrebama svake porodice. Bespoke frižider s francuskim vratima bit će dostupan u varijantama od 3 ili 4 vrata u regularnoj te plićoj verziji, kao i s uključenom nadograđenom Family Hub™ opcijom za 2022. godinu.

 

Uz mogućnost odabira od 12 boja i dva završna premaza – staklo i čelik, Bespoke frižider s francuskim vratima korisnik može prilagoditi svojim željama uz hiljade kombinacija. U staklenoj obradi, nove dostupne boje su bijela, siva, ružičasta, ugljeno crna, jutarnja plava, klementina-narandžasta i žuta boja izlaska sunca. U čeličnoj završnoj obradi, nove boje uključuju zemljanu, mat crnu, mornarsko plavu, smaragdno zelenu i boju nehrđajućeg čelika.

 

Kako bi korisnicima pomogao da bolje pohranjuju i čuvaju svoje namirnice, Bespoke frižider s francuskim vratima dolazi opremljen najnovijim Samsung inovacijama za pohranu i hlađenje. Tako Beverage Center™ i dual Auto Ice Maker korisnicima pružaju brz pristup hladnim napicima, dok FlexZone™ održava namirnice na optimalnoj temperaturi kako bi sigurno ostale svježe. Uz širok raspon pametnih funkcija Family Hub™ donosi zabavu u kuhinju i pomaže porodicama da ostanu organizovane i povezane.

 

U sklopu nadogradnji za 2022. godinu, Family Hub™ podržavat će usluge poput Samsung TV Plus, pružajući besplatan TV sadržaj i besprijekorno kontinuirano iskustvo gledanja na drugim ekranima kao što su Samsung Smart TV i Galaxy uređaji. Family Hub™ za 2022. podržavat će i Amazon Alexu u odabranim regijama, što znači da potrošači mogu pristupiti raznim Amazonovim uslugama, uključujući Amazon Music te naručivati pametne filtere za vodu na svojim frižiderima. View inside opcija također je nadograđena tehnologijom interne kamere za pristup i korištenje informacija na etiketama hrane, omogućavajući korisnicima pregled sadržaja frižidera, datuma isteka roka trajanja na proizvodima i još mnogo toga.

 

Bespoke Jet™

Bespoke Jet™ bežični štapni usisivač prvi put je predstavljen na Bespoke Home 2021, a na globalna tržišta dolazi 2022 godine. Uz Samsung All-in-One Clean Station™ postaju, Bespoke Jet™ olakšava održavanje čistoće i higijene doma korisnika. Nakon što završe s čišćenjem, korisnici mogu jednostavno priključiti usisivač na stanicu i on će automatski isprazniti vrećicu za prašinu i početi se puniti. Bespoke Jet™ također ima moderan, vrhunski dizajn koji je u isto vrijeme moćan i lagan te osmišljen da omogući sveobuhvatno rješenje za čišćenje. Pruža 210 W[1]  usisne snage i koristi višeslojni sistem filtriranja kako bi uhvatio 99,999% sitnih čestica prašine[2], pružajući snažnije, ali i jednostavnije iskustvo čišćenja doma. Bespoke Jet™ dostupan je u ponoćno plavoj, maglovito bijeloj i drveno zelenoj - bojama koje korisnicima pružaju da svoj usisivač smjeste gdje god žele bez narušavanja cjelokupnog uređenja svog životnog prostora.

 

Bespoke mašine za pranje i sušenje veša

Dizajnirane da uvedu Bespoke u praonicu rublja, Bespoke mašine za pranje i sušenje veša uključuju vrhunske pametne funkcije koje pranje rublja čine intuitivnijim i učinkovitijim. Oba uređaja dizajnirana su s ravnim prednjim dijelom te su dostupna u više boja, uključujući crnu i mornarsko plavu. Učeći obrasce korištenja i rutine pranja rublja, Smart Dial s umjetnom inteligencijom daje prioritet često korištenim postavkama, minimizirajući rad i pojednostavljujući proces pranja i sušenja. Pametna funkcija AI OptiWash™ optimizira postavke pranja, kao i vrijeme i nivo deterdženta za svako punjenje, olakšavajući izbor najboljeg programa pranja. Uz MultiControl™ korisnici mogu jednostavno koristiti pametnu mašinu za veš i sušilicu s upravljačke ploče veš mašine kada su jedinice složene zajedno.

 

Samsung SmartThings

Osim najnovijih kućanskih uređaja, Samsung je na CES 2022 otkrio i novitete po pitanju SmartThings tehnologije koja omogućuje povezani život i pokreće budućnost IoT-a (Internet of Things). Otkrivene su mogućnosti integracije softvera SmartThings Hub u odabrane Samsung pametne televizore, pametne ekrane i Family Hub hladnjake za 2022. godinu. Predstavljena na CES 2022, ugradnja softvera SmartThings Hub omogućuje besprijekornu povezanost i kontrolu, stavljajući Samsung uređaje u sredinu upravljačkog centra modernog pametnog doma.

 

„Kada se vratimo nekoliko godina unazad, korisnici su se uvijek oslanjali na neku centralnu tačku za povezivanje svih svojih uređaja. Integracijom SmartThings Hub tehnologije u odabrane Samsung uređaje, eliminisat ćemo ulazne prepreke i pojednostaviti cijeli proces kako bismo korisnicima omogućili stvaranje povezanog doma iz snova“, rekao je Mark Benson, voditelj odjela za proizvode i inženjering, Samsung SmartThings.

 

S brojnim uređajima koji su već kompatibilni s bogatim ekosistemom SmartThings partnerstva i budućom podrškom za revolucionarni standard interoperabilnosti pametnog doma Matter, SmartThings se nalazi u odličnoj poziciji stvaranja jedinstvenog korisničkog iskustva povezanog pametnog doma.

 

Integracija SmartThings Huba omogućava korisnicima da izvuku maksimum iz svojih Samsung uređaja korištenjem različitih komunikacijskih protokola pametnog doma. Uz Matter, ugrađeni softver podržavati će povezivanje putem Wi-Fi ili Etherneta, što će omogućiti komunikaciju između širokog spektra pametnih uređaja. Isto tako, povezivanje sa Zigbee uređajima također će biti moguće putem dodatnog USB pribora.

 

Za više informacija o Bespoke liniji proizvoda posjetite samsung.com/bespoke, a za više informacija o SmartThings tehnologiji posjetite www.smartthings.com.

 

###

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost transformišućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefinira svjetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livanih i LED rješenja. Za najnovije vijesti posjetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com.

 

O aplikaciji SmartThings

SmartThings je vrhunska tehnologija koja omogućava povezani život i pokreće budućnost IoT-a. Njegova otvorena platforma već podržava hiljade uređaja brojnih brendova i nudi beskrajne mogućnosti inovatorima i programerima koji traže besprijekornu povezanost u velikom IoT ekosistemu. Kompanija je predana donošenju pametne funkcionalnosti i mogućnosti gdje god potrošači žele biti, istovremeno poboljšavajući korisničko iskustvo. Trenutno postoje milioni ljudi u više od 200 zemalja koji svakodnevno pristupaju SmartThings tehnologiji kako bi stvorili automatizaciju i kontrolisali aspekte svojih pametnih domova putem aplikacije SmartThings i niza Samsung proizvoda kao što su pametni telefoni, televizori i digitalni uređaji. SmartThings nudi najfleksibilniju količinu protokola, uključujući novi IoT standard – Matter. Pokrenut 2012. godine, SmartThings ima sjedište u Mountain Viewu u Kaliforniji te je jedan od osnivača u odboru Connectivity Standards Alliance, organizaciji sastavljenoj od više stotina firmi koje stvaraju, održavaju i isporučuju otvorene globalne standarde za IoT. Za više informacija posjetite www.smartthings.com.

 

[1] Usisavanje testirano na temelju IEC62885-2 Cl. 5.8 standarda, na ulazu u nemotorizovani uređaj, uz korištenje Jet mode načina rada. Temeljeno na SLG Prüf- i Zertifizierungs GmbH testovima.

[2] Testirano na temelju IEC 62885-2, CL.5.11 od strane SLG Prüf i Zertifizierungs GmbH. Rezultati se mogu razlikovati ovisno o stvarnoj upotrebi. Odnosi se na čestice veličine od 0.5 do 4.2µm.

smart things