Lokalne novosti

Samsung pametni televizori bogatiji za još jednog glasovnog asistenta

11/12/2020

Sarajevo, 08. decembar 2020. godine - Kompanija Samsung Electronics najavila je da će se Google uskoro pridružiti postojećim glasovnim asistentima (Amazon Alexa i Bixby) dostupnim na Samsung pametnim televizorima, što će korisnicima omogućiti jednostavnije upravljanje i pretrage, bez potrebe za dodatnim preuzimanjem, hardverom ili instalacijom. Ovaj paket, trenutno vodećih glasovnih asistenata, koji se mogu modifikovati u skladu sa željama korisnika, imaće svi Samsung televizori iz 2020. godine – QLED 4K i 8K, Cristal UHD, kao i lifestyle modeli - Frame, Serif, Sero i Terrace.

 

Zahvaljujući širem spektru opcija, korisnici Samsung Smart televizora sada imaju brži i lakši pristup omiljenim zabavnim sadržajima i odgovorima na pitanja u realnom vremenu, kao i mogućnost neometanog upravljanja pametnim uređajima, pomoću glasovnog asistenta kojeg sami odaberu. Korištenje glasovnih komandi na pametnim televizorima omogućava laku pretragu kanala, podešavanje jačine zvuka, kontrolu aplikacija i još mnogo toga.

 

Upotreba glasovnih asistenata na pametnim televizorima značajno je porasla od momenta kada je predstavljen Bixby 2018. godine. Sada, uz podršku Google asistenta i Amazon Alexe, pozivamo korisnike da očekuju i zahtijevaju još više od svojih televizora,” rekla je Seline Han, potpredsjednica poslovnog odjeljenja za vizuelne displaye u kompaniji Samsung Electronics.

 

Uz pomoć glasovnih asistenata, ljubitelji zabave sada mogu bez mnogo napora naći željeni sadržaj, pretraživanjem po žanru, reditelju ili glumcu. Оsim novih TV programa i filmova, Alexa, Bixby i Google asistent također pružaju informacije o vremenskoj prognozi, najnovijim rezultatima utakmica ili puštaju vaše omiljene melodije. Pored toga, Google asistent korisnicima omogućava pristup i drugim Google uslugama koje im mogu olakšati svakodnevicu – Google Search, Photos, Maps, Calendar i mnoge druge.

 

Integrisanjem Google asistenta u Samsung pametne televizore, željeli smo da dnevnu sobu povežemo sa ostatkom pametnog doma i korisnicima pomognemo da njime bolje upravljaju korištenjem Google usluga. U okviru naše saradnje sa kompanijom Samsung, nastojimo da i na velikom ekranu ponudimo pomoć Google asistenta što većem broju korisnika širom svijeta,” rekao je Jack Krawczyk, glavni menadžer proizvoda za Google Assistant..

 

Kreiranjem novog „hub-a” u bilo kojoj prostoriji u kući, Samsung pametni televizori sada se mogu koristiti za upravljanje osvjetljenjem, podešavanje termostata, alarma ili obavljanje bilo kojih drugih zadataka, prema komandama odabranog glasovnog asistenta.[1]

####

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

 

Svojim idejama i tehnologijom Samsung inspiriše svijet i oblikuje budućnost. Kompanija postavlja standarde u oblasti TV aparata, smartphonea, nosivih uređaja, tableta i digitalnih kućnih uređaja, mrežnih i LSI sistema, memorije i LED tehnologija. Za dodatne informacije i vijesti, posjetite news.samsung.com.

 

 

[1] Dostupnost može varirati u zavisnosti od tržišta.