Odaberite svoju lokaciju i jezik.
Lokalne novosti

Samsung predstavio The Freestyle: Prenosivi projektor za zabavu na svakom koraku

The Freestyle je prvi projektor za prikazivanje sadržaja u kompaktnom izdanju, a glavne karakteristike za kvalitetu prikaza uključuju auto-level, auto-focus i auto-keystone

06/01/2022
Samsung predstavio The Freestyle: Prenosivi projektor za zabavu na svakom koraku Samsung predstavio The Freestyle: Prenosivi projektor za zabavu na svakom koraku

Sarajevo – 5. januar 2022. – Kompanija Samsung Electronics je na međunarodnom tehnološkom sajmu CES 2022 predstavila svoj najnoviji uređaj The Freestyle, prenosivi projektor za emitovanje sadržaja u pokretu. The Freestyle je prvi takav prenosivi projektor na svijetu koji donosi vrhunsko iskustvo gledanja omiljenih sadržaja i zabavu za korisnike koji žele prikazivati video i zvučni sadržaj bez obzira gdje se nalaze.  

 

The Freestyle kombinuje mogućnosti ne samo projektora, nego i pametnog zvučnika te ambijentalnog osvjetljenja u jedan lako prenosiv uređaj. The Freestye je težak svega 830 grama, a za razliku od konvencionalnih projektora, njegovo postolje omogućava rotaciju do 180 stepeni, pružajući korisnicima prikaz visokokvalitetnog videosadržaja bilo gdje – na stolovima, podovima, na zidu ili čak na plafonu.

„The Freestyle je jedinstveni projektor čiji je glavni zadatak biti svestran i fleksibilan kako bi odgovorio na sve potrebe korisnika i njihov način života koji se ubrzano mijenja. Zbog toga što eliminiše sva ograničenja u prostoru, The Freestyle predstavlja zabavan i praktičan uređaj koji se može koristiti prema ličnim preferencijama korisnika“, izjavio je Simon Sung, izvršni potpredsjednik i voditelj tima prodaje i marketinga Odjela za vizuelno poslovanje Samsung Electronics.

 

Najnoviji projektor The Freestyle dolazi s brojnim opcijama za kvalitet reprodukcije poput automatskog izjednačavanja (auto-keystone) i niveliranja (auto-level) koje pokreću vodeće tehnologije u industriji. Navedene opcije omogućavaju uređaju da automatski prilagodi svoj ekran za bilo koju površinu, pod bilo kojim uglom za savršeno proporcionalni prikaz. Uz to, opcija automatskog fokusa (auto-focus) pruža kristalno čisti prikaz na svim površinama i pod svim uglovima do 100 inča veličine. Isto tako, The Freestyle donosi i dvostruki pasivni radijator koji omogućava čist i dublji bas bez distorzije, kao i širenje zvuka od 360 stepeni za zvučno iskustvo visokog kvaliteta.

 

Što se tiče napajanja, The Freestyle je kompatibilan s eksternim baterijama koje podržavaju USB-PD te 50W/20V output ili više. Zbog toga ga korisnici mogu ponijeti sa sobom i koristiti u hodu ili kad odu na kampovanje. Također, The Freestyle je prvi prenosni ekran u svijetu koji može biti spojen na utičnicu za svjetlo bez potrebe za dodatnim kablovima, uz tradicionalno spajanje na zidni utikač za struju.

Kada se koristi kao projektor za prikazivanje sadržaja, The Freestyle je moguće iskoristiti za stvaranje svjetlosnih efekata zahvaljujući ambijentalnom načinu rada te prozirnom poklopcu leće. Osim toga, Freestyle je moguće iskoristiti i kao svojevrsni pametni zvučnik koji analizira muziku te prema rezultatima stvara vizuelne efekte koji se projektuju.

 

The Freestyle također donosi podršku za Smart TV opcije koje su dostupne na Samsung pametnim televizorima, uključujući streaming usluge, mirroring te mogućnosti emitovanja sadržaja kompatibilnih s Android i iOS pametnim telefonima. Zbog toga je The Freestyle prvi projektor na svijetu koji su certificirali veliki globalni OTT partneri za vrhunsko iskustvo gledanja sadržaja, a ujedno je i prvi projektor koji donosu glasovno upravljanje na velike udaljenosti s mogućnošću odabira vlastitog glasovnog asistenta.

 

The Freestyle projektor će na lokalnom tržištu biti dostupan sredinom februara. Za više informacija posjetite news.samsung.com/global/ces-2022 te www.samsung.com.

 

###

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost transformirajućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svjetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livanih i LED rješenja. Za najnovije vijesti posjetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com