U potrazi za savršenim pametnim televizorom

Jeste li ikad stali i zapitali se što je to pametno u „pametnim televizorima”?
Je li televizor koji sada posjedujete pametni televizor? I koju Vam vrijednost pametni televizor zaista donosi? To je trebalo istražiti.

Prvi je korak bio potražiti na internetu definiciju pametnog televizora. Nakon pregledavanja Wikipedije i nekoliko definicija na drugim rječnicima, sigurno je da pametni televizor ima vezu s internetom, posjeduje operativni sistem i opremljen je vlastitom uslugom za aplikacije.

Ali pravo je pitanje, od svih marki pametnih televizora koje postoje, koji je najbolji pametni televizor?

Prikazuje se grafičko sučelje Smart Huba preko pozadinske slike prirode na zaslonu televizora; grafičko sučelje sadrži različit sadržaj kao što je „Novo”, „Slijedi” i nekoliko aplikacija kao što su Netflix, Amazon Prime Video, YouTube, Facebook Video, Google Play Movies & TV, SmartThings, galerija, internet.

Kako odabrati pravi pametni televizor?

Raznovrstan sadržaj

Najveća je vrijednost kod pametnog televizora mogućnost uživanja u sadržaju izvan običnog rasporeda TV-kanala. Pametni televizor s omiljenim VOD uslugama kao što su Netflix, Amazon, YouTube plus uslugama puštanja muzike kao što je Spotify plus raznovrsne igre i sportski sadržaj u kojem možete uživati do mile volje. Čak su i plaćene usluge kablovskog i satelitskog emitiranja koje su prije bile dostupne samo uz TV-prijemnik sada dostupne za gledanje na pametnim televizorima; morate samo instalirati aplikaciju koju kablovski ili satelitski operater daje. A ako ste već pretplaćeni na te usluge, možete preskočiti naporan postupak instalacije.

* Za uslugu sadržaja potrebna je internetska veza i pretplata.

Brzo i jednostavno pretraživanje

Još jedan dobar savjet kod traženja najbolje pametnog televizora jest pronaći onaj koji Vam omogućuje jednostavno pretraživanje sadržaja. Uz beskrajan sadržaj dostupan na internetu, postalo je teže pronaći što gledati stoga je praktična funkcija pretraživanja važna.

Posebno za Vas

Beskrajan sadržaj znači da postoji velik broj aplikacija za pametni televizor koji Vam omogućuje pristup tom sadržaju. Ne bi li bilo lijepo kad bismo mogli personalizirati redoslijed aplikacija na zaslonu pametnog televizora na način na koji to radimo na pametnim telefonima? Ljubitelji serija i glazbe mogu staviti omiljenu streaming aplikaciju na vrh popisa i pristupiti omiljenim sadržaju još lakše.

Pametni televizor na zidu i zaslon s pregledom Smart Huba s naslovom „Napravite vlastiti Smart Hub. Dodajte omiljene aplikacije i napravite vlastito pametno središte.”

Upotrebljivost

Ali bez obzira koliko sjajne funkcije bile, sve postaje besmisleno ako je pametni televizor nepraktičan za upotrebu.

Sjajan pametni televizor mora automatski prepoznati uređaj koji povežete putem HDMI kabla i ukloniti potrebu za upotrebom nekoliko daljinskih uređaja. Frenetično traženje daljinskih uređaja sada je stvar prošlosti. Jednim daljinskim uređajem trebate moći reproducirati/pauzirati sadržaj koji se prikazuje na TV-u.

Jednostavno povezivanje s drugim uređajima

Provjera može li se pametni televizor lako povezati s drugim uređajima još je jedan važan preduvjet kod biranja novog pametnog televizora. Vjerujte mi, htjet ćete povezati pametni telefon na TV da biste sadržaj gledali na većem zaslonu. Doživljaj slika i videozapisa s telefona može biti potpuno drukčiji na velikom zaslonu.

IoT postaje sve popularniji stoga je normalno da jednostavno povezivanje s raznim internetski povezanim uređajima u domu postaje preduvjet.

Grafičko sučelje SmartThings na pametnom televizoru s IoT ikonama; mobilni telefon, perilica rublja, kamera, prekidač, hladnjak, svjetlo.

Razmislite malo, možete gledati film na telefonu na putu s posla i bez problema nastaviti s gledanjem na televizoru čim dođete kući. Zbog takve razine visokotehnoloških mogućnosti mogli biste se osjećati kao lik u znanstvenofantastičnom filmu.

Na kraju sve se svodi na želje potrošača. Najbolji pametni televizor jednostavno se postavlja uz jednostavno povezivanje s drugim uređajima. Pregledavanje sadržaja mora biti jednostavno i mora postojati prostor za prilagodbu. Iznad svega, mora biti potpuno praktičan. Saznajte više o svemu što pametni televizori Samsung imaju za ponuditi i zbog kojih se funkcija razlikuju od ostalih.

* Pametne usluge i grafičko sučelje (GUI) ovisi o modelu i regiji.
* Prije upotrebe potrebno je prihvatiti odredbe i uvjete za Smart Hub i pravila o zaštiti privatnosti.
* Potreban je kompatibilan OS (operativni sustav) ili aplikacija.
* Korisnici s modelima starijima od uređaja Galaxy S6 ili drugim markama mobilnih uređaja moraju preuzeti aplikaciju SmartThings putem trgovine aplikacija.
* Oblik televizora i daljinskog uređaja mogu se razlikovati ovisno o modelu i regiji.
* Sadržaj na zaslonu simulirane su slike samo radi demonstracije.
* GUI (grafičko korisničko sučelje), dizajn, funkcije i specifikacije podložni su promjeni bez prethodne obavijesti.