75" 4K Q90R QLED TV, Serija Q (2019)

75" 4K Q90R QLED TV, Serija Q (2019)

QE75Q90RATXXH

 • QLED odražava stvarnost
 • Nevjerojatan HDR uz sjajan QLED
 • Pogledajte širu sliku

Odaberite boju

Odaberite veličinu

 • Direct Full Array 16X
  Direct Full Array 16X
 • Prekrasni prizori gdje god da sjedite
  Izuzetno širok ugao gledanja
 • Sve omogućeno sjajnim procesorom
  Quantum 4K procesor
 • Jedan vidljivi priključak
  Jedan vidljivi priključak

Čisto savršenstvo slike

Čisto savršenstvo slike Čisto savršenstvo slike

* Dizajn i specifikacije proizvoda mogu se razlikovati ovisno o modelu i veličini televizora.

Soundbar optimiziran za QLED

Soundbar optimiziran za QLED Soundbar optimiziran za QLED

QLED odražava stvarnost

Stopostotni volumen boja s Quantum Dot tehnologijom

Boje kao stvarne. Uz jedinstvenu Samsung tehnologiju Quantum Dot, QLED pojačava volumen boje do 100% i daje stvarne boje u mračnim i svijetlim scenama.

QLED odražava stvarnost QLED odražava stvarnost

Preciznost čini savršenstvo

Direct Full Array 16X

Dobro došli u novu klasu preciznosti. Vizualni detalji istinske jasnoće, dok Direct Full Array 16X oživljava sitne detalje preciznim kontroliranjem osvjetljenja u pozadini. Vidjet ćete poboljšanu dubinu koja je nevjerojatno uvjerljiva za svaku scenu. Pripremite se za vrhunsko iskustvo gledanja.

Preciznost čini savršenstvo Preciznost čini savršenstvo

* Direct Full Array numerički indeks izravnog punjenja koji se temelji na osvjetljenju pozadine, proturefleksiji i tehnologiji za poboljšanje kontrasta.

Nevjerojatan HDR uz sjajan QLED

Quantum HDR 16X

Quantum HDR 16X nudi povećan raspon svjetline kojim prikazuje svako scenu kao u stvarnom životu uz dubok kontrast te živopisne i prirodne boje.

Nevjerojatan HDR uz sjajan QLED Nevjerojatan HDR uz sjajan QLED

* Raspon Quantum HDR tehnologije temelji se na internim standardima testiranja i podložan je promjeni prema okruženju gledanja ili posebnim uvjetima.

Pogledajte širu sliku

Na većem ekranu sve postaje realnije. Iskusit ćete svaki pogodak, osjetiti svaku eksploziju i nalaziti se usred akcije. Nikad niste bili bliži od ovoga.

Pogledajte širu sliku Pogledajte širu sliku

Prekrasni prizori gdje god da sjedite

Ne morate više sjediti ispred televizora. Ultra široki ugao gledanja QLED-a ravnomjerno širi svjetlost i smanjuje curenje svjetla za savršeno iskustvo gledanja iz različitih uglova. Pretvorite svako mjesto u najbolje mjesto za gledanje.

Ostvarite više pobjeda i bolju kontrolu

Stvarno poboljšanje doživljaja igre

Smanjite zastoje u igri

Neka Vas zastoji ne sputavaju! S pomoću tehnologije FreeSync(VRR), QLED smanjuje zastoje i omogućuje brzinu igre u stvarnom vremenu kako biste stigli do vrha. Uživajte u QLED brzini i pripremite se za legendarne pobjede.

* Tehnologija FreeSync smanjuje zastoje uz manje pucanja i zapinjanja.* VRR (promjenjiva brzina osvježavanja) omogućuje optimalnu sliku za svaku scenu.

Poboljšanje doživljaja igre

Da biste potukli konkurenciju, morate imati punu kontrolu. Dinamično ujednačavanje nijansi crne omogućuje bolju vidljivost u mraku i koristi detaljnu analizu scena radi optimalne kvalitete slike. Čak i poboljšava zvuk kako biste mogli uroniti u igru.

* Sadržaj na ekranu simulirane su slike samo radi demonstracije.

Sve omogućeno sjajnim procesorom

Quantum 4K procesor

Doživite Quantum 4K procesor QLED televizora. Koristi vlastiti jedinstveni algoritam za jasnije slike i prilagođava svjetlinu i zvuk ekrana prostoriji i sceni na ekranu. Moćni procesor QLED televizora ostvaruje bolju razoluciju i sjajan doživljaj.

Sve omogućeno sjajnim procesorom Sve omogućeno sjajnim procesorom

AI Upscaling tehnologija

AI Upscaling čini veliku razliku. QLED koristi AI Upscaling tehnologiju radi smanjenja šumova, vraćanja izgubljenih detalja i pooštravanje ivica oko predmeta i teksta na slici. Sada možete uživati u sadržaju u gotovo 4K razoluciji.

* Doživljaj gledanja može se razlikovati zavisno od vrste sadržaja i formata. AI Upscaling možda se ne može primijeniti na vezu s računarom i određene uslove ambijentalnog načina rada za igre.

Inteligentan način rada

Usloviu prostoriji mogu se promijeniti i Vaš televizor mora se prilagoditi. Inteligentan način rada QLED televizora prilagođava svjetlinu i jačinu zvuka. Može prilagoditi zvuk sadržaju na televizoru, npr. omogućiti jasnije dijaloge u vijestima ili pojačati glas pjevača iznad pozadine na koncertu.

Inteligentan način rada Inteligentan način rada

Gledajte sliku, ne televizor

Lijep dizajn televizora trebao bi zadržati Vaš pogled na onome što je važno: na slici. Beskrajan QLED dizajn pojačava efekt uranjanja s okvirima koji se jedva vide. Gledajte što želite vidjeti.

Gledajte sliku, ne televizor Gledajte sliku, ne televizor

Moć manjeg

Samsung One Invisible Connection smanjuje nered s pomoću jednog kabela kojim se televizor spaja na različite izvore, uključujući struju. Rezultat je jednostavna površina koja skriva kabele TV-a i lijepo se uklapa u Vaš dom. Doživite moć manjeg.

Moć manjeg Moć manjeg

Nema više praznog ekrana

Ambijentalni način rada

Čak i kada je QLED ugašen, nikada nije potpuno miran. Ambijentalni način rada pomaže QLED televizoru uklopiti se u interijer Vašeg doma za savršeno prirodan efekat. Umjesto jednostavnog crnog ekrana vidjet ćete slike koje imaju smisla i uklapaju se u Vaš način života s jednostavnim postavkama i velikim izborom.

Dekor Dekor

Dekor

Podesite ekran s interaktivnom pozadinom koja se savršeno uklapa u Vaš dekor.

Informacije Informacije

Informacije

Možete prikazivati informacije poput sata i datuma na lijepoj pozadini.

Moj album Moj album

Moj album

Prikažite sve omiljene fotografije s mobilnog uređaja. Radi se o Vašoj ličnoj galeriji.

Umjetnička djela Umjetnička djela

Umjetnička djela

Ljubitelji umjetnosti uživat će u lijepim djelima poznatih fotografa i slikara, razvrstanih prema raznim temama.

Neka ekran postane Vaš

 • * Pozadinske karakteristike mogu zavisiti od smještaja televizora, zavisno o dizajnu zida, uzorcima i/ili bojama.
 • * Pozadinske karakteristike mogu zavisiti od smještaja televizora, zavisno o dizajnu zida, uzorcima i/ili bojama.
 • * Pozadinske karakteristike mogu zavisiti od smještaja televizora, zavisno o dizajnu zida, uzorcima i/ili bojama
 • * Pozadinske karakteristike mogu zavisiti od smještaja televizora, zavisno o dizajnu zida, uzorcima i/ili bojama.

QLED sve olakšava

Smart Hub i daljinski upravljač One

QLED postaje još pametniji uz Smart Hub i upravljač Samsung One. Oni Vam stavljaju sav Vaš željeni sadržaj na dohvat ruke, od Vašeg dekodera do konzole za igre, aplikacija i TV-a uživo. Sve što trebate je jedan upravljač.

QLED sve olakšava QLED sve olakšava

* Pametne usluge i GUI (grafičko sučelje) mogu se razlikovati ovisno o modelu i regiji.” Pojedine značajke i funkcije povezanih uređaja možda neće biti podržane ili će njihova upotreba biti ograničena.

I pronalaženje odgovora na pitanja

Bixby na televizoru

S QLED televizorom možete i razgovarati. Bixby je pomoćnik za Vaše potrebe koji radi više od upravljanja televizorom. Zatražite više i dobit ćete.

*Karakteristika je dostupna samo na određenim jezicima.* Sadržaj na ekranu simulirane su slike samo radi demonstracije.

Izgradite pametan dom uz QLED

SmartThings

Stvarno inteligentan dom prilagođen Vašem životu. Uz ugrađen Samsung SmartThings, QLED Vas može povezati s IoT uređajima i senzorima. Možete upaliti svjetla, provjeriti šta je u frižideru i upravljati robot usisivačem.

Izgradite pametan dom uz QLED Izgradite pametan dom uz QLED

* Kompatibilni uređaji Samsung SmartThings mogu se razlikovati ovisno o regiji.

Bezprijekorno povezivanje

Radi sa

QLED može postati središte novog i prikladnijeg načina povezivanja. Jednostavno se integrira s pametnim zvučnicima i mobilnim uređajima - čak i od drugih brendova.

* Neke karakteristike i funkcije koje nude povezani uređaji možda neće biti podržane ili ograničene upotrebe.* Podrška za karakteristiku uključivanja televizora može se razlikovati ovisno o modelu.

Google Assistant

Dostupnost može ovisiti o regiji. Provjerite prije upotrebe.

Novi QLED radi s Google Assistantom i olakšava Vaš život. Promijenite kanal, podesite jačinu zvuka, upravljajte reprodukcijom koristeći glasovne komande.

* Google i srodne oznake i logotipi zaštitni su znakovi kompanije Google LLC. * Usluga se možda neće pokrenuti u isto vrijeme kada i QLED, a dostupnost se može razlikovati od regije do regije. * Dostupnost karakteristike i grafički korisnički interfejs (GUI) može se razlikovati od regije do regije. Provjerite prije upotrebe.
The Google Assistant The Google Assistant

Amazon Alexa

Dostupnost može ovisiti o regiji. Provjerite prije upotrebe.

Novi QLED radi s Alexom tako da Vam je život još jednostavniji. Jednostavno je povezati se sa svim uređajima koji imaju Alexu. Uz kompatibilnost s QLED tehnologijom, neka Alexa uključi Vaš televizor, mijenja kanale, upravlja jačinom zvuka i više od toga.

* Amazon, Alexa i svi povezani logotipi zaštitni su znakovi kompanije Amazon.com, Inc. ili njezinih podružnica. * Usluga se ne može pokrenuti u isto vrijeme kada i QLED, a dostupnost se može razlikovati od regije do regije. * Dostupnost karakteristike i Grafički korisnički interfejs (GUI) može se razlikovati od regije do regije. Provjerite prije upotrebe.
Amazon Alexa Amazon Alexa

AirPlay 2

Dostupnost može ovisiti o regiji. Provjerite prije upotrebe.

QLED sada radi s Apple uređajima po prvi put. S ugrađenom karakteristikom AirPlay 2 možete puštati ili dijeliti sadržaj s Apple uređaja na velikom ekranu. Reproducirajte videozapise, muziku, fotografije i ostalo bez muke putem iPhone, iPad i Mac uređaja na QLED televizoru.

* Usluga možda neće biti pokrenuta istovremeno kada i QLED i dostupnost se može razlikovati ovisno o regiji.* Slike su simulacija i služe samo za ilustraciju.* Dostupnost karakteristike i grafičkog interfejsa(GUI) može se razlikovati ovisno o regiji. Provjerite prije upotrebe.
AirPlay 2 AirPlay 2

Specifikacije

 • Serija Q
 • Razlučivost 3,840 x 2,160
 • Veličina proizvoda s postoljem (ŠxVxD) 1675.8 x 1053.5 x 317.6 mm
 • Težina proizvoda s postoljem 52.4 kg

Podrška

Pronađite odgovore na pitanje koje imate o proizvodu

Česta pitanja

Korisnički priručnici i preuzimanja Prikaz više sadržaja

{{family.currentModel.displayName}}

{{family.currentModel.modelCode}}

{{model.prices.currentPriceDisplay}}
Od {{model.prices.monthlyPrice}} / mj za {{model.prices.months}} mjesečno
ili {{model.prices.currentPriceDisplay}}
{{model.prices.priceDisplay}} {{model.prices.savePrice}}
 • {{summary.title}}

  {{summary.value}}{{summary.unit}}

 • {{summary.title}}

  {{summary.altText}} {{summary.altText}}

Uporedite modele

Uporedite sa sličnim predmetima

NEDAVNO GLEDANO

From $159.00/mo or $125,900.500
$1,000.00 Save $1,000.00

Karakteristike, specifikacije i vizualni prikazi proizvoda podložni su promjenama.