Consumentenelektronica

Ontdekking

Dromen kennen geen grenzen. Samsung Electronics vindt de wereld van morgen steeds opnieuw uit om onze levens beter en gelukkiger te maken. Wij onderzoeken onbekende gebieden op zoek naar nieuwe mogelijkheden en betere kansen voor de toekomst.

 

Wij zijn voortdurend bezig om strategische producten te ontwikkelen en de portfolio van de bedrijfsafdeling Consumentenelektronica verder uit te breiden.
In 2006 groeiden we uit tot de grootste marktaandeelhouder in deze sector en sindsdien hebben uitzonderlijke technologieën en innovatieve ontwerpen onze toonaangevende positie op het gebied van flatscreen-tv's en monitors verder versterkt.
Door de lancering van innovatieve nieuwe producten en onderscheidende ontwerpen hebben we ook een opmerkelijke groei doorgemaakt in de sector van de digitale toepassingen.

Beeldschermen

Met onze nieuwe Lifestyle-televisies wordt onze Screen Everywhere-visie werkelijkheid en geven we consumenten de mogelijkheid om waar dan ook een beeldscherm te plaatsen.
 

In 2016 lanceerde onze beeldschermentak de Quantum Dot-tv met een onovertroffen beeldkwaliteit en veroorzaakte het grensverleggende ontwerp van onze Serif TV een paradigmaverschuiving binnen de televisiesector, wat onze positie als toonaangevende leider binnen de branche verder versterkte. In 2017 zullen we naar verwachting een enorme groei zien op het gebied van UHD-tv's en Curved tv's als gevolg van de toenemende vraag van de consument naar hoge resolutie en een betere beeldkwaliteit. Om onze consumenten de best mogelijke beeldervaring te bieden, lanceren we de eerste en enige QLED-tv met 100% kleurvolume, een nieuwe beeldkwaliteitsnorm die onze leidende positie in het premiumsegment nog verder zal versterken. Daarnaast zal The Frame, de tv die elke woonkamer omtovert in een schitterende kunstgalerie, samen met verschillende accessoires voor elke productlijn ons de mogelijkheid bieden om onze klanten op maat te bedienen. Bovendien biedt Smart TV in 2017 consumenten nog meer mogelijkheden om te genieten van on-screen content en kennis te maken met een unieke bediening van hun set-topboxes, spelcomputers en vrijwel alle randapparatuur met de One Remote Control.

Digitale toepassingen

Betrouwbare genialiteit – geniale innovaties die je nooit verwacht had, maar waar we elke dag op vertrouwen.

Samsung Electronics blijft zich voortdurend richten op de ontwikkeling van innovatieve producten en ervaringen die de levens van consumenten interessanter, eenvoudiger en vooral beter maken. In 2016 nam onze verkoop in Azië toe en zagen we een omzetstijging in de Premium Appliance-markten in Noord-Amerika, Europa en Korea. Bovendien lukte het Samsung om het grootste marktaandeel in de Verenigde Staten te verwerven, een cruciale markt voor fabrikanten van huishoudelijke apparatuur. Dit jaar hebben we een aantal revolutionaire producten gelanceerd, zoals de Family Hub-koelkast, de AddWash-wasmachine en de Wind-Free-airconditioner – die allemaal erg positief zijn ontvangen. We hebben onze activiteiten verder versterkt en uitgebreid met een nieuwe serie airconditioningsystemen. In 2017 blijven we waarde creëren voor onze klanten door de lancering van verschillende producten en technologieën. Onze baanbrekende en klantgerichte producten zullen routines en stereotypen voor altijd veranderen en ons marktleiderschap bevestigen door innovatie en comfort te leveren aan onze gewaardeerde klanten. We behouden deze positie met geavanceerde, innovatieve producten zoals de Family Hub-koelkast met high-tech spraakherkenningstechnologie die de communicatie binnen het gezin verbetert, de FlexWash-wasmachine die twee verschillende, gelijktijdige of afzonderlijke, wasbeurten van verschillende kledingkwaliteiten en stoffen ondersteunt, en de Wind-Free-airconditioner die de woning koel houdt zonder merkbare luchtstromen. Daarnaast blijven we investeren in revolutionaire producten en distributiemethodes voor onze groeiende, winstgevende b2b-activiteiten.

 
 

Gezondheid en medische apparatuur

De diagnostische apparatuur van Samsung wil medische professionals en patiënten toegang geven tot een hogere toegankelijkheid, nauwkeurigheid en efficiëntie.

We ontwikkelen diagnostische beeldvormingsapparatuur en diagnostische echografiesystemen, digitale radiografiesystemen, mobiele CT-scanners en in-vitrodiagnostica, en leveren die aan een groot aantal internationale medische instanties. In 2016 lanceerden we ons mobiele digitale röntgenapparaat, de GM85, met ongeëvenaarde en gebruiksvriendelijke kenmerken: dankzij het compacte ontwerp is hij 40% lichter dan bestaande modellen en heeft hij een aanzienlijk langere gebruiksduur. Dit apparaat is het resultaat van onze geavanceerde technologie en uitgebreide ervaring met productdesign. Daarnaast introduceerde Samsung nog een reeks andere, unieke en innovatieve producten, zoals de HS60 en HS50; onze high-end en mid-range echografiesystemen met hoogwaardige beeldkwaliteit en een intuïtief design, en de PT10V, een bloedtester voor dieren die geroutineerde behandelingen en snelle testprocedures mogelijk maakt. In april 2017 kwamen we, in samenwerking met Elite, met een verbeterde versie van de WS80A, die was uitgerust met intelligente en nauwkeurige beeldvormingssoftware, ontwikkeld op basis van onze jarenlange ervaring met verloskunde/gyneacologie, compleet met een geïntegreerde diagnostische oplossing die de levenslange gezondheid van vrouwen bevordert. Onze HS40 is gericht op de massamarkt en werd in diezelfde maand gelanceerd. Kort daarna werd dit product beloond met een International Forum Design Award 2017.