Apparaatoplossingen

Mogelijkheid

Wij zorgen ervoor dat je IT-oplossingen probleemloos werken en dat de techniek achter verschillende elektronische apparaten optimale prestaties, betrouwbaarheid en duurzaamheid garandeert.

 

Samsung Electronics breidt zijn marktleiderschap op het gebied van geheugen verder uit door superieure technologie en enorme kostenbesparingen te stimuleren, wat leidt tot interessante mogelijkheden voor de toekomst. Wij breiden onze winstgevende en uiterst gedifferentieerde productportfolio verder uit, met name op het gebied van mobiele apparaten, en versnellen de procesconversie, terwijl we ons blijven richten op de ontwikkeling van nieuwe producten. Vanwege de toegenomen vraag naar AP- en CIS-sensoren, heeft onze System LSI-tak een sterke groei en kostenleiderschap laten zien, waardoor we nieuwe producten sneller kunnen lanceren.

Geheugen

Een simpeler wereld dankzij geavanceerd, milieuvriendelijk geheugen met optimale prestaties.
 

Sinds 1993 hebben we onze toonaangevende positie op de internationale geheugenhalfgeleidermarkt weten te behouden, terwijl we hebben bijgedragen aan de algehele groei van de internationale IT-markt en een ongekend concurrentievoordeel hebben opgebouwd. In 2016 hebben we met de introductie van een aantal revolutionaire producten de grenzen van de geheugenhalfgeleidertechnologie nog verder verlegd: de 10-nanometer 16 GB LPDDR4 DRAM-chip maakt het mogelijk om een mobiel 8 GB DRAM-pakket voor high-end smartphones en tablets te ontwikkelen, en de 15,36TB SAS SSD, gebaseerd op 48-laags 256 GB V-NAND-technologie, levert de hoogste opslagcapaciteit binnen de productsector voor toonaangevende, zakelijke klanten. En we hebben de groei van het geavanceerde geheugensegment verder versneld door geavanceerde DRAM- en NAND-flashoplossingen op de markt te brengen. Zo leveren de 8 GB HBM2 DRAM en het mobiele 8GB LPDDR4/4X DRAM de uitzonderlijk hoge snelheden en bandbreedte die nodig zijn voor de grafische en mobiele applicaties van de toekomst. In de NAND-flashsector hebben consumenten-SSD's zoals de 2 TB 960 PRO (M.2 NVMe SSD) en de 2 TB T3 (draagbare SSD) de markt opengesteld voor opslagoplossingen met hogere dichtheid. De 512 GB BGA NVMe SSD integreert alle essentiële SSD-componenten in een enkele, één gram zware behuizing, voor maximale flexibiliteit bij het ontwerpen van computers. In 2017 hebben we proactief gereageerd op meerdere marktbehoeften wat betreft mobiele telefonie, pc's, zakelijke toepassingen en cloudservices, en augmented reality (AR), virtual reality (VR) en automotive-toepassingen. Om dit mogelijk te maken, willen we een uitgebreide reeks geavanceerde geheugenproducten ontwikkelen met ongeëvenaarde prestaties en een ongekende capaciteit, zoals de nieuwste 64-laags V-NAND-gebaseerde SSD's voor particuliere en zakelijke toepassingen, ultracompacte eUFS en razendsnelle Z-SSD. We blijven ons ook richten op de ontwikkeling van 10-nanometer procestechnologie voor DRAM-oplossingen en nieuwe V-NAND-technologieën om ons leiderschap te handhaven en bij te dragen aan de groei van de internationale geheugenmarkt.

System LSI

Innovatieve elektronische apparatuur met concurrerende R&D en revolutionaire procestechnologie.
 

Onze System LSI-tak richt zich op de ontwikkeling van nieuwe producten die ons technologische concurrentievoordeel in de chipindustrie versterken en onze positie op de internationale markt consolideren. In 2016 bracht System LSI een volledig mobiele System-on-Chip-serie (SoC) met 14 nanometer (nm) FinFET-procestechnologie op de markt, waaronder de Exynos 8 Octa voor premium mobiele apparaten, de Exynos 7 Quad, een oplossing met geïntegreerde connectiviteit voor budgetapparaten, en de Exynos 7 Dual, de eerste SoC voor wearables op 14 nm. Ook introduceerde het bedrijf de Dual-Pixel-beeldsensor met autofocus en fasedetectie met DSLR-camerakwaliteit op een mobiel platform, zodat gebruikers sneller foto's kunnen maken met betere beeldkwaliteit, zelfs in omstandigheden met weinig licht. Onze System LSI-tak verwacht de ontwikkeling van innovatieve producten, zoals geavanceerde smartphones, VR- en AR-apparaten, in 2017 te versnellen op basis van de nieuwste Exynos 9, die gebruikmaakt van 10 nm FinFET-procestechnologie. De nadruk zal de komende jaren liggen op het uitbreiden van de bedrijfsportfolio door onze belangrijkste designcapaciteiten te versterken – niet alleen in onze meest toonaangevende bedrijfsonderdelen, maar zeker ook op het gebied van 5G-modems, geavanceerde beeldsensoren en energiebeheer-IC's.

IC-afdeling

Een uitgebreid assortiment IC-oplossingen, van geavanceerde procestechnologie tot een bewezen IP- en designecosysteem.

 

In januari 2016 heeft de IC-afdeling van Samsung bewezen dat ze koploper is op het gebied van technologische ontwikkelingen door de 2e generatie mobiele 14 nanometer (nm) FinFET SoC's (System on Chips) in massaproductie te nemen. De IC-afdeling begon in oktober 2016 ook met de massaproductie van de eerste mobiele SoC met 10-nm FinFET-procestechnologie. Op basis van deze technologische bekwaamheid breiden we de samenwerking tussen onze IC-afdeling en toonaangevende internationale klanten verder uit en leveren we geavanceerde mobiele SoC's voor een uitgebreid assortiment geavanceerde mobiele apparaten en Internet of Things-producten. Sinds de oprichting in 2005 heeft de IC-afdeling van Samsung geoptimaliseerde producten en diensten geleverd aan klanten. In mei 2017 splitste de IC-afdeling zich af van System LSI, om op deze manier haar bedrijfsexpertise te versterken en de groei van haar marktpositie te versnellen. De IC-afdeling wil tegen het einde van 2017 beginnen met de massaproductie van de 2e generatie 10-nm FinFET en blijft zijn 10-nm-productiecapaciteit verder uitbreiden op basis van de toenemende vraag vanuit de markt. Daarnaast blijft ze geavanceerde technologieën ontwikkelen, waaronder geavanceerde design-nodes van 8-nm en 18-nm FD-SOI (Fully Depleted Silicon on Insulator) om te voldoen aan de vraag van onze klanten naar logische oplossingen.