IT & mobiele communicatie

Innovatie

Samsung Electronics creëert een cultuur van onbeperkte mogelijkheden die onze levens verbetert en de wereld versteld doet staan. Het vertrouwen en de loyaliteit van onze klanten motiveert ons om voortdurend te blijven streven naar verandering en innovatie.

 

De technologische innovaties van Samsung Electronics staan garant voor onze groei en indrukwekkende prestaties. Dat wordt benadrukt door het feit dat we jaarlijks meer dan 400 miljoen mobiele apparaten verkopen die worden aangestuurd met onze geavanceerde smartphonetechnologie. Onze telecommunicatieapparatuur en -oplossingen maken de wereldwijde uitbreiding van 4G mogelijk. En onze digitale beeldvormingstechnologie verrijkt de levens van mensen, niet alleen door bijzondere momenten vast te leggen, maar ook door hen de mogelijkheid te geven hun herinneringen direct te delen, altijd en overal.

 

Mobiele communicatie

Met onze mensgeïnspireerde innovaties streven we naar
een beter en comfortabeler leven voor onze klanten.

In 2016 stegen we door naar de top van de internationale smartphonemarkt door een betere gebruikerservaring en slimmere producten te ontwikkelen, zodat we ons marktleiderschap konden consolideren. Naast onze premium smartphonemodellen, hebben ook onze bugetassortimenten ons de mogelijkheid gegeven om te profiteren van de positieve feedback van onze klanten in nog bredere markten over de hele wereld. We hebben ons productecosysteem uitgebreid met wearables, Internet of Things and accessoires, terwijl we onze concurrentiepositie hebben versterkt door ons dienstenaanbod en onze b2b-portfolio uit te breiden met mobiele betalingen, beveiligingsoplossingen, enz. In 2017 willen we zinvolle en levensverrijkende innovaties introduceren om een nog betere klantenervaring te kunnen bieden, terwijl we de marktomstandigheden grondig analyseren om onze internationale productassortimentstrategie te implementeren en onze winstgevendheid te maximaliseren. We zullen onze toonaangevende R&D-capaciteiten gebruiken om innovatieve producten te introduceren die de grenzen van de huidige smartphonemarkt verleggen en zorgen voor een ongeëvenaard kwaliteitsmanagement dat de voordelen van onze klanten verhoogt. Daarnaast blijven onze investeringen en R&D geaxeerd op het vlak van Internet of Things, kunstmatige intelligentie, convergentiegestuurde diensten en b2b, waardoor onze toekomstige groei versnelt.

Netwerken

Geavanceerde netwerkinfrastructuren en -oplossingen met uitzonderlijke technologieën en succesvolle ervaringen.

Wij hebben het initiatief genomen om het grootste, nieuwe LTE-netwerk (4G) ter wereld te bouwen met onze grote klant in India, en in september 2016 hebben we daar de eerste landelijke LTE-service geïntroduceerd. In Maleisië lanceerden we een TD-LTE-netwerk, het eerste netwerk dat VoLTE (Voice over LTE) ondersteunt in het land, met een landelijk bereik. Terwijl we onze aanwezigheid in opkomende markten blijven vergroten, proberen we ook om marktleider te blijven in geavanceerde mobiele-communicatiemarkten zoals Korea, de VS en Japan. Onze nieuwe basisstations lopen voorop wat betreft de introductie van LTE-Advanced Pro, de evolutie van 4G LTE-technologie voor het 5G-tijdperk, en we werken met internationaal toonaangevende aanbieders om de volgende generatie communicatietechnologieën te testen in een concrete en realistische omgeving, met als doel om het eerste bedrijf te worden dat 5G FWA-technologie (Fixed Wireless Access) op de markt brengt. In 2017 gaan we door met het Infill & Growth-project in India om de servicedekking en netwerkcapaciteit uit te breiden en de toepassing van uiteenlopende kwaliteitsmanagementsystemen voor communicatienetwerken verder te versterken, waaronder VoMA en DMA. Op de geavanceerde markt zullen we vooroplopen bij de commercialisering van de eerste vijfbandsdraagfrequentieaggregatietechnologie, 4x4 Multiple Input Multiple Output (MIMO) en smalband-IoT-technologie (SB-IoT), terwijl we onze uitgebreide portfolio met mobiele producten aankondigen om nieuwe klanten te bereiken. We werken aan de lancering van een commercieel 5G FWA end-to-endproduct dat werd gedemonstreerd tijdens het 2017 Mobile World Congress en we ontwikkelen FD-MIMO en andere 5G-millimetergolftechnologieën, terwijl we ons tegelijkertijd bezighouden met Onder 6 Ghz-technologie om de commercialisering van de volgende generatie telecommunicatietechnologieën vorm te geven en te stimuleren.