Tv-toegankelijkheid

De functie spraakgids is aangegeven in het snelmenu van het scherm toegankelijkheid. De functie spraakgids is aangegeven in het snelmenu van het scherm toegankelijkheid.

Visie

Spraakgids

Met de spraakgids kan de televisie de tekst op het scherm voorlezen en geeft hij verbale feedback over het geselecteerde volume, het huidige kanaal en informatie over het programma. Ook wordt alle tekst in de elektronische programmagids (EPG) voorgelezen. De spraakgids werkt voor elk menu op de tv, je kunt ook de intonatie en toonhoogte van de spraakgids aanpassen naar wens.

Een tekstballon beschrijft het huidige kanaalnummer dat op het gesimuleerde tv-scherm wordt aangegeven. Een tekstballon beschrijft het huidige kanaalnummer dat op het gesimuleerde tv-scherm wordt aangegeven.

Audiobeschrijving

Audiobeschrijving (AD) is een dienst die door veel Britse televisieprogramma's wordt aangeboden, waarbij als hulpmiddel een extra audiotrack wordt uitgezonden die een verbale beschrijving van de scène geeft.

Een tekstballon beschrijft hetzelfde beeld dat op het gesimuleerde scherm verschijnt. Een tekstballon beschrijft hetzelfde beeld dat op het gesimuleerde scherm verschijnt.

Hoog contrast

De modus voor hoog contrast configureert de tv om alle menu's met een opake zwarte achtergrond en een wit of geel lettertype weer te geven. Dit geeft je een maximaal contrast en zichtbaarheid van de tekst, en is uiterst nuttig als je enige vorm van visuele beperking hebt.

Er wordt een menuscherm getoond met de functie 'hoog contrast' ingeschakeld. Er wordt een menuscherm getoond met de functie 'hoog contrast' ingeschakeld.

Vergroten

Vergroten maakt het mogelijk om belangrijke dingen te bekijken met een groter of ingezoomd effect.

Er wordt een menuscherm getoond met de functie 'vergroten' ingeschakeld. Er wordt een menuscherm getoond met de functie 'vergroten' ingeschakeld.

Afstandsbediening ontdekken

Afstandsbediening ontdekken is een nieuwe functie waarbij de tv in leermodus gaat om je de beste kijkervaring te geven. In deze modus krijg je ondersteuning van je tv doordat je, elke keer dat je op een knop van de afstandsbediening drukt, te horen krijgt wat die knop doet. Via deze functie kunnen visueel beperkte of blinde gebruikers snel de locatie en bediening van de knoppen op hun afstandsbediening leren zonder de normale werking van de tv te beïnvloeden.

Drie afstandsbedieningen worden getoond op een gesimuleerd venster van Afstandsbediening ontdekken. Een illustratieve gids aan de rechterkant laat zien hoe je de knoppen kunt gebruiken. Drie afstandsbedieningen worden getoond op een gesimuleerd venster van Afstandsbediening ontdekken. Een illustratieve gids aan de rechterkant laat zien hoe je de knoppen kunt gebruiken.

Menuscherm ontdekken

Ontdek de menu’s op het tv-scherm. Als deze functie eenmaal is ingeschakeld, zegt je tv je de structuur en de functies van de menu's die je selecteert.

De knop Toegankelijkheidsgids is gemarkeerd op het scherm e-Manual. De knop Toegankelijkheidsgids is gemarkeerd op het scherm e-Manual.

Grijswaarden

Je kunt de kleur van het tv-scherm veranderen in een zwart-witte tint om vage randen, veroorzaakt door kleuren, aan te scherpen.

Er wordt een zwart-wittoon toegepast op zowel het geopende venster met beeldinstellingen als op het tv-programma dat op een gesimuleerd scherm wordt afgespeeld. Er wordt een zwart-wittoon toegepast op zowel het geopende venster met beeldinstellingen als op het tv-programma dat op een gesimuleerd scherm wordt afgespeeld.

Kleurinversie

Je kunt de kleuren van de tekst en de achtergrond die op het tv-scherm worden weergegeven, omkeren om ze makkelijker te kunnen lezen.

Er wordt een menuscherm met omgekeerde kleuren weergegeven zodat de tekst gemakkelijker te lezen is. Er wordt een menuscherm met omgekeerde kleuren weergegeven zodat de tekst gemakkelijker te lezen is.

See Colors

De app SeeColors maakt het mogelijk voor mensen met beperkte kleurenvisie om een volledig spectrum van kleuren te zien op Samsung QLED tv-schermen.

* De afbeelding van het product kan per land verschillen.

Het startscherm van de app SeeColors is geopend. Het startscherm van de app SeeColors is geopend.

* De afbeelding van het product kan per land verschillen.

Gehoor

Multi-output audio

Multi-output audio biedt je de flexibiliteit om de audio-uitgang van de televisie te configureren wanneer er een Bluetooth-hoofdtelefoon op de televisie is aangesloten. Het is mogelijk om het geluid naar meerdere toestellen te laten sturen met een onafhankelijke volumeregelaar. Als een van de gezinsleden gehoorproblemen heeft en via zijn eigen hoofdtelefoon moet luisteren, maakt Multi-output Audio dit mogelijk zonder dat het geluid van de tv-luidsprekers automatisch wordt uitgeschakeld.

De functie Multi-output Audio is aangegeven in het snelmenu van het scherm Toegankelijkheid. De functie Multi-output Audio is aangegeven in het snelmenu van het scherm Toegankelijkheid.

Ondertiteling

Voor bijna alle Britse tv-programma's zijn ondertitels voorzien. Een dialoog wordt visueel weergegeven als tekst op het tv-scherm.

* De programmering van de uitzendingen kan per regio verschillen.
* De beschikbaarheid van ondertiteling kan variëren naargelang de omroep.

De ondertiteling van een tv-programma worden op een gesimuleerd scherm getoond. De ondertiteling van een tv-programma worden op een gesimuleerd scherm getoond.

* De programmering van de uitzendingen kan per regio verschillen.
* De beschikbaarheid van ondertiteling kan variëren naargelang de omroep.

Sign Language Zoom

De Sign Language Zoom zal automatisch het gebied van de gebarentaal voor slechthorenden herkennen en vergroten. Je kunt een gebarentaalveld invoeren en de vergroting aanpassen. Visueel beperkte kijkers kunnen deze functie ook gebruiken om op een specifiek gebied in te zoomen.

Een live nieuwsuitzending wordt op een tv afgespeeld. De nieuwsuitzending wordt vertaald door een gebarentolk. Het scherm van de tolk is automatisch vergroot, zodat de tolk beter zichtbaar is voor de kijkers. Een live nieuwsuitzending wordt op een tv afgespeeld. De nieuwsuitzending wordt vertaald door een gebarentolk. Het scherm van de tolk is automatisch vergroot, zodat de tolk beter zichtbaar is voor de kijkers.

Fysieke beperkingen

Instellingen herhalen afstandsbedieningsknop

Houd één knop op de afstandsbediening ingedrukt om een continue werking uit te voeren en de snelheid te verminderen. Dit is handig voor het vertragen van de continue werking van kanaal/volume, of voor het vertragen van de beweging van items in een horizontale of verticale lijst.

Het venster ‘Instellingen herhalen afstandsbedieningsknop’ is toegankelijk op een gesimuleerd tv-scherm dat een tv-programma afspeelt. Slow Button Repeat kan via het menu aan of uit worden geschakeld. Herhalingsintervallen kunnen in het submenu worden aangepast. Het venster ‘Instellingen herhalen afstandsbedieningsknop’ is toegankelijk op een gesimuleerd tv-scherm dat een tv-programma afspeelt. Slow Button Repeat kan via het menu aan of uit worden geschakeld. Herhalingsintervallen kunnen in het submenu worden aangepast.

Algemeen

Toegankelijkheid-snelkoppeling

De toegankelijkheid-snelkoppeling is een eenvoudige tik naar een menu op het scherm waarmee je de toegankelijkheidsfuncties van de tv kunt bekijken of de status ervan kunt aanpassen. De meeste toegankelijkheidsfuncties van de tv kunnen worden geactiveerd op de Smart Remote of via het Toegankelijkheidsmenu in de systeeminstellingen.

Het menu toegankelijkheid-snelkoppeling stelt verschillende toegankelijkheidskenmerken beschikbaar. Het menu toegankelijkheid-snelkoppeling stelt verschillende toegankelijkheidskenmerken beschikbaar.