Casestudy

6 manieren waarop de nieuwe Samsung Flip jou tijd bespaart bij vergaderingen

Jan 12. 2018

‘Kunnen we eindelijk beginnen?’ ‘Had iemand dat genoteerd?’ ‘En wannéér heb je dat precies doorgemaild?’ Als de vergadering gonst van dat soort zinnetjes, weet je dat er kostbare tijd verloren gaat. Hoe zorg je ervoor dat er minder energie gaat naar frustraties en meer naar creativiteit en innovatie?

Productief samenwerken, met zo weinig mogelijk gedoe. Dat is de definitie van efficiënt vergaderen. Door er van begin tot eind voor te zorgen dat iedereen zich ‘op dezelfde pagina’ bevindt … die van de Samsung Flip.

1. Neem een rollende start

‘Kan iedereen goed zien?’ Dat is gegarandeerd de eerste vraag als je scherm of whiteboard aan de muur hangt. Daarna verspeel je meteen vijf minuten met het verschuiven van tafels en stoelen.
De Samsung Flip is een digitaal whiteboard op wieltjes . Je rolt het precies naar de plek waar je het wil hebben.

2. Begin vanzelf op tijd

Nog zo’n klassiekers bij het begin van een vergadering: ‘Hoe zet je dit scherm eigenlijk op? Ziet iemand de afstandsbediening?’ In het ergste geval moet ‘Bart van de techniek’ er worden bijgehaald – die natuurlijk net in koffiepauze is.
De Samsung Flip? Daar komt geen knopje of afstandsbediening aan te pas. Hij springt vanzelf aan als je in zijn buurt komt of als je de pen uit de houder haalt.

3. Volg moeiteloos het ritme van de groep

Iedereen die netjes om beurt een idee mag schetsen? Zo werkt een productieve teamvergadering natuurlijk niet. Ideeën kunnen niet wachten. Ze moeten botsen. Alleen dan bewijst cocreatie haar volle meerwaarde.
Op de Samsung Flip kunnen vier mensen tegelijk hun ideeën kwijt. Ieder in zijn eigen stijl, dankzij de dikte- en kleurvariatie die ze aanbrengen met hun pen.
En niemand hoeft zich in te houden. Want sluipt er een minder geslaagd idee tussen? Dan veeg je dat met één handbeweging van het bord. Intuïtief werken op zijn best!

4. Deel content ter plekke

Brengt iedereen zijn eigen documenten, grafieken of filmpjes mee naar de meeting? Dan moesten ze die vroeger op voorhand doormailen naar de organisator. Of meenemen op een USB-stick. En waar zat die poort ook alweer?
Ook dat is verleden tijd met de Samsung Flip. Deelnemers syncen naar believen de inhoud van hun eigen devices op het whiteboard. Dat doen ze draadloos, via NFC en screen mirroring . Voor grotere bestanden kunnen ze nog altijd de USB-poort gebruiken.

5. Reken op een onfeilbaar geheugen

Je kent het wel. Plots zegt iemand: ‘Hebben we het er daar al niet eerder over gehad?’ Dan begint het: bladeren door documenten en post-its, scrollen door mailboxen. En weg is de flow.
De Samsung Flip bewaart automatisch alle vergadernota’s in een centrale database – eventueel vergrendeld met een code. Dankzij de slimme annotatie- en zoekfuncties vind je ze in een paar seconden terug. Een handige preview vertelt je wat erop staat. Precies wat je zoekt? Dan deel je ze opnieuw met alle deelnemers.

6. Garandeer een even vlotte follow-up

Zelfs de meest inspirerende vergadering levert pas iets op als ze leidt tot actie. Dat garandeer je door iedereen ter plekke of achteraf alle ideeën en actiepunten te bezorgen. Vroeger was dat een taak voor de verslaggever: de pechvogel van dienst die alle nota’s moest verzamelen, soms nog overtikken en structureren.
Met de Samsung Flip is ook dat een kwestie van één druk op de knop . Daarmee stuur je alle notities naar de printer, een reeks e-mailadressen, je netwerk of een USB-stick.

Lees meer over de Samsung Flip. Of bekijk hem bij een partner in jouw buurt.