Informatieve illustratie

5 dingen die een externe SSD beter doet dan cloudopslag

5 dingen die een externe SSD beter doet dan cloudopslag

Nov 27. 2017

Voor professionals is de cloud vandaag onmisbaar. We plukken onze software eruit, en stoppen onze bestanden erin. Ferm gemakkelijk. Toch snakken jij en je medewerkers soms naar goede externe opslag. We belichten 5 redenen. En laten je kennismaken met je nieuwe compagnon: de Portable SSD T5 van Samsung.

1. Je externe SSD maakt offline-opslag mogelijk

Mobiel werken en cloudopslag gaan niet goed samen. Draadloze netwerken laten het simpelweg te vaak afweten. Net als 4G-netwerken wanneer je met de trein door de velden raast. Reken daar nog oplopend dataverbruik bij en de cloud verdampt zienderogen.

Offline-opslag is uiteraard wel mogelijk met de nieuwe SSD (solid state drive) van Samsung, de T5. Door zijn duurzame metalen behuizing en schokbestendigheid neem je hem met een gerust hart mee. Dat in tegenstelling tot HDD’s, die lichtgevoelig en gemiddeld 4,9 keer trager zijn. Je bent met de T5 trouwens zeker van een consistente werkervaring , dankzij dezelfde vertrouwde interface die terugkeert in elke omgeving, op elk toestel.

2. Je neemt de maximale security -voorzorgen

Onderschat de risico’s van hacking niet. Een wachtwoord is snel gekraakt en identiteits- en andere gevoelige gegevens vingervlug ontvreemd. Clouddiensten gebruiken op openbare devices is nog gevaarlijker. Je weet niet met welke spy- of malware ze besmet zijn. En je laat altijd sporen na, zoals een openstaande account en downloads.

Met een SSD heb je meer controle over je data. Je hebt ze letterlijk in de hand. Met de T5 reken je bovendien op extra security door de V-NAND-technologie, wachtwoord-beveiliging en encryptie . Privacy, data-integriteit en bescherming tegen hackers en geïnfecteerde computers verzekerd.

De T5 past daarom goed in je maatregelen rond de General Data Protection Regulation (GDPR), die van toepassing wordt op 25 mei 2018. De verordening stelt onder meer dat je de nodige acties moet ondernemen om te vermijden dat onbevoegden toegang krijgen tot persoonsgegevens.

3. Je maakt een back-up in een mum van tijd

Back-ups van waardevolle data zijn essentieel. Al je bestanden kopiëren naar de cloud? Op het eerste zicht is dat de meest voor de hand liggende oplossing. Maar frustratie duikt al snel op. Het duurt soms uren om foto’s, ontwerpen en video’s te over te zetten naar een onlinedienst. Bovendien vreet het data en bandbreedte.

De Portable SSD T5 – kleiner dan een businesskaartje en met zijn 51 g een pluimgewicht – veegt die nadelen van tafel. Ook al ben je onderweg, je parkeert je recente werk vlot op je externe harde schijf. Die koppel je via de meegeleverde USB-C-kabels (naar A- en C-aansluitingen) aan je smartphone of pc.

4. Je T5-SSD houdt je intellectuele rechten bij jou

Altijd oppassen voor kleine lettertjes. Je onderschrijft online vaak voorwaarden zonder ze echt te lezen. Zo kan het voorvallen dat de clouddienst zich bijzondere rechten toe-eigent – ook al blijf jij de enige rechtenhouder. Neem Google Drive. Als je er data uploadt, stem je ermee in dat de service die gebruikt. Wereldwijd en tot in de eeuwigheid.

Een mens zou voor minder zenuwachtig worden. Laad je je bestanden op je T5? Dan win je je rust terug . Niemand gebruikt je bestanden, behalve jijzelf. De securitymaatregelen die we eerder aanhaalden, geven je nog meer zekerheid.

5. Je externe SSD biedt flexibiliteit tegen eenmalige betaling

Cloudservices ketenen je aan een abonnementsplan. Elke maand betaal je een vaste bijdrage. En als je dienst niet meer gebruikt, moet je alsnog op zoek naar een andere oplossing voor je bestanden.

Dat heb je dan weer niet voor met je Portable SSD T5. Je krijgt alle controle over je files , slaat ze op waar en wanneer je maar wilt en merkt niet eens dat je de T5 meedraagt. Onuitwisbare voordelen ten opzichte van de cloud. Waarvoor je welgeteld één keer betaalt.