Informatieve illustratie

5 manieren om je smartphone te ontgrendelen

Mar 18. 2019

De dagen dat je je smartphone alleen kon ontgrendelen met een pincode, zijn voorbij. Tegenwoordig beveilig je je toestel ook met gezichtsherkenning of een vingerafdrukscanner.
Maar wat is nu de beste manier om je smartphone te ontgrendelen? In deze infographic overlopen we verschillende ontgrendelmethodes.

Veiligheid versus gebruiksgemak

Elke ontgrendelmethode heeft zijn voor- en nadelen. Maar qua gebruiksgemak lijken biometrische methodes het te winnen van de traditie. En qua veiligheid?
Hoewel ze op het eerste zicht ook hier superieur lijken – het gaat om unieke lichaamseigenschappen – is de technologie nog niet onfeilbaar.

Complexe, goed gekozen wachtwoorden en pincodes zijn dat wel – ook al zijn ze niet bijzonder gebruiksvriendelijk. Die zitten namelijk gewoon in je hoofd.
En laat een hoofd nu net iets moeilijker te hacken zijn.

Het veiligst? Een combinatie van ontgrendelmethodes. Dat heb je bijvoorbeeld met de Secure Folder op sommige Samsung-smartphones: die kun je vergrendelen met een wachtwoord, pincode of patroon, terwijl je je telefoon zelf biometrisch beveiligt. Geraak daar maar eens binnen.

Welke ontgrendelmethode(s) verkies jij?