Nieuws

Galaxy S8 voorgesteld | Samsung

Oct 30. 2017

Nieuwe Samsung Galaxy S8 verwent professionele gebruikers

Na maandenlange speculatie stelde Samsung op 29 maart zijn nieuwe smartphone-vlaggenschip voor. De Galaxy S8 is een toestel dat letterlijk en figuurlijk komaf maakt met grenzen. Uitstekend nieuws voor gebruikers die ook de scheidingsmuur tussen zakelijk en persoonlijk gebruik willen slopen.


Breekt de smartphone dan stilaan toch door als volwaardig werkinstrument? In ieder geval sneuvelen één voor één de vroegere hinderpalen voor onbelemmerde productiviteit. De Samsung Galaxy S8 biedt professionele gebruikers alvast meer schermruimte en rekenkracht, langere batterijduur en optimale beveiliging. De grens met een pc wordt zo wel héél dun, en verdwijnt zelfs helemaal met behulp van het Samsung Dex-docking station.


Grenzeloos van buiten

De opvallendste nieuwigheid van de Samsung Galaxy S8? Geen rand meer rond het scherm en dus ook geen homeknop. Dat betekent meer ruimte voor het display. En meer comfort voor de gebruiker, ook als die snel een document wil aanpassen of presentatieslide tonen.
Overigens hoeft niemand die homeknop te missen, want hij zit als multipurpose soft key ingebouwd in het Infinity Display. En de vingerafdrukscanner zit aan de achterkant, wat meteen een stuk handiger is. Het stijlvolle design en de ergonomische grip maken het plaatje compleet: de Samsung Galaxy S8 zíét er alvast uit als een echte business phone.

Grenzeloos van binnen

Natuurlijk halen ook professionele gebruikers het liefst een trendy smartphone boven. Toch geven prestaties voor hen de doorslag. En ook op dat vlak doorbreekt de Samsung Galaxy S8 – net zoals de nog iets grotere Galaxy S8+ – de tot nu toe gangbare limieten.
Schakelen tussen veeleisende applicaties gaat alvast vlotter dan ooit dankzij de 10nm Octa-core-processor. Die levert extra rekenkracht terwijl hij minder energie verbruikt. Goed nieuws voor wie een hele werkdag productief wil blijven – zonder batterij die het laat afweten. Die is trouwens in een vingerknip weer opgeladen dankzij de USB C-poort.
Kortom: zelden zat er zoveel power in zo’n compact toestel. Geen wonder dat Samsung de S8 ook een bijbaan gunt als desktop. De Samsung DeX volstaat om van deze business phone een volwaardige computer met monitor, muis en toetsenbord te maken. Goed voor grenzeloos werkcomfort.


Ondoordringbare beveiliging

Een laatste belangrijke zorg voor de professionele gebruiker – en nog meer zijn IT-manager – is de veiligheid van bedrijfsdata. Wat dat betreft loopt Samsung al jaren voorop met zijn Knox-platform . Ook in de nieuwe Galaxy S8 is dat geïntegreerd met een chip in de hardware. Knox Premium bevat een containeroplossing die bedrijfsdata en -applicaties scheidt van privégegevens. Bovendien krijgen bedrijven ruime mogelijkheden om het gebruik van hun smartphones te beheren en te controleren.

Verken alle details van de Samsung Galaxy S8 op www.samsung.be/galaxy-s8/.