Others

Aan het werk met een tablet: de voordelen

Aug 16. 2019
Man holding a tablet and looking at it

Twijfel je of een tablet handig is voor je werk? Bedenk dan vooral waarvoor je hem gebruikt. Een tablet is ideaal voor kleinere administratieve werkzaamheden zoals mailen, maar is ook geschikt om documenten of foto’s te bewerken.
Je kunt hem zelfs omtoveren tot laptop. Om je te helpen zetten we de voordelen op een rij.

Snel in gebruik


Een tablet start je zo op en door het touchscreen kun je snel kleine taken uitvoeren of iets opzoeken. Met een laptop vraagt dat iets meer moeite. Het scherm van een tablet is groter dan dat van een smartphone en daardoor is een artikel lezen, surfen op het internet of een foto bewerken net wat aangenamer.

Praktisch


Een tablet is handig omdat het formaat niet te groot is. Zo is de Tab A met 10.5 inch scherm net iets groter dan een notitieboekje (A5 formaat). Een compact formaat en daardoor gemakkelijk voor onderweg, maar ook tijdens vergaderingen. Zo kan je snel aantekeningen maken of die belangrijke documenten raadplegen.

Licht


Een tablet is licht,vooral als je het vergelijkt met een laptop. De meeste tablets wegen zo tussen de 400 en 700 gram. De Tab A weegt ongeveer net zoveel als een flesje water (529 gram) waardoor het zeer handig is om hem overal mee naartoe te nemen.

Two men walking and talking while the man on the left is holding a tablet

Prettig scherm


Een tablet leent zich perfect voor documenten lezen, surfen op het internet of video’s kijken. Het scherm is dan ook zo gemaakt dat alles altijd goed zichtbaar is.
Dit maakt het kijken aangenamer voor je ogen, ook in de zon bijvoorbeeld. Kijk je vaak video’s? Met een beeldverhouding van 16:9 is je scherm volledig gevuld met de video.
Geen zwarte randen en je kijkt alles eenvoudig in Full HD.

Wist je dat?
Het scherm van de nieuwe Tab A 10.5 net iets groter is dan dat van de Tab A 10.1, maar dat de tablet zelf bijna net zo compact is? Dat komt door de dunnere randen.

Lange batterijduur?


Een tablet is zuinig met energie, vooral in vergelijking met een laptop. Zo gaat een tablet makkelijk een hele dag mee. Dat geldt ook voor de Tab A 10.5.
Op een volle batterij kijk je bijvoorbeeld 14 uur video. Is hij toch leeg? Dan laad je de tablet met de snellaadfunctie in 3,5 uur weer helemaal op.

Genoeg geheugen


Op een tablet kun je ook verschillende apps downloaden en gebruiken, zonder dat de tablet overbelast raakt. Let daarbij wel goed op het geheugen. Een geheugen van 8 GB of 16 GB is niet voldoende, daarom heeft de Tab A 10.5 niet minder dan 32 GB aan geheugen. Met een geheugenkaartje kan je dit makkelijk uitbreiden naar maximaal 400 GB.

Ook als laptop te gebruiken


De meeste tablets tover je in een handomdraai om tot een laptop, met een Keyboard Cover bijvoorbeeld. Daarmee zet je je tablet rechtop en heb je een toetsenbord bij de hand.
E-mails of documenten typen is zo een stuk makkelijker. Het maakt je een stuk productiever en beschermt je tablet tegelijkertijd.

Lees meer over de Samsung GalaxyTablets.

Two men and one woman talking to each other while the man in the middle holds a tablet