Others

Hou bedrijfsdata achter slot en grendel met Knox Workspace

Jan 30. 2019

Eén smartphone voor werk en privé brengt vele voordelen met zich mee. Maar ook veiligheidsrisico’s. Met Knox Workspace zorg je voor een optimale bescherming van je bedrijfsgegevens. En hou je de werk- en persoonlijke gegevens van je medewerkers strikt gescheiden.

Ben jij betrokken in het smartphonebeleid van jouw bedrijf? Dan heb je er misschien al eens aan gedacht om je medewerkers uit te rusten met één toestel voor werk en privé.
Zo’n keuze heeft vele voordelen: je medewerkers worden er georganiseerder en productiever door, en je IT-afdeling hoeft maar te werken met één product.
Waarvan de kwaliteit bovendien is verzekerd als je kiest voor een model zoals de Galaxy Note9.

Maar er is een ‘máár’.

Veiligheidsrisico’s

Want wat met de veiligheid? Van zowel je bedrijfsgegevens als van de persoonlijke data van je medewerkers?
Dat veiligheidsrisico blijkt reëel: zo vindt er volgens één studie gemiddeld elke 39 seconden een hackaanval plaats.
Bovendien is een grote meerderheid van de datalekken te wijten aan een menselijke fout. En daarvoor heb je maar één medewerker nodig.

De mogelijke schade voor je bedrijf? Die kan serieus oplopen. Zo toont onderzoek aan dat de bedrijfskosten door datalekken in 2019 wereldwijd 2,1 biljoen dollar zullen bedragen.

Versleutelde container

Wil je de veiligheid van je bedrijfsdata garanderen? Kies dan voor Knox Workspace. Een geavanceerde beveiliging die een versleutelde container creëert, en met een chip verankerd zit in de hardware van recente Samsung-smartphones en -tablets. Zoals de Note9.
In deze aparte werkomgeving staat al wat werkgerelateerd is achter slot en grendel.
Zo blijft werk volledig gescheiden van privé. En weet je zeker dat zakelijke e-mails of presentaties met gevoelige informatie niet terechtkomen in de verkeerde handen.

Toegang krijgen tot die beschermde werkomgeving kan op verschillende manieren:

• met vingerafdruk- of irisherkenning
• met een wachtwoord
• met een pincode

En wil je medewerker zijn bedrijfssmartphone persoonlijk gebruiken? Dan switcht hij in een handomdraai naar zijn persoonlijke apps. Ultraveilig, zonder tijdverlies.

Meer controle

Dankzij Knox Workspace zijn jij en je medewerkers gerust. Zij, omdat ze hun bedrijfstoestel zonder risico overal kunnen gebruiken. Jij, omdat je weet dat al die devices geen datalek zullen veroorzaken.
Bovendien behoudt je bedrijf de controle. Want Knox Workspace integreer je moeiteloos in je bestaande Mobile Device Management (MDM)-oplossing, waarmee je op afstand de toestellen van je medewerkers beveiligt en beheert.

Veilige data en productieve medewerkers

Kortom: Knox Workspace helpt je om je veiligheidsbeleid te managen. En ondanks die ene smartphone voor werk en privé, toch de veiligheid van je bedrijfsdata te garanderen.
Wil je toch nog een stapje verder gaan? Dan heb je ook nog een dual sim-smartphone zoals de Note9.
Wat betekent: twee simkaarten, twee aparte nummers en dus een extra manier om privé- en werktelefoontjes én de daaraan verbonden kosten gescheiden te houden.

Meer informatie over Knox Workspace vind je hier .